Zoeken


Rijn/Waal stijgt door tot ca 14,75 bij Lobith. PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 05 januari 2018 20:49


NIJMEGEN / OOIJPOLDER – Oude waal loopt vol. De extreme regen van gisteren in Zuid Duitsland heeft de Bovenrijn vandaag sterk laten stijgen. De beken in het Zwarte Woud reageren altijd heel snel op regenval en inmiddels zijn de hoogwatergolven uit deze beken al in de Rijn aangekomen. Bij Mannheim waar de Neckar in de Bovenrijn uitmondt, is de afvoer sinds gisteren dan ook zeer sterk gestegen en wordt morgenvroeg de piek verwacht. Al dit extra water zal nog afgevoerd moeten worden naar Nederland, waar het over ca 4 dagen arriveert.

Verwacht wordt dat het verloop van de waterstand bij Lobith, op vrijdag 5 januari stand ca 13,3 m, zaterdagochtend 6 jan verwacht 13,65 m, in de nacht van zaterdag op zondag wordt dan de 14 m overschreden en maandag in de loop van de dag wordt de 14,5 m bereikt. Daarna stijgt het nog langzaam verder tot de piek op dinsdag op 14,75 m. Bron: Waterpeilen.nl Foto’s: © Bert Roodbeen.

Update:Woensdag 10 januari wordt de piek verwacht bij ca 15 meter.


 

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...
 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...