Zoeken


Sleutels gemeente Berg en Dal weer ingeleverd. PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 14 februari 2018 00:00

Groesbeek – Woensdagmorgen 14 februari werden in het gemeentehuis in Groesbeek door de prinsen en twee prinses van de carnavalsverenigingen uit Kekerdom (Polderschuupers), Millingen a/d Rijn (Deurdouwers), Ooij (Deurzakkers), Leuth ( Sokkennummers), Berg en Dal (Berggeiten), Groesbeek/Horst (Net Aecht) Beek (Cavalieren) en Groesbeek (De Feestneus) zoals afgesproken de sleutel van het gemeentehuis van Berg en Dal weer ingeleverd. Om 11 over 11 na een korte toespraak van wethouders Sylvia Fleuren geassisteerd door wethouder Alex ten Westeneind vroeg Silvia  aan het prinselijk gezelschap naar beleving met hoogte en diepte punten van de afgelopen dagen, niemand een had een dieptepunt, allemaal hadden ze een fantastische carnaval gehad. De sleutels werden om beurten door de wethouders in ontvangst genomen. De Millingse prins Wielie was door griep geveld, maar had zijn adjudant Rinus Hendriks gestuurd om de sleutel te brengen. En zoals de traditie voorschrijft werd de bijeenkomst afgesloten met  haringhappen  waar niet iedereen zich aan overgaf om van deze lekkernij te genieten en alcoholvrije drankjes. Op 9 maart klinkt nog eenmaal het allaaf of hellau tijdens de halfvaste licht optocht in Millingen en 10 maart in Groesbeek.

Foto’s: © Bert Roodbeen..


 

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...
 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...