Zoeken


Nieuw carnavalsdoek aan gemeentehuis PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 20 januari 2018 00:00

Het nieuwe carnavalsdoek aan de gemeentetoren van het gemeentehuis. Foto Remco Wildman: DeGroesbeek.nl.

GROESBEEK – Vrijdagochtend 19 januari onthulden medewerkers van DHD Drukkerij en de wethouders Alex ten Westeneind en Sylvia Fleuren het nieuwe carnavalsdoek dat aan het gemeentehuis in Groesbeek komt te hangen.

Lange Pier: Er is gekozen voor een neutraal ontwerp, met de gemeentekleuren, dat de komende carnavalsjaren mee kan als opvolger van D’n Lange Pier. Dat is het doek dat er voorheen altijd hing, maar daar was na de verbouwing van het gemeentehuis geen ruimte meer voor en het beschadigde tevens de toren. Het huidige doek is wel wat korter: zo`n 10 meter lang.Vorig jaar een “Groesbeeks” doek...

Afgelopen jaar deed het doek stof opwaaien. “De handelswijze van het Samenwerkings Orgaan Karnaval (SOK) was niet netjes”, zei het college toen. B&W zouden vooraf namelijk een ontwerp van het doek te zien krijgen. “Dat is niet gebeurd en dus niet conform afspraak”. Uiteindelijk bleek het om een doek te gaan met enkel en alleen de prins en prinses uit Groesbeek.

Gedoe, maar niet weigeren

Dat zorgde voor wat gedoe, mede omdat er in het gemeentehuis een Sleuteloverdracht is, waar de Prinsen van alle verenigingen in de gemeente Berg en Dal bij aanwezig zijn. Ook zou je op deze manier ieder jaar van doek moeten wisselen. Het college vond het echter te ver gaan om te weigeren dat het doek werd opgehangen. Wel werd toen al bekend dat er zou worden gekeken naar een neutraler doek.

Met het ophangen van het doek is ook het gemeentehuis klaar voor de carnaval. Alaaf! Foto’s Remco Wildman DeGroesbeek.nl.


 

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Vrijdag 18 mei18 Dansavond met Aldorum in de Mallemolen

Lees meer...
 
Verzorging 4 - Daagselopers

De 102e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2018Ook dit jaar is he t mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen

Lees meer...
 
Dienstregeling zonnetrein Ooijpolder start weer

BEEK - In stilte genieten van de natuur en de restanten van de steenindustrie en andere historische gebouwen  in de Ooijpolder. Het kan weer in een fluisterstille wegtrein op zonne-energie.Vanaf zondag 6 mei  wordt..

Lees meer...
 
Tentoonstelling De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal

GROESBEEK - Het communistisch verzet kent een turbulente geschiedenis. De communisten kwamen als eersten in Nederland in verzet tegen het fascisme. Al vroeg in de jaren ’30 deden zij

Lees meer...