Zoeken


Nieuw carnavalsdoek aan gemeentehuis PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 20 januari 2018 00:00

Het nieuwe carnavalsdoek aan de gemeentetoren van het gemeentehuis. Foto Remco Wildman: DeGroesbeek.nl.

GROESBEEK – Vrijdagochtend 19 januari onthulden medewerkers van DHD Drukkerij en de wethouders Alex ten Westeneind en Sylvia Fleuren het nieuwe carnavalsdoek dat aan het gemeentehuis in Groesbeek komt te hangen.

Lange Pier: Er is gekozen voor een neutraal ontwerp, met de gemeentekleuren, dat de komende carnavalsjaren mee kan als opvolger van D’n Lange Pier. Dat is het doek dat er voorheen altijd hing, maar daar was na de verbouwing van het gemeentehuis geen ruimte meer voor en het beschadigde tevens de toren. Het huidige doek is wel wat korter: zo`n 10 meter lang.Vorig jaar een “Groesbeeks” doek...

Afgelopen jaar deed het doek stof opwaaien. “De handelswijze van het Samenwerkings Orgaan Karnaval (SOK) was niet netjes”, zei het college toen. B&W zouden vooraf namelijk een ontwerp van het doek te zien krijgen. “Dat is niet gebeurd en dus niet conform afspraak”. Uiteindelijk bleek het om een doek te gaan met enkel en alleen de prins en prinses uit Groesbeek.

Gedoe, maar niet weigeren

Dat zorgde voor wat gedoe, mede omdat er in het gemeentehuis een Sleuteloverdracht is, waar de Prinsen van alle verenigingen in de gemeente Berg en Dal bij aanwezig zijn. Ook zou je op deze manier ieder jaar van doek moeten wisselen. Het college vond het echter te ver gaan om te weigeren dat het doek werd opgehangen. Wel werd toen al bekend dat er zou worden gekeken naar een neutraler doek.

Met het ophangen van het doek is ook het gemeentehuis klaar voor de carnaval. Alaaf! Foto’s Remco Wildman DeGroesbeek.nl.


 

Flits

Ook op FB


 
Internet hosting

 

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...
 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Filmvoorstelling gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
KBO Beek bekend in Binnen en Buitenland

Beek - In een column van Thé de Pruus, enkele weken geleden in de Gelderlander, kwam de KBO Beek naar...

Lees meer...
 
KBO Beek activiteiten voor een gezond lichaam 2018

BEEK - Niet alleen het nieuwe jaar is begonnen, ook onze activiteiten draaien weer volop. ..

Lees meer...