Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Overhandiging tweede vierdaagsecadeau
zaterdag 18 juni 2016 21:32

Nijmegen/ Lent - De veertien doorkomstgemeenten en de Stichting Vierdaagsefeesten geven Stichting DE 4DAAGSE een tweede cadeau voor de 100ste vierdaagse. Het is schildje dat iedereen die zich ‘Vriend van de 4Daagse’ voelt, als gastvrijheidsymbool aan zijn deurpost of woning kan bevestigen. Het eerste cadeau was de straatnaam Vierdaagseplein.

Burgemeester Bruls overhandigde namens alle gevers cadeau aan de voorzitter van Stichting DE 4DAAGSE. Omdat het eigenlijk een cadeau is voor de hele stad, geven burgemeester Bruls en voorzitter Johan Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE symbolisch een schildje aan een ondernemer uit de stad. Op vrijdag 17 juni om 16.15 uur overhandigen de voorzitter en burgemeester Bruls het deurschildje aan de uitbater van café Waalzicht in Lent. De vierdaagse draait natuurlijk om de ruim 40.000 wandelaars, maar zou niet mogelijk zijn zonder vrijwilligers.....   Foto’s: WilGipman.

Lees meer...
 
Ria Barber gestopt als wethouder gemeente Berg en Dal
vrijdag 17 juni 2016 21:07

Groesbeek -  Donderdagavond 16 juni heeft wethouder  Ria Barber aan het eind van de raadvergadering  afscheid genomen als wethouder van de gemeenteraad van  Berg en Dal, Alex te Westenend (GJS) neemt haar plaats in, het afscheid was al langer bekend door de afspraak die in 2014 gemaakt was tussen coalitie partijen GJS,GVP en C90 bij het ingaan van de fusie gemeenten Ria is 10 jaar wethouder geweest voor C90, waarvan 9 jaar in de voormalige gemeente Ubbergen, ze neemt ook geen zitting meer in de gemeenteraad.Van Robbert Houkes C90) kreeg ze na zijn toespraak een groot boeket bloemen. Het cadeau wat ze hierna kreeg voor haar en de familie van burgemeester Mark  Slinkman zat in een grote ballon. In haar bedankt woordje had ze nog een soort afscheidscadeau voor de raad inwoners van de gemeente Berg en Dal dat er een principe overeenstemming was met RAVON, ( WMG werkgroep Milieubeheer Groesbeek ) en gemeente Berg en Dal en dat het fietspad na nog wat klein hobbels binnen kort opengesteld zal worden. Daarna was het handje schudden door de raadsleden en andere aanwezigen.                                                       Foto’s: © Bert Roodbeen.

 

 

 

 
Nieuw scorebord bij SC Millingen
vrijdag 17 juni 2016 00:27

Millingen  a/d Rijn - De Supportersvereniging, FC de Hove en SC Millingen zelf hebben samen een nieuw prachtig elektronisch scorebord aangeschaft. Dit nieuwe scorebord is op dezelfde plek geplaatst, waar het oude scorebord stond, namelijk tegenover de tribune van het hoofdveld. Op dit scorebord worden de Hoofdsponsors, Stersponsors Plus en Stersponsors vermeld. Uiteraard kunnen er ook andere teksten van activiteiten op komen staan. Deze kunt u mailen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Let er wel op, dat de tekst kort en krachtig moet zijn en het scorebord laat de tekst in hoofdletters zien. Naast deze reclameteksten kan er gedurende een voetbalwedstrijd de stand zichtbaar zijn. De terreinmeesters kunnen de score vanaf een laptop bijhouden.Het Bestuur van SC Millingen bedankt de Supportersvereniging en FC de Hove voor de bijdrage aan dit prachtige bord. Bestuur SC Millingen. Foto’s: © Hans Driessen.


 
Info avond statushouders parochie Leuth
woensdag 15 juni 2016 18:47

Leuth – Dinsdagavond 14 juni was de eerste informatieavond over aanpassingen die moeten gebeuren in de pastorie in Leuth, waar voor maximum 6 personen (statushouders) woonruimte gemaakt moet worden. Voor belangstellende ( welke  overigens niet groot was) beantwoorde medewerkers van gemeente, parochie en vluchtelingenwerk de vragen die er waren ten aanzien van opvang van statushouders, en evt. andere bewoners die er mogelijk gehuisvest worden. De volgende en tweede info inloopavond over de parochie is op 22 juni in dorpshuis “De Sprong” in Ooij van 20.00 tot 21.00 uur. Foto’s: © Bert Roodbeen Zie ook lees meer klik hier ..

Lees meer...
 
Burgemeester Slinkman knipt startbewijzen lopers Dorpen Avondvierdaagse in Beek
woensdag 15 juni 2016 08:11

Beek – Voor de vijfde keer is in Beek dinsdagavond 14 juni de Dorpen Avondvierdaagse van start gegaan, de vorige vier liepen nog door de gemeenten Ubbergen en Groesbeek, ditmaal werd door de nieuwe  gemeentenaam Berg en Dal gelopen en dit zal voorlopig wel zo blijven?

Burgemeester Slinkman was naar start bij het Kulturhus gekomen om lopers toe te spreken en de vrijwilligers te bedanken voor het vele werk wat ze verzetten, hij wenste de lopers succes, waarna hij persoonlijk de eerste startbewijzen van de 5 en 10 kilometers knipte. De  route die ging o.a. via het Wylermeer (10km) en de stuwwal (5+10 km) van Beek naar het Kerstendal in Berg en Dal waar de controle post en rustplaats was,. Voor alle deelnemers was er fris en fruit aanwezig.  Er hadden zich rond de 610 loper(je)s ingeschreven. De 2e en 3e dag werd er gestart vanuit het dorpshuis “De Sprong in Ooij, de route gaat dan door de polder, vrijdag de laatste dag weer in Beek. Foto: © Bert Roodbeen.


 
Start inrichting Idylle (vlindertuin) Millingen aan de Rijn
dinsdag 14 juni 2016 20:56

Millingen a/d Rijn - Vanmiddag 14 juni zijn om 14.00 uur kinderen van de Martinusschool gestart met de inrichting van de Idylle (vlindertuin) tegenover hun school aan de Chopinstraat (locatie oud bibliotheek). Ze hebben samen met wethouder Erik Weijers na de onthulling twee bijenhotels ingericht. De Idylle is een initiatief van inwoner Vincent Sanders en is mede mogelijk gemaakt door Arjan Vernhout. Hij heeft door crowdfunding het benodigde geld bij elkaar gekregen voor de aanleg van de Idylle.

Dank aan alle medewerkers, maar ook de kinderen werden bedankt, evenzo K3Delta (Zandwinning)  werd bedankt voor de aanlevering van het Klei.....nu zullen de zaden sneller gaan kiemen! Vincent Sanders en Arjan Vernhout  natuurlijk ook bedank! Na de onthulling van het huisje werd het huisje en de kastjes aan de paal gevuld met divers materiaaI waar o.a. de bijen en kleine dieren kunnen schuilen. In het najaar zullen de uitgelopen bloemen worden geknipt en nieuw zaad worden uitgestrooid. Ook is het de bedoeling veel tulpen bollen te poten zodat het een schitterend resultaat zal worden! Velen kunnen dan genieten van een mooi groot rond perk.....en de kinderen elke dag. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat men op de ingezaaide plaatsen gaat lopen, binnenkort zullen de ronde cirkels waar men mag lopen beter zichtbaar worden!

Wat is een Idylle? :Vlinders en bijen hebben bloemen nodig. Om nectar en stuifmeel te kunnen vinden en daarmee te overleven. Helaas hebben vlinders en bijen het moeilijk omdat er nog zo weinig bloemrijke plekken zijn. Dankzij Idylle komt hier verandering in. De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging leggen samen met veel vrijwilligers idylles aan voor meer kleur in het landschap. Grote bloemrijke plekken in de stad, het buitengebied of langs sloten of wegen. Heerlijke plekken om te wandelen en te genieten. (www.vlinderstichting.nl/idylle) Foto: Gemeente Berg en Dal Foto’s: Wil Gipman.


 

 
Tentoonstelling Camino Francés de bedevaart in museumpark Orientalis
dinsdag 14 juni 2016 15:14

Heilig Landstichting - Met objecten uit de collecties van het Centrum voor Kunsthistorische Documentatie en het Katholiek Documentatie Centrum van de Radboud Universiteit en van Museumpark Orientalis geeft de tentoonstelling een beeld van deze pelgrimage. De getoonde objecten zijn onder.andere.orginele persoonlijke pelgrims souvenirs, reisattributen en nog veel meer zijn te zien in het Binnenmuseum in Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis. De bedevaart naar het graf van St. Jacobus is de beroemdste bedevaart in het Christendom. Miljoenen zijn langs eeuwenoude voetpaden naar Santiago de Compostela gegaan. De beroemdste pelgrimsweg is de Camino Francés, letterlijk Franse weg, die loopt vanaf St-Jean-Pied-de-Port aan de Franse kant van de Pyreneeën. Ondanks de christelijke oorsprong van de Camino Francés, is het geloof niet voor alle pelgrims de (belangrijkste) reden de tocht te ondernemen. Naast religie en spiritualiteit hebben pelgrims onder andere de volgende beweegredenen sportieve uitdaging, cultuur en avontuur. Ook in de middeleeuwen hadden pelgrims verschillende redenen. Religie en avontuur waren belangrijke motieven, maar onderweg kwam me..

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...