Zoeken


Sleutels gemeente Berg en Dal weer ingeleverd. PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 14 februari 2018 00:00

Groesbeek – Woensdagmorgen 14 februari werden in het gemeentehuis in Groesbeek door de prinsen en twee prinses van de carnavalsverenigingen uit Kekerdom (Polderschuupers), Millingen a/d Rijn (Deurdouwers), Ooij (Deurzakkers), Leuth ( Sokkennummers), Berg en Dal (Berggeiten), Groesbeek/Horst (Net Aecht) Beek (Cavalieren) en Groesbeek (De Feestneus) zoals afgesproken de sleutel van het gemeentehuis van Berg en Dal weer ingeleverd. Om 11 over 11 na een korte toespraak van wethouders Sylvia Fleuren geassisteerd door wethouder Alex ten Westeneind vroeg Silvia  aan het prinselijk gezelschap naar beleving met hoogte en diepte punten van de afgelopen dagen, niemand een had een dieptepunt, allemaal hadden ze een fantastische carnaval gehad. De sleutels werden om beurten door de wethouders in ontvangst genomen. De Millingse prins Wielie was door griep geveld, maar had zijn adjudant Rinus Hendriks gestuurd om de sleutel te brengen. En zoals de traditie voorschrijft werd de bijeenkomst afgesloten met  haringhappen  waar niet iedereen zich aan overgaf om van deze lekkernij te genieten en alcoholvrije drankjes. Op 9 maart klinkt nog eenmaal het allaaf of hellau tijdens de halfvaste licht optocht in Millingen en 10 maart in Groesbeek.

Foto’s: © Bert Roodbeen..


 

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...