Zoeken


Zevende duurzaamheids café in Kulturhus Beek PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 14 december 2017 22:17

BEEK – Woensdagavond 13 december vond de 7e bijeenkomst plaats van het Duurzaamheids café in het Kulturhus Beek, die geopend werd door Liny Toenders, op de agenda stond- Warm met zo min mogelijk gas- en hoe er met huidige mogelijkheden los gekoppeld kan worden van het aardgas en zo het uit te stoten CO2 te verminderen. Er waren toespraken van deskundige waaronder Marjo Kroese, projectleider bij het Klimaatverbond, Theo de Bruin (warmtepompen), Peter Frank (installatie techniek Frank BV), Jan Verbruggen (Oosterpoort) en Michel Terlingen (monumentenwacht) en Barry de Vries die de gemeente in 2050 klimaat neutraal moet zien te krijgen. Hierna gingen de ongeveer 30 aanwezigen verder met z.g tafelgesprekken waar praktijkervaring met warmtepompen en installatie ervan, het hoe en wanneer van gasloos verwarmen  het energiezuinig wonen in monumenten werden besproken. Genoeg inspirerende stof voor een volgende bijeenkomst. Harry Hardholt uit Beek begeleide muzikaal met zijn gitaar deze avond.

Foto’s: © Bert Roodbeen


 

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...