Zoeken


Nieuws van de Voetbal Academie Millingen (VAM) PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 26 maart 2018 20:00

MILLINGEN a/d RIJN - De VAM is inmiddels aan zijn 4e seizoen bezig. De VAM staat voor beter voetbal, plezier in voetbal en maatschappelijk betrokken voetbal. De VAM wordt vooral mogelijk gemaakt door de financiële steun van de leden van de Club van 200.
De VAM verzorgt op zondagmorgen techniek en motoriek training aan onze talenten van SC Millingen,
maar ook van VVLK, SVO en Wyler/Zyfflich (Duitsland). Deze training staat onder leiding van onze hoofdtrainer Martin de Winkel, die de deelnemers op een leuke manier weet te stimuleren en uit te dagen. Dit is de VAM Talento....

Foto’s: © Hans Driessen.

Sinds vorig seizoen hebben wij met Paul Hanssen een keeperstrainer, die op zondagmorgen VAM Keepersschool verzorgt. Zo’n 10 keepers van SC Millingen en SVO werken hier aan hun techniek en motoriek op keepersgebied.

Verder organiseert VAM Football & Friends al enkele jaren clinics tijdens de vakanties van onze jeugd. Per seizoen wordt er 3 x een leuke dag georganiseerd, waarbij onze leden worden uitgenodigd om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen. Doel is plezier en om nieuwe leden te werven door hen kennis te laten maken met onze mooie vereniging.

Voor de meiden hebben wij speciale aandacht en organiseren voor hen een Vriendinnendag m.m.v.
de profs van Achilles’29 dames. Deze zal in Mei van dit jaar plaatsvinden en jaarlijks terugkeren.

Nieuw sinds dit seizoen is VAM Skills & Fun. André Creemers uit Beek, die reeds onze jeugd trucjes leerde in de Duffelt, is opgenomen in het VAM-team en leert onze jeugd Skills (trucjes) op een leuke en stimulerende manier. Deze training is vooral bedoeld als alternatief voor VAM Talento en voor de meer recreatieve spelers.

Omdat maatschappelijke betrokkenheid een goed en wenselijk gegeven is vanuit onze mooie en gezonde vereniging, zijn we een paar nieuwe projecten gestart. De gemeente Berg en Dal kon onze plannen waarderen en stelde een mooie subsidie beschikbaar voor het jaar 2017. Wij hopen de gemeente te overtuigen, dat zij dat ook voor 2018 en de verdere toekomst zullen blijven doen.

De nieuwe projecten zijn als volgt:

Woensdagmiddag voetbal
Vanaf woensdag 4 april 2018 starten wij met dit project. Doelgroep is kinderen van groep 3 t/m 8, jongens, meisjes, leden en niet-leden. Het doel is sportstimulatie, extra trainingsmogelijkheid voor
de jeugd, die slechts 1 x per week kan trainen en het werven van nieuwe leden.
De training staat onder leiding van Jesse van Deelen, die ook is openomen in het VAM-team.
De training start om 13.15 uur en eindigt om 15.15 uur.
Voor informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

VAM Walking Football & More
Vanaf medio 2018 starten wij met dit project. Walking Football is voetballen zonder hardlopen en bedoeld voor de vitale oudere, vanaf circa 55 jaar. Daar sporten met vitale ouderen een leuke, maar ook serieuze zaak is gelet op de gezondheid, vergt dit een grondige voorbereiding.
Vanuit de gemeente Berg en Dal en de GGZ worden wij hierin bijgestaan. Tevens maken wij gebruik van de expertise van reeds lopende projecten van Walking Football bij NEC en Juliana.

Binnenkort zal een infoavond georganiseerd worden, waarbij uitleg zal worden gegeven over het spel, maar ook de belangen van het bewegen en met name het verantwoord bewegen. Daarna zal een fitheidstest worden gepland voor de geïnteresseerden en krijgt men advies m.b.t. hun deelname. Aansluitend zal in de weken daarna de start van het Walking Football plaatsvinden. Naast het Walking Football willen wij ook alternatieven aanbieden zoals Bootcamp, Sportief wandelen, Nordic Walking. Het kan ook maar zo zijn, dat we geregeld afwisselen in de verschillende opties. Veel zal afhangen van de deelnemers en hun behoefte, zo ook de dag en tijdstip van deze bezigheid. Jesse van Deelen is ook hier onze begeleider en zal zich de komende tijd met hulp van de gemeentelijke sportcoaches verdiepen in het sporten met ouderen. Tevens zal Jesse hier een opleiding voor gaan volgen, welke is aangeboden door onze gemeente. Binnenkort volgt meer informatie over de infoavond en verdere planning.
Mocht u dit lezen, spreekt het u aan en zou u wellicht in de organisatie willen participeren, dan kunt u, geheel vrijblijvend, contact opnemen met Marc-Jan Schenning, VAM coördinator.
Zijn nummer is 06-14992849 of u kunt mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Tot zover nieuws van de VAM.! Speciale dank gaat uit naar de leden van de Club van 200 en de gemeente Berg en Dal voor hun financiële steun.

Met sportieve groet, Marc-Jan Schenning, VAM Coördinator.

 

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Verzorging 4 - Daagselopers

De 102e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2018Ook dit jaar is he t mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen

Lees meer...
 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...