Zoeken


Ruim 5000 bezoekers tijdens openingsweekend De Bastei PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 22 mei 2018 23:41

NIJMEGEN - Zaterdagmiddag 20 MEI is ”De Bastei” officieel geopend door Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen en de Gelderse Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. Het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie aan de Nijmeegse Waalkade was tijdens het pinksterweekend op zaterdag en zondag gratis toegankelijk en op maandag werden de eerste betalende bezoekers verwelkomd. Speciaal voor het openingsweekend waren er uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. De bezoekers waren zonder uitzondering erg enthousiast over het mooie en spannende gebouw, waar je struikelt over de verhalen over de geschiedenis van de stad, de rivier en de unieke Gelderse natuur.....

Foto’s: Peter Eekelder

De Bastei is gehuisvest in een spectaculair nieuw gebouw dat op en rond de 16e eeuwse verdedigingstoren (de vroegere Stratemakerstoren) is gebouwd. Op deze plek - waar heden en verleden samenkomen - kun je op een spannende manier kennis maken met het verleden van Nijmegen. De Bastei verbindt stad, rivier en natuur in het Gelderse rivierengebied en op de stuwwal. Samen met Staatsbosbeheer, IVN Rijk van Nijmegen en Rijkswaterstaat Oost-Nederland werken we daarmee aan een duurzame toekomst.

In de Bastei zijn Romeinse en middeleeuwse vondsten te zien die met veel vernuft zijn verwerkt in het gebouw. In het gebouw ervaar je de natuur door te kijken naar de collectie die wordt gepresenteerd in vier biotopen van het rivierenlandschap. Via de glazen erker en buiten op het glazen balkon van het Bastei Café kijk je uit over de rivier en de uiterwaarden. In het entreegebouw vind je het Informatiecentrum Gelderse Poort van Staatsbosbeheer.

De Bastei ligt op de oostelijke Waalkade, letterlijk op de grens van stad, rivier en natuur. Een perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten in de naastgelegen Stadswaard en de rest van de Gelderse Poort, een groot aaneengesloten natuurgebied langs het splitsingspunt van Rijn en Waal van ruim 3000 hectare.

De Bastei is zeven dagen per week open van 10.00 tot 17.00 uur. Het entreegebouw en het Bastei Café zijn vrij te bezoeken. Voor het museum gelden entreeprijzen. Met de Museumkaart is de toegang gratis.

De Bastei is het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen, dat in mei 2018 aan de oostelijke Waalkade de deuren heeft geopend. Natuurmuseum Nijmegen en museum De Stratemakerstoren zijn opgegaan in De Bastei. Staatsbosbeheer en het IVN Rijk van Nijmegen sluiten aan als deelnemer. In De Bastei gaan deze organisaties samen het verhaal van de rivier de Waal vertellen.

Kijk voor meer informatie over De Bastei op www.debastei.nl

 

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...