Zoeken


Boek presentatie “De Steenmakers” Wim Ebben PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 16 december 2017 00:05

OOIJ – Zelden was het bij huiskamercafé Oortjeshekken zo druk als op vrijdagmiddag 15 december, alle ruimten die beschikbaar waren gevuld met gasten die naar presentatie en uitgifte van het eerste exemplaar waren gekomen van Wim Ebben nieuwste uitgave van”De Steenmakers..

Foto’s: © Roodbeen.

Het boek brengt op een levendige en prettig leesbare wijze het leven en het zware werk van de steenfabrieks-arbeiders in beeld, zoals we die tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw hebben gekend. Dit alles kon tot stand komen medewerking van o.a. René van Hoften  en het speurwerk van Wim Ebben. Over een reeks van vele jaren heeft hij vele families en instanties benaderd, hun (familie)albums met foto’s gekopieerd en thuis gedigitaliseerd. Zo is zijn passie uitgegroeid tot een omvangrijke verzameling van duizenden foto’s met de ‘steenoven en het steenovenvolk’ als onderwerp..

Na het welkoms woord werd er een kort filmpje getoond van het zware werk van de arbeiders waarna het allereerste  exemplaar werd uitgereikt aan Jo Philippsen uit Ooij een van de arbeiders en laatste stoker van de toen. Het tweede eerste exemplaar werd uitgereikt aan Marcel Willemsen die samen met diverse vrijwilligers van Stichting Van Steen en Natuur de geschiedenis en behoud van de steenindustrie levend probeert te houden, door restauratie en met een Zonnetrein toeristen door het poldergebied te rijden.

Het boek met een oplage van 1000 stuks kwam tot stand mmv het bestuur van  Stichting Kwartier van Nijmegen  Heemkundekring De Duffelt / Heimatkundeverein die Duffelt e.v. Stichting Van Steen en Natuur. Hans Giesbertz   Paul Remy  Marcel Willemsen. 

Hans Giesbertz                        Paul Remy         Marcel Willemsen

www.kwartiervannijmegen.nl www.duffelt.de www.steenennatuur.nl


 

Flits

Volg ons ook FB


 
Internet hosting

 

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Eerste foto expositie Take me to the River in de Bastei

Lees meer...
 
Spelemeien speelt Leukelo


 
EHBO bij kinderen

MILLINGEN a/d RIJN - Heb jij kinderen of pas je wel eens op kinderen? Weet jij wat te doen bij een huis-, tuin- of keukenongelukje van het kind?  Speciaal voor mensen,

Lees meer...
 
Voorverkoop Pronkzitting/buutavond 2018 Mallemolen

GROESBEEK -Zaterdag 13 januari 2018 organiseert De Mallemolen weer een Pronkzitting/Buutavond. Er...

Lees meer...