Zoeken


Grote belangstelling voor Het Stenen Tijdperk van Kekerdom PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 05 maart 2018 00:00

Kekerdom - Onverwacht groot was de belangstelling voor de opening van de tentoonstelling “Het Stenen Tijdperk van Kekerdom" in het Kulturhus van Kekerdom, georganiseerd door Johan Bekhuis van werkgroep “Oud Kekerdom” in samenwerking met Wim Ebben uit Ooij. Na het welkom door Johan Bekhuis, werd door wethouder Erik Weijers de tentoonstelling officieel voor geopend verklaard. Hierna werd een historische film van een steenfabriek uit de Betuwe getoond over het stenen bakken in de eerste helft van de vorige eeuw met toelichting van Wim Ebben.

Ook kon het nieuwste boek van Wim Ebben “De Steenmakers” dat 15 december jl. uitkwam worden ingezien. Door de organisatie was er voor koffie met appeltaart en zondagse soep gezorgd , gesponsord door een makelaars bedrijf uit Leuth.

Er was alles te zien over de steenbakkerij van toen, lezingen film - foto's- en een expositie van gebruiksvoorwerpen die de mensen toen gebruikten of kregen. De steenfabriek is dood, alleen het geraamte staat er nog, als industrieel monument. De steenmakers zijn vertrokken en de moerasnatuur keert terug. De gegraven kleiputten en geulen stonden vroeger bekend als onland. Nu beschermen ze ons tegen hoogwater en bieden leefruimte aan plant en dier.

Nieuwe generaties wandelen en genieten waar de oude generaties zich uit de naad werkten. Dankzij de oude steenmakers hebben wij nu de mooiste natuur. Zij stonden aan de wieg van de Millingerwaard en Kekerdomse Ward. -Johan Bekhuis-

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...