Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Herdenking Plaquette onthuld voor vijf Torenwachters
Geschreven door Red   

Nijmegen – Aansluitend na de officiële herdenking bij “De Schommel”  werd in de St. Stevenskerk een plaquette onthuld door de nog enigste directe familielid Dhr. Dick Kersten ter nagedachtenis aan 5 mannen die op de toren waren toen deze op 22 februari 1944 werd platgebombardeerd. Boven verwachting was de belangstelling  met ongeveer 150 personen ook hiervoor groot.                                                Zo Hebben Leonardus van Emmerik, Hedrikus Johannes Hendriks, Leonardus Lambertus Jacobs, Martinus Kersten en  Hendrikus Wilhelmus Willems hun blijvende herinnering gekregen.....                                                                                                                  Foto’s: © Bert Roodbeen

Lees meer...
 
Nijmegen herdenkt bombardement in de regen
maandag 22 februari 2016 21:01

Nijmegen - Honderden mensen hadden zich in de regen verzameld op maandag  22 februari rond “De Schommel” op het Raadhuishof aan de Marikenstraat waar het om 13.28 uur 2 minuten stil was, alleen de kerkklokken van heel Nijmegen waren te horen, dit was namelijk het tijdstip waarop de bommen op het centrum van Nijmegen neerkwamen, nu 72 jaar geleden, waarbij 800 slachtoffers vielen talloze mensen gewond raakten

Sprekers waren o.a. burgemeesters Bruls, de Amerikaanse vertegenwoordiger de Amerikaanse Chargé d’Affaires heer Adam Sterling, de heer Fennema van stichting Paradisum. Bart Janssen bracht een aangrijpend verhaal over de 14 jarige Breunis van Engelenburg. Kinderen van de Montessori- basisschool en het Montessori College brachten ook enkele korte verhalen en deelde hadden doormiddel van een project een herdenking doek gemaakt en deelde kaartjes uit.

Kransen werden gelegd door o.a. Burgemeester Bruls, dhr. Sterling, commissaris van de koning dhr. Cornielje, burgemeesters Slinkman van de gemeente Bergt en Dal en van omliggend gemeente als Wijchen en Beuningen. Ook waren er burgemeesters. uit Duitsland en België die een krans legde. Namens de regering was minister van onderwijs, cultuur en wetenschap Jet Bussemaker aanwezig.

Het lijkt erop dat het ieder jaar drukker wordt bij de “De Schommel”. Een dag eerder werd op de hoek Burgstraat / Marikenstraat  door de burgemeester Bruls officieel het eerste van de 800 ‘’brandgrens 024” plaatjes onthuld met op elk plaatje de naam van een slachtoffer. Op de begraafplaats aan de Daalseweg is het bombardement in veel kleinere kring herdacht.

Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Vrouw rijdt winkel binnen in Groesbeek
zondag 21 februari 2016 13:34

Groesbeek - Een vrouw uit Groesbeek heeft in de nacht van zaterdag op zondag met haar auto een kledingwinkel aan de Pannenstraat in haar dorp geramd.

Het ongeluk gebeurde rond 1.50 uur. De vrouw verloor op de Pannenstraat de macht over het stuur, reed tegen een muurtje van een tuin van een woning en kwam na het omverrijden van een paal in de winkel tot stilstand. De schade is groot.

De politie heeft de bestuurster aangehouden, omdat ze gedronken had. De auto is geborgen door een bergingsbedrijf. Bron: Omroep Gelderland


 

 
Jan Terwindt 5e maal winnaar 14e open 50+ bandstoottoernooi KBO Ooij 2016
zondag 21 februari 2016 08:30

OOIJ - Het open bandstoottoernooi in dorpshuis “De Sprong” van de KBO Ooij 50+ is succesvol verlopen. Het toernooi dat al voor de 14e keer door de biljart afdeling  georganiseerd word begon donderdag 18 februari met 28 deelnemers voor een plek in de finale op zaterdag 20 februari.

Na dat de eerste serie partijen gespeeld waren met toch nog onverwachte uitslagen werd er geloot voor de tweede ronde en werd het al moeilijker om de winst te pakken. Bij de derde ronde kwamen de sterkere spelers in zicht voor een plaats om de laatste vier finale plaatsen. Voor de vijf de keer op rij en de zevende maal totaal was wederom Jan Tewindt  de sterkste speler, hoewel het heel lang spannend bleef tegen Ton Driessen met tussen standen van  14 -14 ,19 -19 en 23- 23 in evenzoveel beurten uiteindelijk greep Jan de kans om uit telopen om een verschil van 8 caramboles de overwinning op te eisen.

Einduitslag was 1e prijs Jan Terwindt en winnaar wissel trofee, 2e prijs Ton Driessen, 3e prijs Cor Seegers en de 4e prijs was voor Henk Hubbers. Foto’s: ©:Bert Roodbeen


 
Waterstanden gaan komende dagen weer stijgen Rijn stijgt naar 11,5 tot 12 meter
zaterdag 20 februari 2016 18:01

Lobith - Na de hoogwatergolven van vorige week zijn de rivieren de afgelopen week gedaald. De Maas voert nu ca 500 m3/s af, wat overeenkomt met de gemiddelde afvoer voor deze tijd van het jaar; de Rijn is met een stand van iets boven de 11,3 m nog iets hoger dan gemiddeld voor deze tijd van het jaar. De komende dagen komt hier verandering in. Tot en met dinsdag gaat er in zowel het stroomgebied van de Rijn als de Maas voldoende neerslag vallen voor een nieuwe stijging van de waterstanden, grote hoogwatergolven zijn echter niet te verwachten.

Lees meer...
 
Fontein verwijderd uit Eendengat
Geschreven door Red   
donderdag 18 februari 2016 21:50

Ooij – Al maanden was de fontein in het z.g Eendengat achter dorpshuis De Sprong buiten werking, donderdag 18 februari hebben medewerkers van de buitendienst van de gemeente Berg en Dal nadat zij eerst wat ijs moesten breken hem verwijderd en overgebracht naar de gemeente werkplaats, daar zal hij  worden nagekeken wat de storing  veroorzaakt, of en wanneer hij terug geplaatst wordt konden de medewerkers niet zeggen.

De fontein is destijds geschonken door de Ooijse winkeliers.

Foto’s: © Bert Roodbeen


 

 
Aanhanger voor SC Millingen 2
dinsdag 16 februari 2016 19:05

Millingen  a/d Rijn - Bij uitwedstrijden had het 2e seniorenelftal van SC Millingen nogal te kampen met ruimteproblemen in de auto’s. Bij elke uitwedstrijd worden 3 grote sporttassen met kleding, 8 intrapballen, pionnen, verzorgingsspullen (koffer, ijskoffer, bidons) meegenomen. SC Millingen 2 beschikt niet over een touringcar, waar alle spullen in mee kunnen. SC Millingen 2 heeft hiervoor echter wel een oplossing bedacht. De dichte ruime bagagewagen van Ben Geutjes werd door Henk Jeuriëns (vader van Sven Jeuriëns, trainer SC Millingen 2) in de clubkleuren gespoten en 3-Sign (Marcel Driessen) heeft de belettering gedaan. Zie de foto’s voor het resultaat.

Bij de 1e uitwedstrijd na de winterstop (naar Bemmel 2) is de aanhanger in gebruik genomen. Zondagmorgen 14 februari 2016 hebben we, voor vertrek vanaf Sportpark De Hove, Henk Jeuriëns en Marcel Driessen (afwezig) bedankt met een attentie. Direct heeft het zijn vruchten afgeworpen, want deze wedstrijd werd met 0-1 gewonnen. Doordat lijstaanvoerder Trekvogels 2 gelijkspeelde, staat SC Millingen 2 nu op een prachtige 2e plaats. Met nog 8 wedstrijden te gaan en slechts 1 punt achterstand op Trekvogels 2 kan er nog van alles gebeuren..!
Spelers en staf van het 2e elftal van SC Millingen bedanken Henk Jeuriëns en Marcel Driessen heel hartelijk..!  Leider SC Millingen 2, Ben Geutjes. Foto: © Hans Driessen


 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...