Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Gemeente dempt wateropvang Randwijckweg te Beek op natuurlijke wijze.
maandag 13 juni 2016 19:14

Beek -  Volgens een bewoner aan de Randwijckweg maakt de gemeente Berg en Dal om te bezuinigen tegenwoordig gebruik van de kracht van het water om de opvangbekken te dempen? Vanwege arbeidsbesparingen en/of onvoldoende budget om bewoners hiervan op de hoogte te stellen van werkzaamheden hebben ze een grote berg zand voor wateropvang gekiept om zo te  zien of dit past in het verlengde van het project water werkt? We zullen u op de hoogte houden als het project slaagt dan zullen Groesbeek en Breedeweg volgen na de laatste water overlast! Tekst /foto: P.S. Bewoner RandwijckwegKnipogen

(NB.Volgens de gemeentelijke website betreft het wegonderhoud a/d van Randwijckweg naar aanleiding van de inloopavond van 25 november 2014, doorgeschoven naar het voorjaar van 2015. Red)


 
Zilveren Waalbrugspeld voor de heer A.M (Bert) Bloo.
zondag 12 juni 2016 22:09

Nijmegen – Zondagavond heeft in de Petruskerk aan de Schependomlaan de heer A.M. (Bert) Bloo (70) Zilveren Waalbrugspeld op gespeld gekregen door Loco-burgemeester Velthuis.

Hij  ontving deze spelt voor zijn verdiensten voor onder andere de stichting Cultuur Criterium en STIENEO, de Zilveren waalbrugspeld; aansluitend aan de uitvoering van de laatste Bachcantate van het seizoen, Cantate BWV 24 “Ein ungefärbt Gemüte” door de Stichting Bach Cantates.

Hij was voorgedragen door Uta Meier, medevrijwilliger in de diverse activiteiten van de heer Bloo.

Lees meer...
 
Feest der Kampioenen gemeente Berg en Dal
zaterdag 11 juni 2016 19:16

Groesbeek - Vrijdagavond 10 juni was het weer het jaarlijkse Feest der Kampioenen op het Dorpsplein in Groesbeek georganiseerd door de gemeente Berg en Dal. Tijdens dit evenement werden alle jeugdteams en individuele junioren die in het seizoen 2015-2016 kampioen zijn geworden gehuldigd.

Winnaars kwamen o.a.van de verenigingen SC Millingen (voetbal), Ikaros Groesbeek (Volleybal), Achilles 29 (Voetbal), Jeugdafdeling Willen Tell (Schutterij St Hubert), Verder BVC'12 Beek, (Voetbal). Naast de uitreiking van de medailles aan 202 jeugdige kampioenen waren er Freestyle voetbal optredens verzorgd door SYNC Skills Duo Show, Tom en Christiaan. Foto’s / Film © Wil Gipman.


 
Informatiepunt De Bastei officieel geopend
vrijdag 10 juni 2016 19:09

Nijmegen -  Donderdag 9 juni werd op de Waalkade 51 het informatiepunt De Bastei door wethouder Ben van Hees en Gerard Mangnus, directeur van de Bastei officieel geopend. Iedereen met vragen over de vorderingen van de werkzaamheden in de Stadswaard, over de bouw van De Bastei, over de plannen voor de herinrichting van de Waalkade, over de natuurontwikkeling langs de Waal en over de verdere ontwikkelingen binnen ‘Nijmegen omarmt de Waal’ kan vanaf zondag 12 juni van 13.00 tot 17.00 uur en van dinsdag t/m vrijdags van 13.00 tot 17.00 uur bij het informatiepunt terecht.

Het informatiepunt is een initiatief van onder andere stichting De Bastei, de gemeente Nijmegen en Staatsbosbeheer. Foto: Ger Neijenhuyzen, Nieuws uit Nijmegen.


 

 
Nijmegen graaft: opnieuw bijzondere vondst bij archeologische opgraving De Bastei
woensdag 08 juni 2016 22:39

Nijmegen - Bij de opgraving onder aan de Valkhofheuvel is een tweede muur uit de Romeinse tijd blootgelegd. De archeologen van de gemeente Nijmegen zijn binnen de ‘Lange Baan’ gestuit op een massieve fundering. Mogelijk is dit een onderdeel van een haven of gebouw aan een haven uit de Romeinse tijd. Het is straks te zien in het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei.....

Lees meer...
 
Gemeente Berg en Dal wil inzicht in wateroverlast
woensdag 08 juni 2016 21:54

Wil inzicht in wateroverlast  en vooral Breedeweg, wat de afgelopen week tot tweemaal toe is getroffen door een zeer extreme regenbuien. Dit heeft tot veel overlast en schade geleid. De gemeente doet haar uiterste best om dit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen..

Lees meer...
 
Zendtijd uitbreiding bij Omroep Berg en Dal TV
woensdag 08 juni 2016 21:44

BERG EN DAL - Omroep Berg en Dal TV heeft haar zendtijd behoorlijk uitgebreid. De uitzendingen gaan vanaf nu plaatsvinden op alle dagen van de week behalve de zondag. De tijden van uitzending zijn 's morgens om 09.00 uur en 's avonds om 19.00 en 22.00 uur....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...