Zoeken


Heel Millingen a/d Rijn LED verlicht PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 21 december 2017 08:15

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf woensdag 20 december is nagenoeg heel Millingen aan de Rijn voorzien van lichtmasten/lantaarnpalen met LED-verlichting. Om 12.00 uur werd door wethouders Alex ten Westeneind (Openbare Ruimte) en Erik Weijers (Duurzaamheid) bij de laatste lantaarnpaal met de oude traditionele lamp door een kap met de veel duurzamere LED verlichting. vervangen  Dit gebeurde naast de H. Sint-Antonius van Paduakerk, T-splitsing St. Anthoniusplein - St. Wilibrordstraat.

Aansluitend werd in het Kultuhus ‘DEN IENLOOP’ aan de beide wethouders  een ‘CO2 compensatie certificaat’ overhandigd en een boompje om zo deze verduurzaming te vieren uitvoerder van-Van Gelder- had ook gezorgd voor gebak en koffie/thee en bubbels.

Foto’s © Bert Roodbeen.

Naast het duurzame karakter geven de nieuwe lantaarnpalen ook meer licht dan de oude en zijn ze wat minder hoog. Dat laatste voorkomt lichthinder. Ook in andere delen van onze gemeente is de nieuwe Ledverlichting aangebracht, zoals in Erlecom, Heilig Landstichting, Berg en Dal (dorp). Vanaf 2025 is de hele gemeente voorzien van de duurzame LEDverlichting.

De gemeente zet hiermee een volgende stap in de verduurzaming van de gemeente/gemeenschap. De gemeente Berg en Dal wil in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn. Het eerste tussendoel daarbij is dat in 2020 minstens 14% van de energie duurzaam is. Wethouders Alex ten Westeneind en Erik Weijers: ” Ook in de openbare ruimte zetten we verdere stappen richting een duurzaam Berg en Dal. Dit laatste is geen wens maar een absolute must“.


 

 

 

 

 

 

 

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...