Zoeken


Thomas Verbogt en Non Kozakkenkoor openen Feest van Licht in museumpark Orientalis PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 17 december 2017 19:41

HEILG LANDSTICHTING - Zaterdag 16 december vond de opening plaats van het Feest in Museumpark Orientalis. Dit keer was er een levende kerststal die gevormd werd door kinderen, met een optreden van het Non Kozakkenkoor uit Lent  en een kerstverhaal over licht door columnist schrijver Thomas Verbogt werd het Feest van het Licht  officieel voor geopend verklaard. Het Feest van Licht kenmerkt zich door bijzondere openingen. Zo was er al eens een levende kerststal van tien burgemeesters. Ook waren er al eens honderd engeltjes verzameld en was er een opening met een internationale levende kerststal: tien nationaliteiten dosten zich uit als herder, koning, Jozef of Maria en vormden zo een prachtig plaatje..

. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Dit jaar is gekozen voor kinderen, aangezien het kerstverhaal in het Feest van Licht dit jaar een centrale plek heeft gekregen. Het park is sfeervol versierd met tienduizenden lichtjes en centraal staat Bethlehem, dat geheel van steen is nagebouwd. Op verschillende plekken in het park zijn in totaal meer dan honderd kerstgroepen uitgestald. In een echte verwarmde Tippie worden verhalen verteld.

Het museumpark in Heilig Landstichting noemt zich de Christmas Capital of Holland, met een knipoog naar het luttele kilometers verderop gelegen Nijmegen, dat zich sinds enkele jaren de Summer Capital noemt. Het Feest van Licht in Heilig Landstichting is het grootste kerstevenement in Nederland. Het strekt zich uit over het 32 hectare grote park, waarbij de kern wordt gevormd door de grote kerststallententoonstelling.

In het park is ook een miniatuur kerstkermis te vinden, waar op schaal tientallen kermisattracties te bewonderen zijn, uiteraard geheel in kerstsfeer.

In het hoofdgebouw staat een immense kerststal, naast een zaal vol kleine kerststallen uit alle windstreken. Daar zijn ook een heleboel optredens: van klassieke concerten tot circusachtige voorstellingen. Ook is er een kinderatelier, waar kinderen kunnen knutselen, en een kleine kerstknikkerbaan.

 

Flits

Volg ons ook FB


 
Internet hosting

 

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Eerste foto expositie Take me to the River in de Bastei

Lees meer...
 
Spelemeien speelt Leukelo


 
EHBO bij kinderen

MILLINGEN a/d RIJN - Heb jij kinderen of pas je wel eens op kinderen? Weet jij wat te doen bij een huis-, tuin- of keukenongelukje van het kind?  Speciaal voor mensen,

Lees meer...
 
Voorverkoop Pronkzitting/buutavond 2018 Mallemolen

GROESBEEK -Zaterdag 13 januari 2018 organiseert De Mallemolen weer een Pronkzitting/Buutavond. Er...

Lees meer...