Zoeken


90 schoolkinderen beleven een dag lang WO2 geschiedenis in Groesbeek PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 13 mei 2018 18:05

GROESBEEK - De 9e editie van een historisch-educatieve dag met een binnen- en buitenprogramma over de oorlog in Groesbeek, wordt op donderdag 17 mei om 09:15 uur afgetrapt door burgemeester Slinkman van Berg en Dal.

Dit jaar aanwezig als gastspreker, Rachel Heineman over de indrukwekkende geschiedenis van het Kamp Amersfoort. Een onderwerp dat misschien niet direct iets met de oorlog in Groesbeek te maken heeft, toch weten we inmiddels dat er vanuit Groesbeek regelmatig pakketten met onbekende inhoud naar het kamp werden opgestuurd. Nadat de kinderen buiten de door Parachute Group Holland verzorgde parachute clinic hebben gehad, volgt een presentatie over het “Bommenbos”. Dit voormalige Duitse munitiedepot lag in het bos tussen Groesbeek en Mook en was vanuit het centrum van Groesbeek via een door de Duitsers aangelegde spoorlijn bereikbaar. Samen met een soortgelijk depot bij Loon op Zand, ten noorden van Tilburg, speelde het een cruciale rol in de bevoorrading van de Duitse vliegvelden in Zuid-Nederland..

 

Naast de genoemde presentaties gaan de schoolkinderen in groepjes van zes een route van 4 kilometer wandelen langs historische plekken in het voormalige gevechtsterrein aan de Derdebaan. Op iedere locatie staan volwassenen om de kinderen te assisteren in het beantwoorden van vooraf meegegeven vragen. Over de Derdebaan zelf wordt niet gewandeld maar mogen ze meerijden in militaire voertuigen. Na een gezamenlijke afsluiting gaan de kinderen terug naar school.

Aan het programma op en om de Klös 3 te Groesbeek, wordt deelgenomen door schoolkinderen van obs De Sieppe, het Montessori College Groesbeek en de Adalbert te Mook.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom het eendaags museum met collectie gevonden WO2 voorwerpen te komen bekijken.Marco Cillessen.Stichting Groesbeek Airborne Vrienden Stichting Groesbeek Airborne Vrienden Correspondentieadres: Jan Steenweg 11, 6562 BX Groesbeek


 

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Vrijdag 18 mei18 Dansavond met Aldorum in de Mallemolen

Lees meer...
 
Verzorging 4 - Daagselopers

De 102e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2018Ook dit jaar is he t mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen

Lees meer...
 
Dienstregeling zonnetrein Ooijpolder start weer

BEEK - In stilte genieten van de natuur en de restanten van de steenindustrie en andere historische gebouwen  in de Ooijpolder. Het kan weer in een fluisterstille wegtrein op zonne-energie.Vanaf zondag 6 mei  wordt..

Lees meer...
 
Tentoonstelling De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal

GROESBEEK - Het communistisch verzet kent een turbulente geschiedenis. De communisten kwamen als eersten in Nederland in verzet tegen het fascisme. Al vroeg in de jaren ’30 deden zij

Lees meer...