Zoeken


Koningsdag 2018 in de Polder. PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 28 april 2018 08:01

Koningsdag in de Polder begon in de meeste dorpen met een rondgang met versierde fietsen door het dorp waar in Millingen a/d Rijn burgemeester Slinkman en de nieuwe gedecoreerden aanwezig waren bij de aubade. In Ooij werd een Defilé en Vendelhulde gebracht aan de nieuw gedecoreerde en wethouder Sylvia Fleuren. Verder bij lees meer.

Millingen a/d Rijn Leuth Ooij Beek Foto’s: © Bert Roodbeen.

Koningsdag in Millingen a/d Rijn: Ook hier begon Koningsdag met een optocht met versierde fietsen voor een rondgang door het dorp, burgemeester Slinkman nam samen met de nieuwe gedecoreerden een aubade af op het Kastanjeplein waar de dansgarde van de CV “De Deurdouwers” en het “Juliana” Bicycle Team een demonstratie van hun kunnen gaven. Carnavalsprins Wielie maakte de winnaars van de mooist versierde fiets bekend. Op en rond het Oranjeplein werd een Braderie met voor de jeugd attracties gehouden, en kleedjesmarkt waar ook de jeugd het een en ander probeerde te verkopen. Ook werd er een concert gegeven door Fanfare St. Cecilia. Foto’s: © Bert Roodbeen.


Koningsdag in Leuth :Op de sportvelden van VVLK werd met een harde confetti knal de Koningsdag geopend voor de jeugd was er naast het konijntjes knuffelen en springkussens en schminken voor de allerkleinsten een nieuw onderdeel het lasergamen, of abseilen via de tokkelbaan van Top Op Hoogte uit Leuth.  Of het rustige paardrijden.  Foto’s: © Bert Roodbeen.


Koningsdag in Ooij: Ook hier werd gestart met een rondgang met versierde fietsen en muziek van “Muziekvereniging Ooijse Toekomst”en schutterij “Eendracht”met koningspaar voorop het eindpunt lag dit keer bij de kantine van SVO i.p.v. het Reiner van Ooiplein. Hier werd een Defilé en Vendelhulde gebracht aan de nieuw gedecoreerde waarbij wethouder Sylvia Fleuren  namens de gemeente aanwezig was.

Voor de jeugd was de kindershows Super Cindy en Clown Onkie met zijn biologisch afbreekbare figuurballonnen op het programma gezet. Naast een broodje knakworst, chips / drinken + ijs / poffertjes kregen zij van Piet Piraat een suikerspin. Ook werd de winnaars van de versierden fietsen  en ballonnenwedstrijd  2017 bekend gemaakt.De organisatie lag in handen van: S.V.O.Voetbal, Muziekvereniging Ooijse Toekomst Schutterij Eendracht en C.V. De Deurzakkers. Foto’s: © Bert Roodbeen


 

Koningsdag in Beek: Versierde fietsen vertrokken samen met de KNA voorop vanaf de Brasserie Beek voor optocht door het dorp. Op de Rijksstraatweg werd een Vrijmarkt gehouden. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 

Koningsdag Berg en Dal: Berg en Dals Bloei trakteerde de Berg en Dalse kinderen op een dagje Tivoli met Tiffi enToffi. (geen foto's)

 

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...