Zoeken


Gemeente begeleidt ondernemers Berg en Dal in benadering nieuwe markten. Druk bezochte informatie bijeenkomst en workshop over Duitse markt PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 02 maart 2018 00:00

Berg en Dal - Gemeente Berg en Dal hield op 1 maart  een ontbijt bijeenkomst waarop de kansen voor groei van het aantal Duitse gasten centraal stonden. De gemeente had hiertoe het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RTB KAN) gevraagd om een toelichting te geven op  hun marketingactiviteiten op de Duitse markt in 2018.

Beleidsmedewerker Martine Norden van de gemeente Berg en Dal hete de gasten welkom en  Erik ter Maaten deed dit namens het RTB KAN met een korte uiteenzetting van het programma. Aansluitend was er...

Foto’s: © Bert Roodbeen.

een workshop waarin de do’s en don’s  in de dagelijkse praktijk rondom de ontvangst van Duitse gasten op speelse wijze door Karin Lubs werd toegelicht. De bijeenkomst bij Hotel waarin Holthurnsche Hof werd bijgewoond door 45 toeristische ondernemers in de gemeente. Algemene indruk van de ondernemers was ‘zinnig’ en ‘zeer informatief’. Het werd al duidelijk dat direct over de grens een groot potentieel aan nieuwe gasten wacht, waar we met inzet van nieuwe  activiteiten flink van kunnen profiteren.

Duitse markt: Willen we in de toekomst een substantiële groei in het aantal toeristen bereiken, dan zal dat uit het buitenland moeten komen. Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat, is al jaren stabiel en het is de verwachting dat dat de komende jaren ook zo zal blijven. Als we als regio een groei willen realiseren in het toeristisch aandeel, is het noodzakelijk om steviger in te zetten op de buitenlandse toerist. Duitsland en in tweede instantie België zijn de belangrijkste landen die ons die groei zouden kunnen leveren. Wethouder Silvia Fleuren  van de Gemeente Berg en Dal die helaas vanwege familie omstandigheden verstek moest laten gaan: “ En een gast voelt zich thuis waar hij zich begrepen voelt. deze cursus Duitse taal en cultuur draagt daar aan bij”.

RBT KAN zet zijn marketingpijlen de komende jaren dan ook voor een fors deel in op de Duitse markt en wil ondernemers hierbij betrekken. Onder andere met deze informatieochtend en gekoppelde workshop in Berg en Dal.

Workshop:
In de workshop kregen ondernemers praktische tips hoe zich op te stellen in de ontvangst van Duitse gasten. Men kwamen meer te weten over interesses en gebruiken van Duitsers, daarnaast leert men hoe je de Duitse gast het best tegemoet kan treden. Het belang van de Duitse taal, veel gemaakte fouten en valkuilen komen ook aan de orde. Tal van praktische tips en handige zinnetjes om ervoor te zorgen dat de Duitse gast tevreden naar huis

Aan het eind van het programma werden  de ondernemers op het  e-learningplatform gekoppeld van het RTB KAN gewezen. Hierin is een training opgenomen, die de ondernemers nog eens alle do’s en don’ts wijst. Die e-learning is bedoeld voor alle frontofficemedewerkers van het toeristisch bedrijfsleven. Meedoen is gratis; op regioambassadeur.nl kan snel en simpel een account worden aangemaakt.

De aanwezige ondernemers vonden de bijeenkomst ook erg nuttig. Michael Stekhuizen van Restaurant de Spil in Groesbeek:  ”Het was een positieve bijeenkomst. Wij krijgen gasten in het restaurant maar het is goed om tijdens deze workshop het belang van de Duitse markt en concrete tips voor deze Duitse gasten mee te krijgen en die nog eens graag terugkomt.

Slot conclusie van van de ondernemers was de gemeente te prijzen voor het initiatief deze bij bijeenkomst te organiseren.                     Foto’s: © Bert Roodbeen

 

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...