Zoeken


Boek presentatie “De Steenmakers” Wim Ebben PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 16 december 2017 00:05

OOIJ – Zelden was het bij huiskamercafé Oortjeshekken zo druk als op vrijdagmiddag 15 december, alle ruimten die beschikbaar waren gevuld met gasten die naar presentatie en uitgifte van het eerste exemplaar waren gekomen van Wim Ebben nieuwste uitgave van”De Steenmakers..

Foto’s: © Roodbeen.

Het boek brengt op een levendige en prettig leesbare wijze het leven en het zware werk van de steenfabrieks-arbeiders in beeld, zoals we die tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw hebben gekend. Dit alles kon tot stand komen medewerking van o.a. René van Hoften  en het speurwerk van Wim Ebben. Over een reeks van vele jaren heeft hij vele families en instanties benaderd, hun (familie)albums met foto’s gekopieerd en thuis gedigitaliseerd. Zo is zijn passie uitgegroeid tot een omvangrijke verzameling van duizenden foto’s met de ‘steenoven en het steenovenvolk’ als onderwerp..

Na het welkoms woord werd er een kort filmpje getoond van het zware werk van de arbeiders waarna het allereerste  exemplaar werd uitgereikt aan Jo Philippsen uit Ooij een van de arbeiders en laatste stoker van de toen. Het tweede eerste exemplaar werd uitgereikt aan Marcel Willemsen die samen met diverse vrijwilligers van Stichting Van Steen en Natuur de geschiedenis en behoud van de steenindustrie levend probeert te houden, door restauratie en met een Zonnetrein toeristen door het poldergebied te rijden.

Het boek met een oplage van 1000 stuks kwam tot stand mmv het bestuur van  Stichting Kwartier van Nijmegen  Heemkundekring De Duffelt / Heimatkundeverein die Duffelt e.v. Stichting Van Steen en Natuur. Hans Giesbertz   Paul Remy  Marcel Willemsen. 

Hans Giesbertz                        Paul Remy         Marcel Willemsen

www.kwartiervannijmegen.nl www.duffelt.de www.steenennatuur.nl


 

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...