Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Koninklijke onderscheiding voor Oda Fennema (64)
zaterdag 19 maart 2016 20:12

Nijmegen - Mevrouw O.M.M. (Oda) Fennema (64) heeft vanmiddag tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van  Vereniging Groen- en Speelpark “Het Veldje” aan de Hindestraat uit handen van burgemeester Bruls de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld gekregen. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor Vereniging Groen- en Speelpark het Veldje, haar inzet in diverse werkgroepen van de Groenestraat- kerk en haar ondersteuning van St. ‘In Paradisum’.

Al sinds de jaren negentig is mevrouw Fennema intensief actief voor.....

Foto's: © Bert Roodbeen

Lees meer...
 
Informatieavond: hoe voorkomt u een inbraak in Millingen a/d Rijn ?
vrijdag 18 maart 2016 19:47

Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal organiseert in de hele gemeente voorlichtingsavonden over inbraakpreventie. in Millingen a/d Rijn. In onze gemeente vinden jaarlijks ongeveer honderd (pogingen tot) woninginbraken plaats. Hoe maakt u de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk?  De eerste voorlichtingsavond was op 29 februari in Groesbeek.De tweede is op dinsdag 5 april in zaal Millings Centrum in Millingen a/d Rijn.

Aanmelden: U kunt zich tot 2 april opgeven door het sturen van een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . U kunt ook bellen met telefoonnummer (024) 3013807. Vermeld in uw e-mail a.u.b. uw naam en adres en het aantal personen waarmee u komt.

Deze avond is voor bewoners van Kekerdom en Millingen aan de Rijn. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.....

Lees meer...
 
Doorgaan wijnfeesten 2016 in Groesbeek onzeker
vrijdag 18 maart 2016 07:44

Groesbeek - De afgelopen 9 jaar heeft de Stichting Nederlandse Wijnfeesten het wijndorp Groesbeek en de regio, zowel nationaal als internationaal, succesvol op de kaart gezet. Helaas vergt de organisatie van het festijn te veel inzet van de huidige vrijwilligers. Daarom overweegt de Stichting dat er dit jaar geen 10 de editie van de Nederlandse Wijnfeesten plaatsvindt.

Alle activiteiten behorende bij de Wijnfeesten worden georganiseerd door het bestuur van de Stichting, het Comité, een klein aantal lokale ondernemers en andere vrijwilligers: allen onbezoldigd. De Stichting is financieel gezond, maar het financieel risico is door de jaren heen gegroeid. Het is inmiddels zo groot dat de vrijwilligers het niet meer kunnen dragen.

Wijnfeesten in het kort: De stichting zorgde het gehele jaar door voor de promotie van het wijndorp Groesbeek. Het hoogtepunt was jaarlijks het laatste weekend van...

Lees meer...
 
In Batavia wijk nieuwe straatnamen onthuld
donderdag 17 maart 2016 20:41

Nijmegen - In de nieuwe wijk Batavia worden zeven straten vernoemd naar Indische Nijmegenaren. De eerste twee straten zijn inmiddels gereed. Vanmiddag zijn de straatnamen onthuld. De straatnamen zijn een initiatief van onderzoekster en schrijfster Pieke Hooghoff. Zij heeft samen met de Stichting Sari, stichting ter bevordering van de relaties met Indonesië en de Indische gemeenschap in Nederland, in 2008 de namen voorgedragen. Het heeft tot 2015 geduurd voor er een passende plek voor de namen was gevonden en de namen door de gemeenteraad zijn vastgesteld.

Indische gemeenschap
De vernoemde personen vormen een bloemlezing van de Indische gemeenschap van Nijmegen. Allemaal hebben zij kortere of langere tijd in Nijmegen gewoond. Sommige personen zijn vernoemd voor hun werkzaamheden in Indonesië, andere vanwege verdiensten in Nijmegen. De vernoemde personen zijn: Wilhelm Linnemann, Albert Trouwborst, Nono Wardenaar, Ferry Portier, Jan Nieraeth, Jack Hompe en Jans Kloppenburg
.

Foto’s: © Bert Roodbeen

Straatnaamgeving WaalfrontToelichting van de voorgestelde personen....

Lees meer...
 
Definitieve Oranje selectie onder de 19 bekend
woensdag 16 maart 2016 16:21

Groesbeek -Definitieve Oranje selectie onder de 19 bekend.

KNVB-coach Aron Winter heeft vanmiddag bij De Treffers in Groesbeek achttien spelers geselecteerd voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oekraïne, Noord-Ierland en Polen. Deze wedstrijden, tijdens de zogenoemde Eliteronde, vinden plaats van 24 maart tot en met 29 maart in Groesbeek en Uden. De groepswinnaar plaats zich voor het Europees kampioenschap in Duitsland, dat van 11 tot en met 24 juli 2016 is.

Accommodaties en kaartverkoop: De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld op sportpark Zuid van De Treffers (Nijerf 1, Groesbeek) en sportpark Parkzicht van UDI ‘19 (Parklaan 4, Uden). Informatie over de kaartverkoop is te vinden op www.detreffers.nl en www.udi19.nl .......

Lees meer...
 
Van keukenafval naar compost. Gratis compost als bedankje voor scheiden groente, fruit en tuinafval
maandag 14 maart 2016 17:25

Foto:Archief

Inwoners uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen kunnen tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 19 maart op een aantal locaties gratis losse compost afhalen. Vanaf maandag 21 maart kunnen inwoners compostzakken (maximaal 2 zakken per bezoeker) afhalen bij de gemeentewerf of milieustraat zolang de voorraad strekt.

Losse compost bij ARN en milieustraten in Berg en Dal op zaterdag 19 maart

Op zaterdag 19 maart stelt ARN in Weurt van 09.00 tot 13.00 uur haar poorten open voor iedereen die losse compost wil afhalen (geen compostzakken). Inwoners kunnen met een aanhangwagen terecht. Alleen inwoners uit de gemeente Berg en Dal kunnen ook losse compost afhalen op de milieustraten in Berg en Dal: milieustraat Millingen aan de Rijn (Firma Daamen) en milieustraat Groesbeek (Van Kesteren) De losse compost is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Gratis compostzakken afhalen vanaf maandag 21 maart..

Let op: de afhaallocaties zijn per gemeente verschillend. Alleen in de gemeente Beuningen kunnen bezoekers op de gemeentewerf terecht voor compostzakken.

Lees meer...
 
Youri Mom (11) Kanjer met Lef overleden
maandag 14 maart 2016 08:33

Malden - Zondag 13 maart is Kanjer met Lef Youi Mom (11) overleden,Youri leed aan een zeldzame vorm van kinderkanker, hij  zette vorig jaar samen met Dirk Wollenberg uit Groesbeek die ook deze zeldzame ziekte heeft een polsbandjesactie op voor de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK).

Foto: VOKK....


Enorm succes ‘Kanjers met LēF’ polsbandjes actie.....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...