Zoeken


Thomas Verbogt en Non Kozakkenkoor openen Feest van Licht in museumpark Orientalis PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 17 december 2017 19:41

HEILG LANDSTICHTING - Zaterdag 16 december vond de opening plaats van het Feest in Museumpark Orientalis. Dit keer was er een levende kerststal die gevormd werd door kinderen, met een optreden van het Non Kozakkenkoor uit Lent  en een kerstverhaal over licht door columnist schrijver Thomas Verbogt werd het Feest van het Licht  officieel voor geopend verklaard. Het Feest van Licht kenmerkt zich door bijzondere openingen. Zo was er al eens een levende kerststal van tien burgemeesters. Ook waren er al eens honderd engeltjes verzameld en was er een opening met een internationale levende kerststal: tien nationaliteiten dosten zich uit als herder, koning, Jozef of Maria en vormden zo een prachtig plaatje..

. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Dit jaar is gekozen voor kinderen, aangezien het kerstverhaal in het Feest van Licht dit jaar een centrale plek heeft gekregen. Het park is sfeervol versierd met tienduizenden lichtjes en centraal staat Bethlehem, dat geheel van steen is nagebouwd. Op verschillende plekken in het park zijn in totaal meer dan honderd kerstgroepen uitgestald. In een echte verwarmde Tippie worden verhalen verteld.

Het museumpark in Heilig Landstichting noemt zich de Christmas Capital of Holland, met een knipoog naar het luttele kilometers verderop gelegen Nijmegen, dat zich sinds enkele jaren de Summer Capital noemt. Het Feest van Licht in Heilig Landstichting is het grootste kerstevenement in Nederland. Het strekt zich uit over het 32 hectare grote park, waarbij de kern wordt gevormd door de grote kerststallententoonstelling.

In het park is ook een miniatuur kerstkermis te vinden, waar op schaal tientallen kermisattracties te bewonderen zijn, uiteraard geheel in kerstsfeer.

In het hoofdgebouw staat een immense kerststal, naast een zaal vol kleine kerststallen uit alle windstreken. Daar zijn ook een heleboel optredens: van klassieke concerten tot circusachtige voorstellingen. Ook is er een kinderatelier, waar kinderen kunnen knutselen, en een kleine kerstknikkerbaan.

 

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...