Zoeken


Onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord Groesbeek PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 01 november 2017 23:33

GROESBEEK -  Nadat eerder Groesbeek-Horst, Millingen a/d Rijn, Bredeweg, Kekerdom en Leuth waren voorgegaan, werd woensdag - morgen 1 november in Groesbeek zelf het  eerste Whats App Buurtpreventiebord onthuld en daarmee het zesde dorp waar 21 BuurtWhatsApp-groepen actief zijn. Dit werd gedaan op de hoek Cranenburgsestraat-Hulsbroek door burgemeester Slinkman en BuurtWhatsApp-beheerster Debby Verriet, zij is samen met en Doesjka van der Waart al vanaf het eerste uur BuurtWhatsApp-beheerder in Groesbeek.....

Foto’s: © Bert Roodbeen. 

Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.

Daling woninginbraken. De gemeente plaatst bij alle toegangswegen van het dorpen een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd. Op Beek, Berg en Dal, Ooij en Ubbergen na is de gemeente Berg en Dal nu bijna overal afgedekt en zijn er volgens de burgemeester nu tussen de 40 en 50 groepen actief.


 

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...