Zoeken


Reactivering De (light)railverbinding Nijmegen Kleef gemeente Berg en Dal. PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 27 januari 2018 00:00

Groesbeek – Zaterdag 27 januari organiseerde PvdA- afdeling Berg en Dal samen met de SPD-Kleve en SPD-Kranenburg in het Voorzieningenhart Op de heuvel voor belangstellende een discussie conferentie over de stand van zaken en de mogelijke vervolgstappen m.b.t. de reactivering van een (light)railverbinding via het oude spoortracé Nijmegen Groesbeek en Kraneburg Kleve. Gastvrouw Lesley Albers, verwelkomde de aanwezigen. Paul Wilbers, oud-burgemeester gemeente Ubbergen was de dagvoorzitter. Dhr. Jürgen Franken, voorzitter van de SPD-Kreistagsfraktion in de Kreis Kleve gaf een korte schets van het proces t/m vandaag, gevolgd door de film ''Geen grenzen, maar verbindingen''. We volgen het tracé van Nijmegen naar Kleve. Er werden vier statements over het belang van reactivering van de railverbinding Nijmegen-Kleve voorgelegd door...

Foto’s:  © Bert Roodbeen

dhr. Wilco Veldhorst, FNV-bestuurder en o.a. voorzitter Internationale Vakbondsraad Rhein IJssel, mw. Heide Naderer, Präsidentin der Hochschule Rhein-Waal (o.v.b.), dhr. Han van Krieken, Rector Magnificus van de Radboud Universiteiten dhr. Maurice Niesten, voorzitter Vereniging Internationaal Euregionaal Vervoer. Hierna was het tijd voor reacties en vragen over het proces,de  film en de vier statements. Na de lunch werd er door dhr. Cees Pot medewerker van het Nationaal Bevrijdings- museum 1944-1945 Groesbeek namens museumdirecteur dhr. Wiel Lenders een column voorgelezen. Waarna er ruimte was voor vragen, opmerkingen, kritiek en discussie over Zes uitgangspunten en het vervolgproces met aandachtspunten voor het onderzoek. Er zijn in ieder geval nog een hoop hobbels die genomen moeten worden. De dag van Europa 9 mei zou een mooie datum zijn mocht de lichtrail reactivering werkelijkheid worden. Kijk voor meer info op de site van beide partijen.

Gedeelde uitgangspunten Gemeente

De zes – door de gemeenten Kleve, Kranenburg, Berg en Dal en Nijmegen – gedeelde uitgangspunten

  1. Het spoortracé dient als spoorverbinding veiliggesteld te worden
  2. Reactivering van de spoorlijn gewenst is
  3. Goederenverkeer is uitgesloten
  4. Doorgaande spoorlijn voor railvoertuigen
  5. Doorgaande verbinding tussen station Nijmegen tot station Kleve
  6. Railvoertuigen rijden zo snel als mogelijk en, binnen de bebouwde kom, zo langzaam als noodzakelijk
 

Flits

Ook op FB


 
Internet hosting

 

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...
 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Filmvoorstelling gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
KBO Beek bekend in Binnen en Buitenland

Beek - In een column van Thé de Pruus, enkele weken geleden in de Gelderlander, kwam de KBO Beek naar...

Lees meer...
 
KBO Beek activiteiten voor een gezond lichaam 2018

BEEK - Niet alleen het nieuwe jaar is begonnen, ook onze activiteiten draaien weer volop. ..

Lees meer...