Zoeken


Ruim 5000 bezoekers tijdens openingsweekend De Bastei PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 22 mei 2018 23:41

NIJMEGEN - Zaterdagmiddag 20 MEI is ”De Bastei” officieel geopend door Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen en de Gelderse Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. Het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie aan de Nijmeegse Waalkade was tijdens het pinksterweekend op zaterdag en zondag gratis toegankelijk en op maandag werden de eerste betalende bezoekers verwelkomd. Speciaal voor het openingsweekend waren er uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. De bezoekers waren zonder uitzondering erg enthousiast over het mooie en spannende gebouw, waar je struikelt over de verhalen over de geschiedenis van de stad, de rivier en de unieke Gelderse natuur.....

Foto’s: Peter Eekelder

De Bastei is gehuisvest in een spectaculair nieuw gebouw dat op en rond de 16e eeuwse verdedigingstoren (de vroegere Stratemakerstoren) is gebouwd. Op deze plek - waar heden en verleden samenkomen - kun je op een spannende manier kennis maken met het verleden van Nijmegen. De Bastei verbindt stad, rivier en natuur in het Gelderse rivierengebied en op de stuwwal. Samen met Staatsbosbeheer, IVN Rijk van Nijmegen en Rijkswaterstaat Oost-Nederland werken we daarmee aan een duurzame toekomst.

In de Bastei zijn Romeinse en middeleeuwse vondsten te zien die met veel vernuft zijn verwerkt in het gebouw. In het gebouw ervaar je de natuur door te kijken naar de collectie die wordt gepresenteerd in vier biotopen van het rivierenlandschap. Via de glazen erker en buiten op het glazen balkon van het Bastei Café kijk je uit over de rivier en de uiterwaarden. In het entreegebouw vind je het Informatiecentrum Gelderse Poort van Staatsbosbeheer.

De Bastei ligt op de oostelijke Waalkade, letterlijk op de grens van stad, rivier en natuur. Een perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten in de naastgelegen Stadswaard en de rest van de Gelderse Poort, een groot aaneengesloten natuurgebied langs het splitsingspunt van Rijn en Waal van ruim 3000 hectare.

De Bastei is zeven dagen per week open van 10.00 tot 17.00 uur. Het entreegebouw en het Bastei Café zijn vrij te bezoeken. Voor het museum gelden entreeprijzen. Met de Museumkaart is de toegang gratis.

De Bastei is het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen, dat in mei 2018 aan de oostelijke Waalkade de deuren heeft geopend. Natuurmuseum Nijmegen en museum De Stratemakerstoren zijn opgegaan in De Bastei. Staatsbosbeheer en het IVN Rijk van Nijmegen sluiten aan als deelnemer. In De Bastei gaan deze organisaties samen het verhaal van de rivier de Waal vertellen.

Kijk voor meer informatie over De Bastei op www.debastei.nl

 

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...
 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...