Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Tentoonstelling 100ste Vierdaagse geopend in museum Het Valkhof
zondag 29 mei 2016 18:13

Nijmegen Vrijdagavond 27 mei is in het Museum Het Valkhof de tentoonstelling ”100ste Vierdaagse - Wandel door de tijd” officieel geopend. in Museum Het Valkhof.

Waarom maken 50.000 mensen samen een uitputtende voettocht van vier dagen? Hoe kan het dat vele wandelaars al decennia lang ondanks blaren, vermoeidheid en andere ongemakken met een brede glimlach en een gladiool over de finishlijn lopen? Wie de magie van de Nijmeegse Vierdaagse wil leren kennen, kan van 28 mei t/m 4 september terecht in Museum Het Valkhof bij de tentoonstelling ‘100ste Vierdaagse – Wandel door de tijd’.  In samenwerking met Stichting 100ste Vierdaagse/Stichting De 4DAAGSE presenteert het Nijmeegse museum een ontdekkingstocht door de rijke historie van de Vierdaagse en laat daarmee zien wat het evenement zo bijzonder maakt.

Foto’s: Wil Gipman.

Lees meer...
 
‘Pianist in bevrijdingstijd’ Back to 1944
vrijdag 27 mei 2016 21:17

Groesbeek - Wegens groot succes geeft Jan Hendriks op zondag 5 juni a.s. opnieuw een pianoconcert in het Bevrijdingsmuseum. De in 1925 geboren Hendriks speelt deze middag live zijn jazz muziek die hij destijds in 1944 en 1945 ten gehore bracht in het bevrijde Nijmegen. In dit unieke programma staat Hendriks stil bij een aantal memorabele momenten uit zijn dagboek – voorgelezen door Sanneke Hilberink – en speelt hij jazznummers en songs die gezongen zullen worden door Tirsa Guelen. Presentator is Sjax de Bekker. Nadat op 17 september 1944 nabij Nijmegen de luchtlandingen in het kader van operatie Market Garden door het geallieerde leger hadden plaatsgevonden, werd Nijmegen op 20 september bevrijd van de Duitse bezetter. Daarna werd Nijmegen frontstad tot half maart 1945...

Lees meer...
 
Enthousiaste deelname aan Fiets naar je werk dag in Nijmegen

Nijmegen - Gisteren deden 23 grote bedrijven en instellingen mee aan de landelijke Fiets naar je werk dag, die door Nationale Fiets Projecten georganiseerd wordt. Meer dan 1400 mensen hebben zich aangemeld bij het evenement op de Facebookpagina van de gemeente Nijmegen, die het initiatief nam voor de lokale uitvoering van deze landelijke dag. Bij de Waalbrug werden fietsers verwelkomd met een applausactie.

Wethouder Tiemens van Mobiliteit: “Deze campagne is bedoeld om forenzen te verleiden om de fiets te nemen om naar hun werk te gaan. Dat heeft niet alleen als voordeel, dat de spitsproblemen afnemen, maar het draagt ook bij aan een betere gezondheid en een beter binnenstadsmilieu. Ik vind het fantastisch te zien hoeveel mensen in Nijmegen nu al met de fiets zelfs over grotere afstanden naar hun werk rijden! De goede snelfietsroutes in Nijmegen, waarvoor wij vorige week tot landelijke Fietsstad 2016 uitgeroepen werden, dragen daar zeker aan bij.”

Laatst aangepast op vrijdag 27 mei 2016 19:26
Lees meer...
 
Vermissing identiteitsbewijs voortaan melden bij gemeente
donderdag 26 mei 2016 12:25

Berg en Dal - Inwoners van de gemeente Berg en Dal en andere gemeenten hoeven voor een verloren of gestolen identiteitsbewijs voortaan geen aangifte meer te doen bij de politie.  Vanaf 30 mei 2016 kunnen zij hiervoor bij de gemeente een zogeheten verklaring van verlies of diefstal tekenen. Ze kunnen dan meteen een nieuw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart aanvragen.

Aangifte: Ook als er sprake is van een misdrijf neemt de gemeente de melding en de aanvraag in behandeling. Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig om ook aangifte te doen bij de politie.

Valse meldingen: Valse meldingen worden streng aangepakt. Om misbruik te voorkomen controleert de medewerker van de gemeente de melding van vermissing. Bij vermoeden van misbruik verwijst de gemeente de aanvrager door naar de politie voor nader onderzoek.


 
Watermonsters in Ooij!
donderdag 26 mei 2016 08:40

Ooij - Ontdekkingstocht: Onderwaterwereld in de Ooij Ben jij ook nieuwsgierig naar wat er allemaal leeft onder water? En ben je tussen de acht en twaalf jaar oud? Ga dan op woensdag 8 juni mee op een excursie waarin watermonsters centraal staan. We gaan wateronderzoek doen in een grote visvijver in Ooij. Deze spetterende ontdekkingstocht naar waterdieren en wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en Natuurmuseum Nijmegen

We zijn deze middag te gast bij Hengelsportvereniging De Voorn. We startenen om 14.30 uur op de locatie KasteelseHof in Ooij (ingang op de Kerkdijk tussen huisnummer 8 en 10). Gidsen van IVN Rijk van Nijmegen staan je daar op te wachten met schepnetten, loepen en zoekkaarten. Met het net scheppen we waterbeestjes uit het water. Daarna nemen we deze 'watermonsters' onder de loep. Met behulp van zoekkaart en proberen we de diertjes op naam te brengen.

Het is echt onvoorstelbaar wat er allemaal in het water leeft! Je vindt er kikkerdril, dikkopjes, groene kikkers, salamanders, slakken, maar ook waterspinnen, schaatsenrijders, schrijvertjes en bootsmannetjes. Een hengelsporter geeft uitleg over de verschillende soorten vissen die in het water leven en vertelt hoe je op een goede manier kunt vissen.

De ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. Schrijf je vooraf in bij het Natuurmuseum Nijmegen, telefoon 024 - 3297070 of via Dit e-mailadres:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 024 - 3297070

Deelname kost € 3,-. Met een stempelkaart betaal je € 2,-. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50.
Trek laarzen en kleren aan die een beetje vies mogen worden. Na afloop is er voor iedereen limonade.  Kijk voor meer informatie op natuurmuseum.nl of www.ivn-nijmegen.nl.

Foto's: © Marcel Vink


 

 
Gooi Taxissnoeisel niet in groene Kliko. Leveren een bijdrage aan de strijd tegen kanker. Stichting Taxus Taxi haalt Taxissnoeisel gratis aan huis op!
woensdag 25 mei 2016 20:08

Gooi Taxissnoeisel niet in groene Kliko. Leveren een bijdrage aan de strijd tegen kanker.Stichting Taxus Taxi haalt Taxissnoeisel gratis aan huis op!

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Vanaf 27 mei haalt Taxus Taxi taxussnoeisel gratis aan huis op. Inwoners nemen contact op met Taxus Taxi en ontvangen een tas om het taxus snoeisel in te verzamelen. Vervolgens haalt Taxus Taxi het snoeisel aan huis op...

Lees meer...
 
Night of the Proms in Millingen a/d Rijn - Optocht en Kranslegging
maandag 23 mei 2016 23:28

Millingen a/d Rijn - Op zaterdag 21 en zondag 22 mei organiseerde “Ons Genoegen” concerten van Night of the Proms in de sporthal de Duffelt  in Millingen aan de Rijn. Zaterdagavond was het eerste concert in een bomvolle zaal.

Het tweede concert zondagmiddag volgde na een herdenking optocht van militaire voertuigen  bij het oorlogsmonument naast Kulturhus” d’n Ienloop”werd een korte herdenking gehouden met een toespraak door burgemeester Mark Slinkman en een kranslegging samen met basisschoolleerlingen,  jeugdleden van Ons Genoegen met een “veteraan” uit de Tweede Wereldoorlog. Op het voorterrein van garage Scholten verzamelde de militaire voertuigen die later van start gingen dan geplande 12.20 uur. Met de Politiekapel van Gelderland -Zuid voorop ging de stoet van militaire voertuigen over de Heerbaan naar het oude gemeentehuis d’n Ienloop heet!  Na een toespraak door burgemeester Mark Slinkman, volgde er een kranslegging bij het oorlogsmonument door basisschoolleerlingen, en jeugdleden van Ons Genoegen en een “veteraan” uit de Tweede Wereldoorlog. Zie foto’s Film: Wil Gipman


 

 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...