Zoeken


Onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord in Berg en Dal PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 29 januari 2018 00:00

Berg en Dal - Maandagmorgen 29  januari heeft burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal samen met dhr. Frank Franssen D66 carrousellid van de gemeenteraad het eerste WhatsApp-Buurt preventiebord  aan de Molenbosweg onthuld, hij nam de plaats in van de vier Whats App beheerders, waarvan één zich had  afgemeld. De BuurtsWhatsApp-groepen die actief zijn hebben ieder een eigen Whats App beheerder. Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente. Daling woninginbraken....

Foto: © Bert Roodbeen.

De gemeente plaatst bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”.Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd. Berg en Dal is  na Beek, Ooij, Groesbeek, Leuth, Breedeweg, Millingen aan de Rijn, Horst en Kekerdom het negende dorp in de gemeente dat nu een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen heeft. Bij alle toegangswegen van de dorpen staan nu WhatsApp-Buurtpreventieborden. De dorpen Heilig Land- Stichting, Ubbergen staan nog op de uitvoeringslijst van BuurtWhatsApp- preventie.


 

Flits

Ook op FB


 
Internet hosting

 

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...
 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Filmvoorstelling gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
KBO Beek bekend in Binnen en Buitenland

Beek - In een column van Thé de Pruus, enkele weken geleden in de Gelderlander, kwam de KBO Beek naar...

Lees meer...
 
KBO Beek activiteiten voor een gezond lichaam 2018

BEEK - Niet alleen het nieuwe jaar is begonnen, ook onze activiteiten draaien weer volop. ..

Lees meer...