Zoeken


Thema middag wijs met medicijnen door KBO Beek en ZZG PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 30 april 2018 23:45

BEEK - Donderdag 19 april vond er in hotel `t Spijker een themamiddag van de KBO Beek met de ZZG,plaats, het thema was, ‘’wijs met medicijnen” Het onderwerp blijft actueel voor de KBO Beek de rede om er direct in te springen. Hennie en Anouk waren de rots in de branding, zij beantwoordden alle vragen en die waren er volop, met verve deze middag. De opkomst was, ondanks dat het de warmste dag tot nu toe was geweldig.

Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks medicijnen, om snel beter te worden of om zo gezond mogelijk te blijven. Veel mensen zouden zonder medicatie niet goed kunnen functioneren.

Foto’s: René Hendriks

Het is van belang de medicijnen op de juiste manier te gebruiken. Bij ons als oudere verandert het lichaam, onze spierkracht neemt af, onze huid wordt droger, onze botten brozer, ons lichaam gaat anders reageren op medicijnen. Wij  krijgen eerder last van bijwerkingen dan vroeger. Het Juiste medicijngebruik is dan ook heel belangrijk.

Velen hadden hun medicijn(en)doos(jes) mee genomen naar de middag en ook hier was de uitleg van de dames verhelderend, dank daarvoor. In de pauze bood de KBO Beek de aanwezigen een consumptie aan.

Er werd een interessant  spelletje over onze kennis van de medicijnen gespeeld, vele malen kwam het juiste antwoord naar voren.

Een boeiende middag kwam ten einde, er werd hier en daar nog even nagepraat over het onderwerp, daarna vertok iedereen met een goed gevoel naar huis.

Natuurlijk werden de aanwezigen ontvangen  met een kopje koffie, thee of fris.

Wilt u ook bij de tijd blijven van allerlei actuele zaken uit het nieuws, dat kan heel eenvoudig, voor 20 euro per kalender jaar lid worden ven de KBO Beek en u blijft op de hoogte, gewoon doen. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek.


 

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...