Zoeken


Feestelijk Tintje laatste onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord gemeente Berg en Dal PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 07 mei 2018 20:45

Heilig Landstichting – Het weghalen van een afdekbord werd dit keer door burgemeester Mark Slinkman overgelaten aan WhatsApp-beheerder Tom Smit, hij onthulde het laatste WhatsApp-Buurtpreventiebord in de gemeente Berg en Dal op de grens met Nijmegen bij de kruising Pauluslaan-Sofiaweg. Deze laatste onthulling werd door de Buurtpreventie-groep Heilig Landstichting en de aanwezigen met een feestelijk tintje afgesloten met een glaasje alcoholvrije Bubbels, voor de heer Smit was er een bos bloemen, ook de burgemeester kreeg een attentie. Heilig Landstichting is de..

Foto’s: © Bert Roodbeen.

laatste kern waar nu ook een WhatsApp Buurtpreventie groep actief en bestaat volgens WhatsApp beheerder Tom Smit uit 150 deelnemers. Hiermee zijn nu alle 10 kernen in de gemeente met één of meerdere  BuurtWhatsApp-groepen afgedekt.

Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.

Daling woninginbraken:De gemeente plaatst bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Verzorging 4 - Daagselopers

De 102e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2018Ook dit jaar is he t mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen

Lees meer...
 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...