Zoeken


Zevende duurzaamheids café in Kulturhus Beek PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 14 december 2017 22:17

BEEK – Woensdagavond 13 december vond de 7e bijeenkomst plaats van het Duurzaamheids café in het Kulturhus Beek, die geopend werd door Liny Toenders, op de agenda stond- Warm met zo min mogelijk gas- en hoe er met huidige mogelijkheden los gekoppeld kan worden van het aardgas en zo het uit te stoten CO2 te verminderen. Er waren toespraken van deskundige waaronder Marjo Kroese, projectleider bij het Klimaatverbond, Theo de Bruin (warmtepompen), Peter Frank (installatie techniek Frank BV), Jan Verbruggen (Oosterpoort) en Michel Terlingen (monumentenwacht) en Barry de Vries die de gemeente in 2050 klimaat neutraal moet zien te krijgen. Hierna gingen de ongeveer 30 aanwezigen verder met z.g tafelgesprekken waar praktijkervaring met warmtepompen en installatie ervan, het hoe en wanneer van gasloos verwarmen  het energiezuinig wonen in monumenten werden besproken. Genoeg inspirerende stof voor een volgende bijeenkomst. Harry Hardholt uit Beek begeleide muzikaal met zijn gitaar deze avond.

Foto’s: © Bert Roodbeen


 

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...