Zoeken


Heel Millingen a/d Rijn LED verlicht PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 21 december 2017 08:15

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf woensdag 20 december is nagenoeg heel Millingen aan de Rijn voorzien van lichtmasten/lantaarnpalen met LED-verlichting. Om 12.00 uur werd door wethouders Alex ten Westeneind (Openbare Ruimte) en Erik Weijers (Duurzaamheid) bij de laatste lantaarnpaal met de oude traditionele lamp door een kap met de veel duurzamere LED verlichting. vervangen  Dit gebeurde naast de H. Sint-Antonius van Paduakerk, T-splitsing St. Anthoniusplein - St. Wilibrordstraat.

Aansluitend werd in het Kultuhus ‘DEN IENLOOP’ aan de beide wethouders  een ‘CO2 compensatie certificaat’ overhandigd en een boompje om zo deze verduurzaming te vieren uitvoerder van-Van Gelder- had ook gezorgd voor gebak en koffie/thee en bubbels.

Foto’s © Bert Roodbeen.

Naast het duurzame karakter geven de nieuwe lantaarnpalen ook meer licht dan de oude en zijn ze wat minder hoog. Dat laatste voorkomt lichthinder. Ook in andere delen van onze gemeente is de nieuwe Ledverlichting aangebracht, zoals in Erlecom, Heilig Landstichting, Berg en Dal (dorp). Vanaf 2025 is de hele gemeente voorzien van de duurzame LEDverlichting.

De gemeente zet hiermee een volgende stap in de verduurzaming van de gemeente/gemeenschap. De gemeente Berg en Dal wil in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn. Het eerste tussendoel daarbij is dat in 2020 minstens 14% van de energie duurzaam is. Wethouders Alex ten Westeneind en Erik Weijers: ” Ook in de openbare ruimte zetten we verdere stappen richting een duurzaam Berg en Dal. Dit laatste is geen wens maar een absolute must“.


 

 

 

 

 

 

 

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...