Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Nieuwe gevel voor vernieuwde Stadswinkel op Mariënburg 30
Geschreven door Red   
dinsdag 19 april 2016 15:04

Nijmegen - De Stadswinkel van de gemeente Nijmegen is vanaf 2 mei gevestigd op Mariënburg 30, naast de bibliotheek. Het pand wordt momenteel verbouwd. Een nieuw gevelontwerp zorgt voor een meer uitnodigende entree met roltrappen, trap en lift. Ook wordt de ruimte met verschillende balies voor inwoners en ondernemers opnieuw ingericht. Vanwege de verhuizing is de huidige Stadswinkel op Mariënburg 75 gesloten op 27 april (Koningsdag), 28 april en 29 april.

Bereikbaarheid 28 en 29 april :Op Koningsdag is de hele gemeente gesloten. Op donderdag 28 en vrijdag 29 april is alleen de Stadswinkel gesloten, vanwege de verhuizing naar Mariënburg 30. De gemeente Nijmegen is wel gewoon telefonisch bereikbaar via tel. 14024 van 8.30 tot 17.00 uur.

Klanten kunnen op 28 en 29 april terecht bij het Steunpunt Stadswinkel op Meijhorst 70-39 voor spoedaanvragen van paspoort, identiteitskaart en rijbewijs en spoedgevallen (overlijdens- en geboorteaangifte). Dat kan alleen op afspraak, tussen 9.00 en 17.00 uur.

Eén adres voor inwoners en ondernemers...

Lees meer...
 
Opening nieuw seizoen Speulplek Ooij
maandag 18 april 2016 12:29

Ooij -  Zondagmiddag 17 april werd de Speulplek weer geopend met het officieel in gebruik nemen van het drinkwatertappunt door de jeugdburgemeester van voormalige gemeente Ubbergen, Elian Lavrijsen zij heeft als jeugdburgemeester ingezet om in diverse dorpen drinkwater tappunten te krijgen. Twaalf november vorig jaar werd de  eerste in Beek in gebruik genomen bij het wasvrouwtje. Op de Speulplek zijn ook wilgen hutten gemaakt en is er een “Vlinderinformatiebord” geplaatst. voor de kinderen waren er diverse activiteiten met aan het eind een gratis schepijsje van M'íjsjes uit Beek, waarvoor er al snel een lange rij vormde. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
International Cargo Bike Festival (ICBF ( Bakfiets treffen) Nijmegen
maandag 18 april 2016 00:27

Nijmegen – Zondagmiddag 17 april vond vanaf 13.00 uur voor de 5e maal het  International Cargo Bike Festival (ICBF  (bakfiets treffen) plaats op het buiten terrein van de Cultuurspinnerij Vasim. Op deze publieksdag waren er weer diverse bakfietsen en Bikes te bewonderen en konden er proef ritjes gereden worden. Een een vast onderdeel van het BakfietsTreffen is het NK Slowbiking waar deelnemers zo langzaam mogelijk een stuk van 11 meter moeten afleggen, een oefening in het balanceren. Voorafgaand aan het festival ging om 12.00uur vanaf de Grote markt de bakfietsparade door het centrum van start. Foto’s: © Bert Roodbeen

 
Nieuwscafé Gelderlander vanuit Millingen
zaterdag 16 april 2016 07:53

Millingen a/d Rijn - Het Nieuwscafé van dagblad De Gelderlander werd  vrijdagmiddag 15 april voor het eerst gehouden in De Gelderse Poort aan de Rijndijk, de gasten werden geïnterviewd door Thed Maas, als eerste was Jos van Campen (oud medewerker Rabobank Millingen) en binnenkort politicus aan de beurt, gevolgd door  Wim Bakker van de Promz, die verteld over zijn passie met muziek en organiseren. Raadslid Alex Westenend die in juli als wethouder de taken van Ria Barber gaat overnemen. De 19 jarige Mike Thijssen (winnaar vakwedstrijd interieurontwerp Skills Heroes in de Rai in Amsterdam) Afgesloten werd er met de column door Bas van der Hoeven.De muzikaler omlijsting was van Gerard  de  Boer en Thed Maas. Foto’s: © Bert Roodbeen


 
Burgemeester Slinkman bezoekt voedselbank Ooij en de Polderkamer
vrijdag 15 april 2016 22:27

Ooij - Vrijdagmiddag 15 april heeft burgemeester Slinkman zijn kennismakings-ronde door de gemeente voortgezet met een bezoek aan dorpshuis “De Sprong” waar hij sprak met de vrijwilligers van de voedselbank in Ooij die wekelijks de voedsel pakketten uit delen. Daarna ging hij naar de Polderkamer en maakte kennis met de vrijwillige medewerkers en bezoekers waar iedere woensdag en vrijdagmiddag door inwoners van Ooij mee geluncht kan worden, samen met de 30 gasten mocht hij  ook aanschuiven voor de maaltijd welke door kok Ruud de Widt  wekelijks samen met de vrijwilligersters Roos Huberts, Ans Lukassen en Bets Canton uit verse producten bereid worden, deze keer bestond de maaltijd uit kippensoep, Hollandse Steeltjesstamppot (volgens kenners de lekkerste) en een heerlijk M toetje. Aanmelden kan tot de dag ervoor op de lijst bij de ingang van de Polderkamer. Voor 3 euro kan men aanschuiven.     Vol is Vol! Foto’s: © Bert Roodbeen

 
Dick Wollenberg (17) zondag in ''Het Dorpsplein'' van omroep Berg en Dal
donderdag 14 april 2016 20:37

Groesbeek – Aanstaande zondagmiddag 17 april is van 13.00 tot 14.00 uur Dirk Wollenberg (17) uit Groesbeek te gast in het praatprogramma ''Het Dorpsplein'' van omroep Berg en Dal. Het Dorpsplein is het zondagse praatprogramma van Omroep Berg en Dal met gasten uit de politieke, culturele, literaire, sportieve, sociale en medische wereld.

Elke uitzending staat één onderwerp centraal, met gasten uit de regio maar ook van ver daarbuiten. In de loop van 2014 kreeg Dirk last van pijn in...

Lees meer...
 
Nieuwscafé in en over Millingen
donderdag 14 april 2016 10:43

Millingen a/d Rijn - Het Nieuwscafé van dagblad De Gelderlander vindt vrijdagmid - dag 15 april van 17.00 tot 18.00 uur plaats in eethuis De Gelderse Poort in Millingen.

Met gasten als de politici Alex ten Westenend en Jos van Campen , Promz-aanjager Wim Bakker en de 19-jarige Mike Thijssen (winnaar vakwedstrijd interieurontwerp) worden Millingse zaken doorgenomen.

Omroep Berg en Dal maakt hiervan opnamen en vrijdagavond 20 april 19.00 uur uitgezonden zal worden.

De inloop van het Nieuws- café is vanaf 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom en de entree is geheel gratis!

Graag tot ziens!!

 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...