Zoeken


Fietsmaatje Beek van start PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 30 maart 2018 22:34

BEEK – Vanaf maandag 2 april (2e paasdag) kunt u een fiets reserveren bij Fietsmaatje Beek. Zij beschikken over 3 tandemfietsen en één duo fiets. Op een tandemfiets zit u achter elkaar, bij de duofiets zit u naast elkaar.  Afgelopen vrijdag 30 maart hebben de vrijwilligers in de Brasserie van het Kulturhus de instructie bijgewoond en zelf proefritten gemaakt. De vrijwilligers fungeren als fietsmaatjes en staan klaar om er gezellig mee op pad te gaan.

De fietsen: Sinds juli 2017 beschikt Fietsmaatjes Beek over 3 tandem fietsen die u als inwoner van de gemeente Berg en Dal tegen een kleine vergoeding mag gebruiken. Per maart 2018 beschikken zij ook over een DuoFiets en hopen in de tussentijd middelen te vinden om ook en Rolstoelfiets (VeloPlus) te kunnen financieren.

Waarom en voor wie: Stichting Fietsmaatjes Beek heeft als doelstelling fietstochtjes aan te bieden op een tandem of duofiets. Hiervoor heeft Fietsmaatjes Beek zich laten inspireren door een soortgelijk initiatief in Millingen aan de Rijn, maar vooral door inwoners uit Beek die moeite hebben gekregen met fietsen. Ze  richten zich op mensen die nog graag willen fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen. Maar ook richtenze op volwassenen en ouderen, die samen met familie, kennis of (mantel)(ver)zorger gewoon lekker op pad willen. Enkele doorganghobbels op routes moeten nog in overleg met instanties zoals gemeente en Leisurelands  genomen worden. Meer info op website van fietsmaatje Beek.nl.

Foto’s:   © René Hendriks / Bert Roodbeen.  


 

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...
 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...