Zoeken


Feestelijk Tintje laatste onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord gemeente Berg en Dal PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 07 mei 2018 20:45

Heilig Landstichting – Het weghalen van een afdekbord werd dit keer door burgemeester Mark Slinkman overgelaten aan WhatsApp-beheerder Tom Smit, hij onthulde het laatste WhatsApp-Buurtpreventiebord in de gemeente Berg en Dal op de grens met Nijmegen bij de kruising Pauluslaan-Sofiaweg. Deze laatste onthulling werd door de Buurtpreventie-groep Heilig Landstichting en de aanwezigen met een feestelijk tintje afgesloten met een glaasje alcoholvrije Bubbels, voor de heer Smit was er een bos bloemen, ook de burgemeester kreeg een attentie. Heilig Landstichting is de..

Foto’s: © Bert Roodbeen.

laatste kern waar nu ook een WhatsApp Buurtpreventie groep actief en bestaat volgens WhatsApp beheerder Tom Smit uit 150 deelnemers. Hiermee zijn nu alle 10 kernen in de gemeente met één of meerdere  BuurtWhatsApp-groepen afgedekt.

Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.

Daling woninginbraken:De gemeente plaatst bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Vrijdag 18 mei18 Dansavond met Aldorum in de Mallemolen

Lees meer...
 
Verzorging 4 - Daagselopers

De 102e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2018Ook dit jaar is he t mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen

Lees meer...
 
Dienstregeling zonnetrein Ooijpolder start weer

BEEK - In stilte genieten van de natuur en de restanten van de steenindustrie en andere historische gebouwen  in de Ooijpolder. Het kan weer in een fluisterstille wegtrein op zonne-energie.Vanaf zondag 6 mei  wordt..

Lees meer...
 
Tentoonstelling De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal

GROESBEEK - Het communistisch verzet kent een turbulente geschiedenis. De communisten kwamen als eersten in Nederland in verzet tegen het fascisme. Al vroeg in de jaren ’30 deden zij

Lees meer...