Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Asperges als thema bij Gasthuis Sint Jan de Deo.
Geschreven door Red   
dinsdag 22 maart 2016 18:41

Millingen a/d Rijn – Zoals bekend staat kwaliteit van voeding bij het gasthuis Sint Jan de Deo wat hoog in het vaandel, dat bewijst de Veilig Voedsel Award 2015 en andere prijzen die binnen slepen. Daarom worden er regelmatig voor de bewoners themadagen georganiseerd organiseren zoals op dinsdag 22 maart, ditmaal stond seizoen groente centraal, niet de goedkoopste maar wel de eerste van de koude grond, namelijk Asperges. Hiervoor was Bas Reijnen van de Landwinkel Klein Amerika uitgenodigd om met dia’s ondersteund beelden het groeiproces van deze smaklelijke groeten te presenteren Na de presentatie werden de gasten van het gasthuis verrast met als voorafje van een hartig asperge toastje en natuurlijk  uit deze streek afkomstige vruchtendrank.

Foto’s: © Bert Roodbeen .


 
Informatiebijeenkomst Windpark Reichwald trekt 300 bezoekers
dinsdag 22 maart 2016 08:12

Kranenburg/Duitsland – Ongeveer 300 mensen waren donderdag 17 maart op de informatiebijeenkomst van de gemeente Kranenburg afgekomen. Het ging namelijk over het veelbesproken windmolenpark in het Reichswald.Vooraf was er een protestactie van het burgerinitiatief ‘Tegenwind in het Reichswald’.

Gedurende de avond werden de onderzoeksrapporten door projectontwikkelaar ABO-Wind getoond en verklaard. Dat was een andere voorstelling van zaken dan de tegenstanders lieten blijken....

Lees meer...
 
Opening Spiegel Waal met Spetterende lichtshow
maandag 21 maart 2016 20:11

klik

klik

klik

Nijmegen – Maandag 28 maart (Tweede Paasdag) wordt met een Spetterende lichtshow de SpiegelWaal officieel geopend. Het feestelijke programma bij het rivierpark Nijmegen omvat 2 delen één van 12.00 tot 17.00uur en één van 20.30 uur.

Het nieuwe Nijmeegse rivierpark in de Waal heeft op Tweede Paasdag veel te bieden voor jong en oud. Overdag zijn er op de nevengeul van de Waal diverse watersporten te zien. Daarnaast zijn er onder andere rondleidingen en bootcamps; kinderen kunnen paaseieren zoeken of meedoen met creatieve activiteiten op de festivalmarkt. ’s Avonds zet een spectaculaire voorstelling de Spiegelwaal vol in het licht. Alle Nijmegenaren en andere belangstellenden zijn welkom om de openingsdag en -avond van het rivierpark mee te beleven.

Bezoekers van het dag- en avondprogramma wordt aangeraden om te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Op het eiland is geen gelegenheid om auto’s te parkeren; de parkeergarages in de binnenstad (oa. Kelfkensbos) zijn beschikbaar en op loopafstand.

Lees meer...
 
Paas Ochtendwandeling met Paasontbijt
zondag 20 maart 2016 21:06

Zie leesmeer...... klik hier

 


Lees meer...
 
Wim Liebers frontman van The Sunstreams. overleden
zondag 20 maart 2016 11:05

Groesbeek –  Wim Liebers frontman van The Sunstreams beter bekend als Wim dn Bul, is overleden. Wim Liebers is zeventig jaar geworden. Liebers was een van de grootste artiesten in Groesbeek en bekend als de leadzanger van The Sunstreams (tot 1995) en daarna Summersound. Al vanaf jongs af aan, Wim was 9, was hij gek op met name Oostenrijkse muziek. Na een accordeoncursus gevolgd te hebben kreeg Wim niet veel later zijn eerste eigen accordeon...


Lees meer...
 
Koninklijke onderscheiding voor Oda Fennema (64)
zaterdag 19 maart 2016 20:12

Nijmegen - Mevrouw O.M.M. (Oda) Fennema (64) heeft vanmiddag tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van  Vereniging Groen- en Speelpark “Het Veldje” aan de Hindestraat uit handen van burgemeester Bruls de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld gekregen. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor Vereniging Groen- en Speelpark het Veldje, haar inzet in diverse werkgroepen van de Groenestraat- kerk en haar ondersteuning van St. ‘In Paradisum’.

Al sinds de jaren negentig is mevrouw Fennema intensief actief voor.....

Foto's: © Bert Roodbeen

Lees meer...
 
Informatieavond: hoe voorkomt u een inbraak in Millingen a/d Rijn ?
vrijdag 18 maart 2016 19:47

Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal organiseert in de hele gemeente voorlichtingsavonden over inbraakpreventie. in Millingen a/d Rijn. In onze gemeente vinden jaarlijks ongeveer honderd (pogingen tot) woninginbraken plaats. Hoe maakt u de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk?  De eerste voorlichtingsavond was op 29 februari in Groesbeek.De tweede is op dinsdag 5 april in zaal Millings Centrum in Millingen a/d Rijn.

Aanmelden: U kunt zich tot 2 april opgeven door het sturen van een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . U kunt ook bellen met telefoonnummer (024) 3013807. Vermeld in uw e-mail a.u.b. uw naam en adres en het aantal personen waarmee u komt.

Deze avond is voor bewoners van Kekerdom en Millingen aan de Rijn. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Vrijdag 18 mei18 Dansavond met Aldorum in de Mallemolen

Lees meer...
 
Verzorging 4 - Daagselopers

De 102e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2018Ook dit jaar is he t mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen

Lees meer...
 
Dienstregeling zonnetrein Ooijpolder start weer

BEEK - In stilte genieten van de natuur en de restanten van de steenindustrie en andere historische gebouwen  in de Ooijpolder. Het kan weer in een fluisterstille wegtrein op zonne-energie.Vanaf zondag 6 mei  wordt..

Lees meer...
 
Tentoonstelling De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal

GROESBEEK - Het communistisch verzet kent een turbulente geschiedenis. De communisten kwamen als eersten in Nederland in verzet tegen het fascisme. Al vroeg in de jaren ’30 deden zij

Lees meer...