Zoeken


35 Jaar Buurtbus Rijk van Nijmegen PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 16 december 2017 18:25

GROESBEEK - Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de Buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen is een boekje samen- gesteld over het wel en wee van de buurtbus in de gemeenten Wijchen, Beuningen, Heumen en Berg en Dal.  Vrijdag 15 december werd in het gemeentehuis het  eerste exemplaar uitgereikt aan een Juul van Hout directeur van vervoerbedrijf Hermes./BRENG, ook de samensteller van het historisch boekje, Gérard Willemsen kreeg een exemplaar vergezeld van een bos bloemen. Hierbij …

Foto’s: © Bert Roodbeen.

 

waren het voltallige bestuur van de Buurtbusvereniging, ereleden, Herman Gerrits en Annie van Haren (30 jr) vrijwilligers lijncoördinatoren, collega buurtbusverenigingen, vertegenwoordigers van de deelnemende gemeenten uit het vervoersgebied van Hermes/Breng in Gelderland. aanwezig.

Stond de teller in november 2013 op 50.000 passagiers, nu zal dat de 70.000 halen, en als het zo doorgaat naar de 1 miljoen aan het eind van de concessie periode.

De in november 1981 opgerichte Buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen verzorgt met 115 vrijwilligers met 9-persoonsbusjes op 5 lijnen volgens dienstregeling – van maandag t/m vrijdag gedurende de daguren openbaar vervoer in de gemeenten Wijchen, Beuningen, Heumen en Berg en Dal op de volgende lijnen:

561:        Wijchen – Malden v.v.

562:        Malden – Berg en Dal – Beek(Ubbergen) v.v..

563:        Wijchen – Bergharen – Batenburg v.v.

564:        Groesbeek – Station Molenhoek v.v.

565:        Wijchen – Beuningen v.v.


 

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...