Zoeken


Boek presentatie “De Steenmakers” Wim Ebben PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 16 december 2017 00:05

OOIJ – Zelden was het bij huiskamercafé Oortjeshekken zo druk als op vrijdagmiddag 15 december, alle ruimten die beschikbaar waren gevuld met gasten die naar presentatie en uitgifte van het eerste exemplaar waren gekomen van Wim Ebben nieuwste uitgave van”De Steenmakers..

Foto’s: © Roodbeen.

Het boek brengt op een levendige en prettig leesbare wijze het leven en het zware werk van de steenfabrieks-arbeiders in beeld, zoals we die tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw hebben gekend. Dit alles kon tot stand komen medewerking van o.a. René van Hoften  en het speurwerk van Wim Ebben. Over een reeks van vele jaren heeft hij vele families en instanties benaderd, hun (familie)albums met foto’s gekopieerd en thuis gedigitaliseerd. Zo is zijn passie uitgegroeid tot een omvangrijke verzameling van duizenden foto’s met de ‘steenoven en het steenovenvolk’ als onderwerp..

Na het welkoms woord werd er een kort filmpje getoond van het zware werk van de arbeiders waarna het allereerste  exemplaar werd uitgereikt aan Jo Philippsen uit Ooij een van de arbeiders en laatste stoker van de toen. Het tweede eerste exemplaar werd uitgereikt aan Marcel Willemsen die samen met diverse vrijwilligers van Stichting Van Steen en Natuur de geschiedenis en behoud van de steenindustrie levend probeert te houden, door restauratie en met een Zonnetrein toeristen door het poldergebied te rijden.

Het boek met een oplage van 1000 stuks kwam tot stand mmv het bestuur van  Stichting Kwartier van Nijmegen  Heemkundekring De Duffelt / Heimatkundeverein die Duffelt e.v. Stichting Van Steen en Natuur. Hans Giesbertz   Paul Remy  Marcel Willemsen. 

Hans Giesbertz                        Paul Remy         Marcel Willemsen

www.kwartiervannijmegen.nl www.duffelt.de www.steenennatuur.nl


 

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...