Zoeken


Presentatie Deel 20 Millings Jaarboek PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 16 november 2017 01:22

MILLINGEN a/d RIJN - Het Millings Jaarboek schenkt ook dit jaar weer aandacht aan de verre en recente geschiedenis van Millingen en het leven van Millingenaren. Voor de liefhebbers van het verre verleden gaat Wil Oteman op zoek naar een Millingse Schans ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog en de rol die Maarten Schenk van Nydeggen maar ook de stad Nijmegen daar bij speelt. Veel minder ver weg zijn de herinneringen van Martien Spann over zijn geboortegrond, de Bloedakker. Herkenbare herinneringen, zeker voor de wat ouderen onder ons...

Alphons Klomberg vertelt over het leven van zijn oom, Pater Henk Klomberg, terwijl Bas van der Hoeven Millings trots, de Henri Dunant voor het voetlicht brengt. Meer dan 192 pagina’s vol met verhalen en foto’s over Gert Hagelslag, Brans Lem, de firma Haukes en een kattebelletje van Leo Hanssen. En nog veel meer.

De presentatie van deel 20 van het Millings Jaarboek vindt plaats op 18 november a.s. bij Koffie- en Eethuis de Gelderse Poort te Millingen aan de Rijn. Inloop is vanaf 14.30. Om 15.00 uur start het officiële deel dat ongeveer een uur duurt. Het Jaarboek kost 17,50 en is na de presentatie ook te koop bij de Primera en Multimate in Millingen aan de Rijn.

Ook dit jaar is er na afloop een 3-gangen buffet. U kunt zich nog steeds opgeven bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De kosten bedragen 17,50 en moeten ter plekke worden afgerekend met de Gelderse Poort.


 

 

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...