Zoeken


Grote belangstelling voor Het Stenen Tijdperk van Kekerdom PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 05 maart 2018 00:00

Kekerdom - Onverwacht groot was de belangstelling voor de opening van de tentoonstelling “Het Stenen Tijdperk van Kekerdom" in het Kulturhus van Kekerdom, georganiseerd door Johan Bekhuis van werkgroep “Oud Kekerdom” in samenwerking met Wim Ebben uit Ooij. Na het welkom door Johan Bekhuis, werd door wethouder Erik Weijers de tentoonstelling officieel voor geopend verklaard. Hierna werd een historische film van een steenfabriek uit de Betuwe getoond over het stenen bakken in de eerste helft van de vorige eeuw met toelichting van Wim Ebben.

Ook kon het nieuwste boek van Wim Ebben “De Steenmakers” dat 15 december jl. uitkwam worden ingezien. Door de organisatie was er voor koffie met appeltaart en zondagse soep gezorgd , gesponsord door een makelaars bedrijf uit Leuth.

Er was alles te zien over de steenbakkerij van toen, lezingen film - foto's- en een expositie van gebruiksvoorwerpen die de mensen toen gebruikten of kregen. De steenfabriek is dood, alleen het geraamte staat er nog, als industrieel monument. De steenmakers zijn vertrokken en de moerasnatuur keert terug. De gegraven kleiputten en geulen stonden vroeger bekend als onland. Nu beschermen ze ons tegen hoogwater en bieden leefruimte aan plant en dier.

Nieuwe generaties wandelen en genieten waar de oude generaties zich uit de naad werkten. Dankzij de oude steenmakers hebben wij nu de mooiste natuur. Zij stonden aan de wieg van de Millingerwaard en Kekerdomse Ward. -Johan Bekhuis-

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...
 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...