Zoeken


Onthulling Info herdenkingsbord Karl Leisner PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 30 oktober 2017 01:36

Groesbeek - Zondag 29 oktober vond  op de hoek Knapheideweg-De Ruyterstraat de onthulling plaats van het informatie-herdenkingsbord van het ’t tentenkamp van Karl Leisner dat daar in de directe omgeving gestaan heeft.

Het programma bestond na het welkomstwoorden door Theo Giesbers en Christoph Scholten, pastoor te Kranenburg en voorzitter van de Schönstatt-Familie am Niederrhein onder andere uit het hijsen van de vlag door Erik Weijers, wethouder cultuur van de gemeente Berg en Dal, waarna gezamenlijk het lied “Wen die bunten Fahnen wehen”  gezongen met het grensoverschrijdend Sankt Cäcilienchor van de Sant Johannes Baptistkerk uit Wyler o.l.v. Theo Giesbers. Dit lied zou door Karl Leisner tijdens het kamp gezongen kunnen zijn. Het lied is in 1933 gecomponeerd door Alfred Zschiesche. Hij werd door  de nazi’s vervolgd.

Foto’s: © Bert Roodbeen. 

Monseigneur Gerard de Korte, bisschop van het bisdom ’s-Hertogenbosch zegende het kruis en vlag (Kreuzbanner, zoals Karl Leisner deze gebruikt heeft). Burgemeester Mark Slinkman Berg en Dal, plaatsvervangend burgemeester  van Kleve, Josef Gietemann en burgemeester Günter Steins van Kranenburg onthulden gezamenlijk  het infoherdenkingspaneel over Karl Leisner en het kindervakantiekamp.

Pastoor em. Hans-Karl Seeger (Auteur van de omvangrijke vijfdelige biografie over Karl Leisner) hield in het Duits een toespraak over het kindervakantiekamp. Ook over het vakantiekamp werd door Jeroen Smith, pastoor te Leiden (Hij is de Nederlandse vertegenwoordiger van de Internationaler Karl Leisner- Kreis) een toespraak gehouden.

Waarna het Sankt Cäcilienchor  het “Cristo  nosta Pace” van Marco Frisina door zong.

Voor het vervolg van de herdenking ging men in optocht voorafgegaan door Lennart en Mattis Jansen met historische trommels en de Kreuz-Banner, gedragen door Henk keukens, (voorzitter van de Stichting Behoud Dorpsgezichten) naar de Cosmas en Damianuskerk en de kapel Marieëndaal,waar ook een tentoonstelling is ingericht. In Gasterij ‘t Groeske werd de herdenking afgesloten.


 

Flits

LAADPROBLEMEN FOTOALBUM WEBSITE

IN VERBAND MET LAADPROBLEMEN FOTOALBUM WEBSITE KUNNEN FOTO'S ALLEEN VIA FACEBOOK BEKEKEN WORDEN

 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Nieuw bij Omroep Berg en Dal FOCUS POLITIEK Donderdagavond van acht tot negen uur

GROESBEEK - Omroep Berg en Dal start op donderdag 20 september een nieuw radioprogramma: FOCUS POLITIEK.

Lees meer...
 
Ook op FB


 
Internet hosting

 


 
Gratis gymles bij de KBO Beek

BEEK - U wilt uw fysiek natuurlijk graag op niveau houden, dat kan bij de KBO Beek, iedere week samen met anderen op een prettige manier werken aan uw conditie onder deskundige leiding in het Kulturhus Beek. Iedere maandagmiddag  bij de KBO Beek;  DANS JE FIT

Een uur lang heerlijk ritmisch bewegen, onbevangen de week goed beginnen, uw ledenmaten zijn weer top. Aanvang 15.30 uur, de lessen worden gegeven door Chiquita...


Lees meer...
 
Nieuwe cursus EHBO - Reanimatie / AED

MILLINGEN a/d RIJN –I ets voor u..? Als er iets mis gaat…kunt u dan helpen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Uw (klein) kind valt….weet u dan, wat u moet doen? Tijdens uw werk voelt een collega zich niet goed…is het zijn hart ?...kunt u wat
doen? Weet u, wat u moet doen als iemand iets overkomt zoals verbrandingen, snijwonden, hartfalen, botbreuk etc.?

Lees meer...