Zoeken


Fietsmaatje Beek van start PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 30 maart 2018 22:34

BEEK – Vanaf maandag 2 april (2e paasdag) kunt u een fiets reserveren bij Fietsmaatje Beek. Zij beschikken over 3 tandemfietsen en één duo fiets. Op een tandemfiets zit u achter elkaar, bij de duofiets zit u naast elkaar.  Afgelopen vrijdag 30 maart hebben de vrijwilligers in de Brasserie van het Kulturhus de instructie bijgewoond en zelf proefritten gemaakt. De vrijwilligers fungeren als fietsmaatjes en staan klaar om er gezellig mee op pad te gaan.

De fietsen: Sinds juli 2017 beschikt Fietsmaatjes Beek over 3 tandem fietsen die u als inwoner van de gemeente Berg en Dal tegen een kleine vergoeding mag gebruiken. Per maart 2018 beschikken zij ook over een DuoFiets en hopen in de tussentijd middelen te vinden om ook en Rolstoelfiets (VeloPlus) te kunnen financieren.

Waarom en voor wie: Stichting Fietsmaatjes Beek heeft als doelstelling fietstochtjes aan te bieden op een tandem of duofiets. Hiervoor heeft Fietsmaatjes Beek zich laten inspireren door een soortgelijk initiatief in Millingen aan de Rijn, maar vooral door inwoners uit Beek die moeite hebben gekregen met fietsen. Ze  richten zich op mensen die nog graag willen fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen. Maar ook richtenze op volwassenen en ouderen, die samen met familie, kennis of (mantel)(ver)zorger gewoon lekker op pad willen. Enkele doorganghobbels op routes moeten nog in overleg met instanties zoals gemeente en Leisurelands  genomen worden. Meer info op website van fietsmaatje Beek.nl.

Foto’s:   © René Hendriks / Bert Roodbeen.  


 

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...