Zoeken


Thomas Verbogt en Non Kozakkenkoor openen Feest van Licht in museumpark Orientalis PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 17 december 2017 19:41

HEILG LANDSTICHTING - Zaterdag 16 december vond de opening plaats van het Feest in Museumpark Orientalis. Dit keer was er een levende kerststal die gevormd werd door kinderen, met een optreden van het Non Kozakkenkoor uit Lent  en een kerstverhaal over licht door columnist schrijver Thomas Verbogt werd het Feest van het Licht  officieel voor geopend verklaard. Het Feest van Licht kenmerkt zich door bijzondere openingen. Zo was er al eens een levende kerststal van tien burgemeesters. Ook waren er al eens honderd engeltjes verzameld en was er een opening met een internationale levende kerststal: tien nationaliteiten dosten zich uit als herder, koning, Jozef of Maria en vormden zo een prachtig plaatje..

. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Dit jaar is gekozen voor kinderen, aangezien het kerstverhaal in het Feest van Licht dit jaar een centrale plek heeft gekregen. Het park is sfeervol versierd met tienduizenden lichtjes en centraal staat Bethlehem, dat geheel van steen is nagebouwd. Op verschillende plekken in het park zijn in totaal meer dan honderd kerstgroepen uitgestald. In een echte verwarmde Tippie worden verhalen verteld.

Het museumpark in Heilig Landstichting noemt zich de Christmas Capital of Holland, met een knipoog naar het luttele kilometers verderop gelegen Nijmegen, dat zich sinds enkele jaren de Summer Capital noemt. Het Feest van Licht in Heilig Landstichting is het grootste kerstevenement in Nederland. Het strekt zich uit over het 32 hectare grote park, waarbij de kern wordt gevormd door de grote kerststallententoonstelling.

In het park is ook een miniatuur kerstkermis te vinden, waar op schaal tientallen kermisattracties te bewonderen zijn, uiteraard geheel in kerstsfeer.

In het hoofdgebouw staat een immense kerststal, naast een zaal vol kleine kerststallen uit alle windstreken. Daar zijn ook een heleboel optredens: van klassieke concerten tot circusachtige voorstellingen. Ook is er een kinderatelier, waar kinderen kunnen knutselen, en een kleine kerstknikkerbaan.

 

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...