Zoeken


Onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord Groesbeek PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 01 november 2017 23:33

GROESBEEK -  Nadat eerder Groesbeek-Horst, Millingen a/d Rijn, Bredeweg, Kekerdom en Leuth waren voorgegaan, werd woensdag - morgen 1 november in Groesbeek zelf het  eerste Whats App Buurtpreventiebord onthuld en daarmee het zesde dorp waar 21 BuurtWhatsApp-groepen actief zijn. Dit werd gedaan op de hoek Cranenburgsestraat-Hulsbroek door burgemeester Slinkman en BuurtWhatsApp-beheerster Debby Verriet, zij is samen met en Doesjka van der Waart al vanaf het eerste uur BuurtWhatsApp-beheerder in Groesbeek.....

Foto’s: © Bert Roodbeen. 

Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.

Daling woninginbraken. De gemeente plaatst bij alle toegangswegen van het dorpen een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd. Op Beek, Berg en Dal, Ooij en Ubbergen na is de gemeente Berg en Dal nu bijna overal afgedekt en zijn er volgens de burgemeester nu tussen de 40 en 50 groepen actief.


 

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...
 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...