Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Bram “De Blikvanger” nieuwe prins Deurzakkers Ooij
zondag 17 januari 2016 19:02

Ooij – Zaterdagavond 16 januari is tijdens de pronkzitting in dorpshuis “De Sprong” Bram Koks den erste alias Bram “De blikvanger” als 47e nieuwe prins van CV ‘’ De Deurzakkers” gepresenteerd, met de zussen Nicolle Arts en Jolanda v/d  Krabben als hofdames aan zijn zijde. Hij volgt hiermee Prins Chris “De Kale” (Chris van der Meulen) op. Ook werd de nieuwe kleding door 41 danseressen van de dansgarde gepresenteerd. Om de nieuwe Prins te feliciteren is zondagmiddag 17 januari om 15.00 uur de receptie van prins Bram in dorpshuis “De Sprong”.

Zondagmiddag 17 januari was receptie van prins Bram in dorpshuis “De Sprong”. waar alle Prinsessen en Prinsen uit de gemeente Berg en Dal, Malden en Oosterhout  present waren, ook diverse verengingen en dorpsbewoners kwamen de Prins feliciteren. Naast de Ooievaars zorgde ook het dweilorkest “De Kwakenbergband” uit Nijmegen voor de stemming.

Foto’s: receptie  © Bert Roodbeen

 

 

 


 
Nieuwe website Kekerdom
vrijdag 15 januari 2016 21:08

Kekerdeom – Sinds kort is er een nieuwe website van en over Kekerdom welke een onderdeel is van 'Vitaal Kekerdom'. Een prachtige site vol met informatie over de geschiedenis van Kekerdom, verenigingen, activiteiten en voorzieningen.

Kekerdom is een dorp aan de Waal met ongeveer 500 inwoners en valt onder de gemeente Berg en Dal. Het dorp ligt prachtig tegen het natuurgebied de Millingerwaard, heeft een basisschool, een gezellig café en heeft het enige monumentale kerkje in Nederland dat buitendijks ligt.

Contact: Heeft u een vraag of wilt u graag een activiteit opgeven voor de agenda, stuur dan een mail naar. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 
Nieuwjaarsinstuif bij SC Millingen/ Odio
vrijdag 15 januari 2016 20:55

Millingen a/d  Rijn - Zaterdagavond 9 januari  was de Nieuwjaarsinstuif van SC Millingen en Odio in het clubhuis. Voor de Nieuwjaarsinstuif werd de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen de A 1 en het Jeugdkader gespeeld. Onder leiding van scheidrechter Patrick de Wijse eindigde de voetbalwedstrijd in 5-5.

In de Nieuwjaarstoespraken bedankten beide voorzitters, Jan Scholtens en Annemieke Cronenberg, de vele vrijwilligers van SC Millingen en Odio. Rond 20.30 uur begon de gezellige Nieuwjaarsinstuif. De muziek werd uitstekend verzorgd door DJ Mike.

Foto’s:(© Nancy Huls / ©Hans Driessen


 
Veel inwoners Berg en Dal geven mening op valreep
donderdag 14 januari 2016 14:22

Inwoners kunnen nog steeds meedenken over de vluchtelingenproblematiek via www.bergendal.nl. Maar de sluitingsdatum (17 januari) komt in zicht. De afgelopen week is het aantal reacties van inwoners sterk gestegen en ligt nu rond de 400. Veel reacties gaan over de gebeurtenissen in Keulen tijdens de nieuwjaarsnacht. Opmerkelijk is dat juist ook veel voorstanders van opvang zich nu melden. Zij spreken hun steun uit aan goedwillende vluchtelingen.

Burgemeester Mark Slinkman is blij met de grote aantallen reacties: "Ik merk dat veel mensen anoniem hun mening geven op diverse websites en sociale media. Dat is natuurlijk prima, als zij alleen hun hart willen luchten. Maar is het de bedoeling dat de gemeente luistert en ook iets doet met die mening? Geef dan een reactie via www.bergendal.nl


 
Jubilarissen huldigingen bij SC Millingen
donderdag 14 januari 2016 14:03

Millingen a/d Rijn - Voorafgaand aan de gezamenlijke Nieuwjaarsinstuif van SC Millingen/ Odio en in besloten kring waren zaterdagavond 9 januari in het clubhuis aan de huldigingen van de jubilarissen van SC Millingen door de voorzitter, Jan Scholtens. Van SC Millingen waren 20 jubilarissen aanwezig. Na de huldigingen stroomde het clubhuis vol en begon de gezellige Nieuwjaarsinstuif. Jubilarissen SC Millinge.......

Foto’s: © Hans Driessen.

Lees meer...
 
Eerste Koninklijke lintje gemeente Berg en Dal naar brandweeman Henk Cremers
dinsdag 12 januari 2016 21:00

Beek – Dinsdagavond 12 januari heeft burgemeester Mark Slinkman een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Henk Cremers uit Ooij. De plechtigheid vond plaats in de brandweerkazerne te Beek. De heer Cremers ontving de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn langjarige gedreven inzet als brandweervrijwilliger. De heer Cremers werd in 1975 benoemd tot aspirant brandwacht bij de vrijwillige brandweer Ubbergen. Tijdens zijn lidmaatschap volgde hij tal van opleidingen waardoor hij uiteindelijk bevoegd was voor de functie van bevelvoerder. In zijn 40-jarige loopbaan heeft hij zich op diverse terreinen onderscheiden en ingezet. Naast zijn kennis en ervaring, konden collega’s altijd op hem vertrouwen. Bij iedere oproep stond Henk Cremers paraat.

De heer Cremers nam in december formeel afscheid als lid van de vrijwillige brandweer in verband met gezondheidsklachten, maar is nog wekelijks op de kazerne te vinden. 12 januari was dat weer het geval en werd hij ter plaatse aangenaam verrast met de aanwezigheid van collega’s, familie en vrienden. Burgemeester Slinkman hield een toespraak, waarna hij de onderscheiding opspeldde. Gelet op de van zijn en intensiteit inzet is de heer Cremers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Plannen voor Openbare Beweegtuin in Ooij
dinsdag 12 januari 2016 15:47

Ooij - Vanuit haar beroep als Fysiotherapeut in Ooij ziet Sanne Pernet het als wenselijk dat er een beweeg tuin zou komen in Ooij zij is met Bas Vosbeek en Helen Toonen om tafel gaan zitten om hierover te brainstormen .  Als werkgroep waren zij al enkele malen bij elkaar gekomen en zochten naar verbreding. Uit samen Ooij (Langer zelfstandig wonen) kwam de wens om een beweegtuin te realiseren. Joep Arnts en Joke Terra wilden hierin wel mede kartrekker zijn. Zo zijn ze bij elkaar gekomen en aan de slag gegaan, er ligt nu een ontwerp gemaakt door Stijn Veraay. In een volgend overleg gaan zij kijken welke fondsen er aangeschreven kunnen worden om geld te werven. Ook zoeken zij in een later stadium mensen die groepen willen gaan begeleiden met bewegen. Zie de fotobewerking Stijn Veraay.


 

 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 Volgende > Einde >>

Flits

Volg ons ook FB


 
Internet hosting

 

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Eerste foto expositie Take me to the River in de Bastei

Lees meer...
 
Spelemeien speelt Leukelo


 
EHBO bij kinderen

MILLINGEN a/d RIJN - Heb jij kinderen of pas je wel eens op kinderen? Weet jij wat te doen bij een huis-, tuin- of keukenongelukje van het kind?  Speciaal voor mensen,

Lees meer...
 
Voorverkoop Pronkzitting/buutavond 2018 Mallemolen

GROESBEEK -Zaterdag 13 januari 2018 organiseert De Mallemolen weer een Pronkzitting/Buutavond. Er...

Lees meer...