Zoeken


Heel Millingen a/d Rijn LED verlicht PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 21 december 2017 08:15

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf woensdag 20 december is nagenoeg heel Millingen aan de Rijn voorzien van lichtmasten/lantaarnpalen met LED-verlichting. Om 12.00 uur werd door wethouders Alex ten Westeneind (Openbare Ruimte) en Erik Weijers (Duurzaamheid) bij de laatste lantaarnpaal met de oude traditionele lamp door een kap met de veel duurzamere LED verlichting. vervangen  Dit gebeurde naast de H. Sint-Antonius van Paduakerk, T-splitsing St. Anthoniusplein - St. Wilibrordstraat.

Aansluitend werd in het Kultuhus ‘DEN IENLOOP’ aan de beide wethouders  een ‘CO2 compensatie certificaat’ overhandigd en een boompje om zo deze verduurzaming te vieren uitvoerder van-Van Gelder- had ook gezorgd voor gebak en koffie/thee en bubbels.

Foto’s © Bert Roodbeen.

Naast het duurzame karakter geven de nieuwe lantaarnpalen ook meer licht dan de oude en zijn ze wat minder hoog. Dat laatste voorkomt lichthinder. Ook in andere delen van onze gemeente is de nieuwe Ledverlichting aangebracht, zoals in Erlecom, Heilig Landstichting, Berg en Dal (dorp). Vanaf 2025 is de hele gemeente voorzien van de duurzame LEDverlichting.

De gemeente zet hiermee een volgende stap in de verduurzaming van de gemeente/gemeenschap. De gemeente Berg en Dal wil in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn. Het eerste tussendoel daarbij is dat in 2020 minstens 14% van de energie duurzaam is. Wethouders Alex ten Westeneind en Erik Weijers: ” Ook in de openbare ruimte zetten we verdere stappen richting een duurzaam Berg en Dal. Dit laatste is geen wens maar een absolute must“.


 

 

 

 

 

 

 

Flits

Volg ons ook FB


 
Internet hosting

 

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Eerste foto expositie Take me to the River in de Bastei

Lees meer...
 
Spelemeien speelt Leukelo


 
EHBO bij kinderen

MILLINGEN a/d RIJN - Heb jij kinderen of pas je wel eens op kinderen? Weet jij wat te doen bij een huis-, tuin- of keukenongelukje van het kind?  Speciaal voor mensen,

Lees meer...
 
Voorverkoop Pronkzitting/buutavond 2018 Mallemolen

GROESBEEK -Zaterdag 13 januari 2018 organiseert De Mallemolen weer een Pronkzitting/Buutavond. Er...

Lees meer...