Zoeken


Thema middag wijs met medicijnen door KBO Beek en ZZG PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 30 april 2018 23:45

BEEK - Donderdag 19 april vond er in hotel `t Spijker een themamiddag van de KBO Beek met de ZZG,plaats, het thema was, ‘’wijs met medicijnen” Het onderwerp blijft actueel voor de KBO Beek de rede om er direct in te springen. Hennie en Anouk waren de rots in de branding, zij beantwoordden alle vragen en die waren er volop, met verve deze middag. De opkomst was, ondanks dat het de warmste dag tot nu toe was geweldig.

Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks medicijnen, om snel beter te worden of om zo gezond mogelijk te blijven. Veel mensen zouden zonder medicatie niet goed kunnen functioneren.

Foto’s: René Hendriks

Het is van belang de medicijnen op de juiste manier te gebruiken. Bij ons als oudere verandert het lichaam, onze spierkracht neemt af, onze huid wordt droger, onze botten brozer, ons lichaam gaat anders reageren op medicijnen. Wij  krijgen eerder last van bijwerkingen dan vroeger. Het Juiste medicijngebruik is dan ook heel belangrijk.

Velen hadden hun medicijn(en)doos(jes) mee genomen naar de middag en ook hier was de uitleg van de dames verhelderend, dank daarvoor. In de pauze bood de KBO Beek de aanwezigen een consumptie aan.

Er werd een interessant  spelletje over onze kennis van de medicijnen gespeeld, vele malen kwam het juiste antwoord naar voren.

Een boeiende middag kwam ten einde, er werd hier en daar nog even nagepraat over het onderwerp, daarna vertok iedereen met een goed gevoel naar huis.

Natuurlijk werden de aanwezigen ontvangen  met een kopje koffie, thee of fris.

Wilt u ook bij de tijd blijven van allerlei actuele zaken uit het nieuws, dat kan heel eenvoudig, voor 20 euro per kalender jaar lid worden ven de KBO Beek en u blijft op de hoogte, gewoon doen. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek.


 

Flits

LAADPROBLEMEN FOTOALBUM WEBSITE

IN VERBAND MET LAADPROBLEMEN FOTOALBUM WEBSITE KUNNEN FOTO'S ALLEEN VIA FACEBOOK BEKEKEN WORDEN

 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Nieuw bij Omroep Berg en Dal FOCUS POLITIEK Donderdagavond van acht tot negen uur

GROESBEEK - Omroep Berg en Dal start op donderdag 20 september een nieuw radioprogramma: FOCUS POLITIEK.

Lees meer...
 
Ook op FB


 
Internet hosting

 


 
Gratis gymles bij de KBO Beek

BEEK - U wilt uw fysiek natuurlijk graag op niveau houden, dat kan bij de KBO Beek, iedere week samen met anderen op een prettige manier werken aan uw conditie onder deskundige leiding in het Kulturhus Beek. Iedere maandagmiddag  bij de KBO Beek;  DANS JE FIT

Een uur lang heerlijk ritmisch bewegen, onbevangen de week goed beginnen, uw ledenmaten zijn weer top. Aanvang 15.30 uur, de lessen worden gegeven door Chiquita...


Lees meer...
 
Nieuwe cursus EHBO - Reanimatie / AED

MILLINGEN a/d RIJN –I ets voor u..? Als er iets mis gaat…kunt u dan helpen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Uw (klein) kind valt….weet u dan, wat u moet doen? Tijdens uw werk voelt een collega zich niet goed…is het zijn hart ?...kunt u wat
doen? Weet u, wat u moet doen als iemand iets overkomt zoals verbrandingen, snijwonden, hartfalen, botbreuk etc.?

Lees meer...