Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Inloopavond statushouders in pastorie Leuth
woensdag 08 juni 2016 21:23

Foto: Gem Berg en Dal

Leuth - De pastorie in Leuth wordt verbouwd tot tijdelijke woonruimte voor zes statushouders. Bent u inwoner van Leuth en wilt u meer weten? Kom dan naar de inloopavond op 14 juni in De Rosmolen.

De inloopavond is van 19.00 – 20.00 uur. U kunt binnenlopen wanneer u wilt. Mensen van de gemeente, parochie en Vluchtelingenwerk beantwoorden graag uw vragen.

 

 


 
Millingse avond 4 daagse 2016
woensdag 08 juni 2016 21:12

Millingen a/d Rijn – Dinsdagavond 7 juni was de start van de Millingse avonddaagse en heel druk op het terrein van Sportpark den Hove. Enkele honderden lopers en lopertjes hadden zich ingeschreven voor de 5 of 10 Km. Vanwege de weer voorspellingen was de route aangepast. Eerst ging de 5 Km van start met een grote knal met confetti waarna met tussen ruimte de 10 Km van start ging. Voor de start  werd een cheque van €250.00 aangeboden voor VOKK (Vereninging Ouders Kinderen & Kanker). Foto’s/films: Wil Gipman.


 

 
Ooij loopt warm voor informatieavond inbraakpreventie
woensdag 08 juni 2016 00:49

Ooij - In onze gemeente vinden jaarlijks ongeveer honderd (pogingen tot) woninginbraken plaats. Hoe maakt u de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk? De gemeente Berg en Dal organiseert in de hele gemeente voorlichtingsavonden over inbraakpreventie. Burgemeester Slinkman heeft het initiatief genomen voor de avonden en verzorgt zelf de inleiding, in Dorpshuis “De Sprong” sprak hij dinsdag 7 juni dat er nog niet eerder zoveel belangstellende heeft meegemaakt, er waren een kleine 70 personen gekomen om van wijkagent Etienne Fontein tips te krijgen, ook tips van ex-inbreker Evert Jansen bekend van het televisieprogramma “De inbreker” had de volle aandacht van de zaal om te laten zien hoe makkelijk het inbrekers gemaakt wordt, confronterend was het toen hij ondersteund door foto’s die hij middags gemaakt had vertelde dat hij al de hele dag door het dorp heeft gelopen, om bij diverse adressen binnen te komen, door sleutels in het slot staken, deuren die wijd open stonden ect ect, enkel bewoners heeft hij daarop thuis aangesproken, in de zaal was er niemand die zijn hand op te stak, van hé dat is mijn huis! Op deze geslaagde boeiende avond gingen de mensen toch met een andere gedachten naar huis.                                                                                                        Foto’s: © Bert Roodbeen

 
Finale Gelderland Circular Challenge 2016
dinsdag 07 juni 2016 12:53

Nijmegen – Op vrijdag 10 juni vindt de finale van de Gelderland Circular Challenge 2016 (GCC 2016) plaats in Concertgebouw de Vereeniging. De afgelopen zes weken hebben acht interdisciplinaire studenten teams gewerkt aan innovatieve, circulaire ideeën. De challenge biedt oplossingen op vraagstukken van Stichting Vierdaagsefeesten, Gemeente Nijmegen en de ARN. Studenten uit heel Nederland zijn naar Nijmegen gereisd om het programma te volgen dat door Start Up Mix, SustainableMotion en Het Groene Brein is uitgevoerd. Vrijdag avond tijdens de feestelijke finale presenteren de teams hun duurzame oplossingen op het podium...

Lees meer...
 
Informatie avond Thornsche Molen
dinsdag 07 juni 2016 12:06

Persingen/Wercheren – Maandagavond 6 juni heeft in het informatie centrum van de Thornsche Molen het bestuur uitleg gegeven aan sponsors en leden van de club van honderd over de huidige stand van zaken. Eline Frederiks  neemt de functie van Jan van Eck als secretaris over die  wegens zijn gezondheid deze moest overdragen. Zaken die nog geregeld moeten worden.zijn o.a de verder afbouw van de Molen, landschappelijke inpassing, inrichting van het infocentrum, zodat er meer toeristen en excursies de weg weten naar de molen, de verkeerssituatie, de Zonnetrein van Stichting Van Steen en Natuur die een route in haar progamma heeft op genomen en de terugkeer van de Molenkolk, hiervoor is toestemming voor verkregen om dit  binnen tien jaar (de tijd die er max.voor staat) dit te realiseren. Voorzitter Henny Driessen benadrukte dat o.a. door nieuwe veranderde regels er veel extra werk moest worden verzet en er nog een hoop hobbels genomen moeten worden, maar waarvoor op dit moment de financiën voor ontbreken. Ondersteund door een PowerPoint presentatie ging hij nog even terug naar het begin en het ontstaan van de plannen tot op het moment waar we nu zijn aangekomen, dat één ding vast staat, op 15 juli zal door de commissaris van de Koning Clemens Clemens Cornielje de Thornsche Molen officieel in gebruik worden genomen. Hij slaagde er in om aan het eind v/d bijeenkomst het aller eerste pakje gemalen Thornsche Molen meel per opbod te verkopen tot een bedrag van € 100.00.

Foto’s: Bert Roodbeen.

 
Nijmegen klinkt van klassiek tot Hip Hop
maandag 06 juni 2016 16:27

Nijmegen – Gisteren 5 juni was muziek en dans wat de boventoon voerde in de binnenstad. Op meer dan 15 podia lieten muzikanten en dansers  hun uiteenlopende talenten horen en zien tijdens ‘Nijmegen Klinkt!’  Foto´s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Marcel Hoff wint eerste De Blauwe Plons zwemwedstrijd in Spiegelwaal
zondag 05 juni 2016 21:32

Nijmegen / Lent - Vandaag was het zover de 400 meter zwemmen in de Spiegelwaal om aandacht te vragen voor autisme. Initiatiefnemer van de De Blauwe Plons is de 14 jarigeTobias de Gans en heeft zelf het syndroom van Asperger. Het beloofde een bijzonder evenement te worden en dat werd het ook, met een een stralende zon gingen vanaf half twaalf de eerste serie van de 63 deelnemers het water in. Onder de deelnemers zaten een aantal Boegbeelden: Laura Aarts, keepster van het Nederlands Waterpoloteam, Hayke Veldman, tweede Kamerlid én ex voorzitter van de zwemvereniging Aqua Novio ’94 en natuurlijk onze 14-jarige initiatiefnemer met het syndroom van Asperger, Tobias zelf en een aantal van zijn teamgenoten, hij werd bij de jeugd eerste. Wethouder Renske Helmer-Englebert reikte de prijzen uit. Bijzonder is dat NoXqs, een bedrijf van De Driestroom dat werkt met mensen met een stoornis in het autistische spectrum, speciaal voor een tijdwaarnemings program ma geschreven. De bezoekers konden op de trappen met een lekker zit kussen de strijd goed volgen. De uitslag is als volgt: Volwassenen: 1e Marcel  Hoff 06.04. 2e Lars Jacobsen 06.14. 3e Hans v/d Ven 06.18. Jeugd: 1e Tobias de Gans 06.24 2e Suus van Dael 06.57. 3e Kyrill Simin 07.36. Complete uitslag hier . Foto’s: © Bert Roodbeen

Zie ook Youtube film N.u.N. 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...