Zoeken


90 schoolkinderen beleven een dag lang WO2 geschiedenis in Groesbeek PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 13 mei 2018 18:05

GROESBEEK - De 9e editie van een historisch-educatieve dag met een binnen- en buitenprogramma over de oorlog in Groesbeek, wordt op donderdag 17 mei om 09:15 uur afgetrapt door burgemeester Slinkman van Berg en Dal.

Dit jaar aanwezig als gastspreker, Rachel Heineman over de indrukwekkende geschiedenis van het Kamp Amersfoort. Een onderwerp dat misschien niet direct iets met de oorlog in Groesbeek te maken heeft, toch weten we inmiddels dat er vanuit Groesbeek regelmatig pakketten met onbekende inhoud naar het kamp werden opgestuurd. Nadat de kinderen buiten de door Parachute Group Holland verzorgde parachute clinic hebben gehad, volgt een presentatie over het “Bommenbos”. Dit voormalige Duitse munitiedepot lag in het bos tussen Groesbeek en Mook en was vanuit het centrum van Groesbeek via een door de Duitsers aangelegde spoorlijn bereikbaar. Samen met een soortgelijk depot bij Loon op Zand, ten noorden van Tilburg, speelde het een cruciale rol in de bevoorrading van de Duitse vliegvelden in Zuid-Nederland..

 

Naast de genoemde presentaties gaan de schoolkinderen in groepjes van zes een route van 4 kilometer wandelen langs historische plekken in het voormalige gevechtsterrein aan de Derdebaan. Op iedere locatie staan volwassenen om de kinderen te assisteren in het beantwoorden van vooraf meegegeven vragen. Over de Derdebaan zelf wordt niet gewandeld maar mogen ze meerijden in militaire voertuigen. Na een gezamenlijke afsluiting gaan de kinderen terug naar school.

Aan het programma op en om de Klös 3 te Groesbeek, wordt deelgenomen door schoolkinderen van obs De Sieppe, het Montessori College Groesbeek en de Adalbert te Mook.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom het eendaags museum met collectie gevonden WO2 voorwerpen te komen bekijken.Marco Cillessen.Stichting Groesbeek Airborne Vrienden Stichting Groesbeek Airborne Vrienden Correspondentieadres: Jan Steenweg 11, 6562 BX Groesbeek


 

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Verzorging 4 - Daagselopers

De 102e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2018Ook dit jaar is he t mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen

Lees meer...
 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...