Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Doorgaan wijnfeesten 2016 in Groesbeek onzeker
vrijdag 18 maart 2016 07:44

Groesbeek - De afgelopen 9 jaar heeft de Stichting Nederlandse Wijnfeesten het wijndorp Groesbeek en de regio, zowel nationaal als internationaal, succesvol op de kaart gezet. Helaas vergt de organisatie van het festijn te veel inzet van de huidige vrijwilligers. Daarom overweegt de Stichting dat er dit jaar geen 10 de editie van de Nederlandse Wijnfeesten plaatsvindt.

Alle activiteiten behorende bij de Wijnfeesten worden georganiseerd door het bestuur van de Stichting, het Comité, een klein aantal lokale ondernemers en andere vrijwilligers: allen onbezoldigd. De Stichting is financieel gezond, maar het financieel risico is door de jaren heen gegroeid. Het is inmiddels zo groot dat de vrijwilligers het niet meer kunnen dragen.

Wijnfeesten in het kort: De stichting zorgde het gehele jaar door voor de promotie van het wijndorp Groesbeek. Het hoogtepunt was jaarlijks het laatste weekend van...

Lees meer...
 
In Batavia wijk nieuwe straatnamen onthuld
donderdag 17 maart 2016 20:41

Nijmegen - In de nieuwe wijk Batavia worden zeven straten vernoemd naar Indische Nijmegenaren. De eerste twee straten zijn inmiddels gereed. Vanmiddag zijn de straatnamen onthuld. De straatnamen zijn een initiatief van onderzoekster en schrijfster Pieke Hooghoff. Zij heeft samen met de Stichting Sari, stichting ter bevordering van de relaties met Indonesië en de Indische gemeenschap in Nederland, in 2008 de namen voorgedragen. Het heeft tot 2015 geduurd voor er een passende plek voor de namen was gevonden en de namen door de gemeenteraad zijn vastgesteld.

Indische gemeenschap
De vernoemde personen vormen een bloemlezing van de Indische gemeenschap van Nijmegen. Allemaal hebben zij kortere of langere tijd in Nijmegen gewoond. Sommige personen zijn vernoemd voor hun werkzaamheden in Indonesië, andere vanwege verdiensten in Nijmegen. De vernoemde personen zijn: Wilhelm Linnemann, Albert Trouwborst, Nono Wardenaar, Ferry Portier, Jan Nieraeth, Jack Hompe en Jans Kloppenburg
.

Foto’s: © Bert Roodbeen

Straatnaamgeving WaalfrontToelichting van de voorgestelde personen....

Lees meer...
 
Definitieve Oranje selectie onder de 19 bekend
woensdag 16 maart 2016 16:21

Groesbeek -Definitieve Oranje selectie onder de 19 bekend.

KNVB-coach Aron Winter heeft vanmiddag bij De Treffers in Groesbeek achttien spelers geselecteerd voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oekraïne, Noord-Ierland en Polen. Deze wedstrijden, tijdens de zogenoemde Eliteronde, vinden plaats van 24 maart tot en met 29 maart in Groesbeek en Uden. De groepswinnaar plaats zich voor het Europees kampioenschap in Duitsland, dat van 11 tot en met 24 juli 2016 is.

Accommodaties en kaartverkoop: De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld op sportpark Zuid van De Treffers (Nijerf 1, Groesbeek) en sportpark Parkzicht van UDI ‘19 (Parklaan 4, Uden). Informatie over de kaartverkoop is te vinden op www.detreffers.nl en www.udi19.nl .......

Lees meer...
 
Van keukenafval naar compost. Gratis compost als bedankje voor scheiden groente, fruit en tuinafval
maandag 14 maart 2016 17:25

Foto:Archief

Inwoners uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen kunnen tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 19 maart op een aantal locaties gratis losse compost afhalen. Vanaf maandag 21 maart kunnen inwoners compostzakken (maximaal 2 zakken per bezoeker) afhalen bij de gemeentewerf of milieustraat zolang de voorraad strekt.

Losse compost bij ARN en milieustraten in Berg en Dal op zaterdag 19 maart

Op zaterdag 19 maart stelt ARN in Weurt van 09.00 tot 13.00 uur haar poorten open voor iedereen die losse compost wil afhalen (geen compostzakken). Inwoners kunnen met een aanhangwagen terecht. Alleen inwoners uit de gemeente Berg en Dal kunnen ook losse compost afhalen op de milieustraten in Berg en Dal: milieustraat Millingen aan de Rijn (Firma Daamen) en milieustraat Groesbeek (Van Kesteren) De losse compost is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Gratis compostzakken afhalen vanaf maandag 21 maart..

Let op: de afhaallocaties zijn per gemeente verschillend. Alleen in de gemeente Beuningen kunnen bezoekers op de gemeentewerf terecht voor compostzakken.

Lees meer...
 
Youri Mom (11) Kanjer met Lef overleden
maandag 14 maart 2016 08:33

Malden - Zondag 13 maart is Kanjer met Lef Youi Mom (11) overleden,Youri leed aan een zeldzame vorm van kinderkanker, hij  zette vorig jaar samen met Dirk Wollenberg uit Groesbeek die ook deze zeldzame ziekte heeft een polsbandjesactie op voor de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK).

Foto: VOKK....


Enorm succes ‘Kanjers met LēF’ polsbandjes actie.....

Lees meer...
 
SC Millingen – Overasseltse - Boys 1 - 1
zondag 13 maart 2016 21:15

Millingen a/d Rijn - SC Millingen 1 is nog steeds ongeslagen. Vandaag zagen de supporters een remise. Pas na een uur voetballen werd het leuk. Op dat moment vertrok Bo de Groot namens de gasten richting de veste van SC Millingen. Zijn schuiver ging rakelings voorlangs. Vijf minuten later lag de 0-1 wel in de touwen. Guus Peeters-Weem draaide net buiten de 16 om zijn as en schoot de bal in de linker benedenhoek binnen. De thuisclub wist wat ze te doen stond, maar stuitte iedere keer weer op de uitblinker bij de Boys: keeper Mannes Broens. Hij hield Twan Arnts, Dirk Spann en Maarten Smits van scoren af en toen hij wel werd gepasseerd door een kopbal van Daan Arnts, kreeg hij op de lijn hulp van verdediger Bastiaan Loeffen. Toch moest de keeper zich 1 x gewonnen geven. Twan Arnts werd in de 70e minuut binnen het strafschopgebied onregelementair gestuit door Tonny Peeters-Weem: penalty. Maarten Smits maakte geen fout: 1 - 1. Hein van de Wal.

Foto’s: © Hans Driessen.


 
Weer minder lopers bij 47e Poldermars van de WS Roodborstjes uit Ooij

Ooij – Ondanks het mooie weer en met een drukke inschrijving vroeg in de ochtend (al om half acht) beloofde de 47e Poldermars een succes te worden, maar in de loop van de dag bleef totaal aantal inschrijvingen steken net onder de 1000 wandelaars, mogelijk was de St Stevensloop in Nijmegen daar een beetje debet aan?

Hopelijk gaat het volgend jaar weer omhoog! Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Vrijdag 18 mei18 Dansavond met Aldorum in de Mallemolen

Lees meer...
 
Verzorging 4 - Daagselopers

De 102e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2018Ook dit jaar is he t mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen

Lees meer...
 
Dienstregeling zonnetrein Ooijpolder start weer

BEEK - In stilte genieten van de natuur en de restanten van de steenindustrie en andere historische gebouwen  in de Ooijpolder. Het kan weer in een fluisterstille wegtrein op zonne-energie.Vanaf zondag 6 mei  wordt..

Lees meer...
 
Tentoonstelling De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal

GROESBEEK - Het communistisch verzet kent een turbulente geschiedenis. De communisten kwamen als eersten in Nederland in verzet tegen het fascisme. Al vroeg in de jaren ’30 deden zij

Lees meer...