Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Overeenstemming Ingebruikname Fietspad Spoorkuil Groesbeek
donderdag 23 juni 2016 17:12

Groesbeek -  Woensdagmiddag 22 juni hebben Ria Barber wethouder van de gemeente Berg en Dal, de heer J.de Valk voorzitter WMG (Werkgroep Milieubeheer Groesbeek) en de heer R.van Westrienen directeur van Stichting Ravon ( Reptielen Amfibieën Vissen onderzoek Nederland) gezamenlijk de overeenstemming van het Maatregelplan Fietspad Spoorkuil ondertekend. Hiermee is een eind gekomen aan een langlopend haast niet uit te leggen conflict over het betonnen fietspad door de spoorkuil in Groesbeek, als de overeenkomst ook door het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) haar goedkeuring krijgt, kunnen de beschermingsplaten besteld en over en lengte van 750 meter aan beide zeiden richting Bieseltsebaan van het fietspad geplaatst worden, waarna het zo spoedig mogelijk vrijgegeven kan worden. De platen krijgen een hoogte van 0,50 c/m ook worden er om de 75 meter amfibietunnels aangebracht. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Eerste vaatje Nieuwe Haring geveild tijdens Nijmeegse HaringParty
woensdag 22 juni 2016 07:49

Nijmegen - Dinsdagnavond werd tijdens de 19e editie van de Nijmeegse HaringParty het eerste vaatje Nieuwe Haring geveild. Het eerste vaatje werd overhandigde aan de aannemer van Schaijk.

Er werd geveild volgens het Amerikaanse systeem en daarna per opbod. De notaris stelt dan van tevoren het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. Zodra dit vooraf vastgestelde bedrag wordt bereikt, zal degene die met het bod het bedrag rond maakt, het vaatje Nieuwe Haring in ontvangst mogen nemen.
In totaal is er 27.200 euro opgehaald.
Twee goede doelen: Het jaarlijkse feest is initiatief van Ton van Gaalen, Ton Hendriks en Frans Hendriks en wordt ondersteund door de businessclub van NEC. De drie organisatoren hebben ook dit jaar twee goede doelen uitgekozen die de maatschappelijke belangen in de regio behartigen. Allereerst Stichting AED Dukenburg, een bewonersinitiatief dat wijkbewoners opleidt in reanimatie en gebruik van AED. Daarmee zetten zij zich in voor een hartveilig Nijmegen, zodat zoveel mogelijk mensen met hartfalen ter plaatse geholpen kunnen worden. Het tweede goede doel is Stichting Straatmensen. Deze stichting zorgt ervoor dat de Nijmeegse dak- en thuislozen 4 keer per week een warme maaltijd en een lunchpakket krijgen. Bron: Nieuws uit Nijmegen

 

Eerste vaatje Nieuwe Haring geveild tijdens Nijmeegse HaringParty

Nijmegen - Dinsdagnavond werd tijdens de 19e editie van de Nijmeegse HaringParty het eerste vaatje Nieuwe Haring geveild. Het eerste vaatje werd overhandigde aan de aannemer van Schaijk.

Er werd geveild volgens het Amerikaanse systeem en daarna per opbod. De notaris stelt dan van tevoren het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. Zodra dit vooraf vastgestelde bedrag wordt bereikt, zal degene die met het bod het bedrag rond maakt, het vaatje Nieuwe Haring in ontvangst mogen nemen.
In totaal is er 27.200 euro opgehaald.

Twee goede doelen

Het jaarlijkse feest is initiatief van Ton van Gaalen, Ton Hendriks en Frans Hendriks en wordt ondersteund door de businessclub van NEC.

De drie organisatoren hebben ook dit jaar twee goede doelen uitgekozen die de maatschappelijke belangen in de regio behartigen. Allereerst Stichting AED Dukenburg, een bewonersinitiatief dat wijkbewoners opleidt in reanimatie en gebruik van AED. Daarmee zetten zij zich in voor een hartveilig Nijmegen, zodat zoveel mogelijk mensen met hartfalen ter plaatse geholpen kunnen worden. Het tweede goede doel is Stichting Straatmensen. Deze stichting zorgt ervoor dat de Nijmeegse dak- en thuislozen 4 keer per week een warme maaltijd en een lunchpakket krijgen.

 
De Ploegdriever onderscheiden met ‘ Pro Flora et Securitate’
dinsdag 21 juni 2016 22:37

Ooij – In een volle zaal van Oortjeshekken in  Ooij is de vereniging voor landschapsbeheer De Ploegdriever dinsdagmiddag onderscheiden met de ‘Pro Flora et Securitate ‘.Goos den Hartog van Waterschap  Rivierenland heette alle de aanwezigen  van harte welkom en in het bijzonder Peter Glas ( watergraaf van Waterschap De Dommel ) alsmede de Jeugd watergraaf Ine van Hemert. Het is een bijzonder moment voor...

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Inloopavond statushouders in pastorie Ooij
dinsdag 21 juni 2016 08:35

..

Ooij - De pastorie in Ooij wordt verbouwd tot tijdelijke woonruimte voor zes statushouders. Bent u inwoner van Ooij of buurtschappen en wilt u meer weten? Kom dan woensdagavond  22 juni naar de inloopavond in dorpshuis "De Sprong".

De inloopavond is van 20.00 tot 21.00 uur. U kunt binnenlopen wanneer u wilt. Mensen van de gemeente, parochie en Vluchtelingenwerk beantwoorden graag al uw vrage zie leesmeer...

Foto: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Chemokar komt in dorpen van voormalige gemeente Ubbergen
maandag 20 juni 2016 18:49

 

 

 

De chemokar komt van 23 juni tot en met maandag 27 juni op verschillende plaatsen in de vroegere gemeente Ubbergen: in Beek , Berg en Dal, Kekerdom, Leuth, Ooij en Ubbergen.

Bij de chemokar kunnen bewoners klein chemisch afval (kca) inleveren. Kca is huishoudelijk afval met gevaarlijke bestanddelen. Ook zijn sommige producten goed herbruikbaar. Daarom moet het apart ingeleverd worden.

Wat is klein chemisch afval?

Voorbeelden van klein chemisch afval zijn spaarlampen, bestrijdingsmiddelen en overgebleven verfproducten.  Niet alles wat chemisch afval lijkt, is dat ook daadwerkelijk. Lege verfblikken, lege terpentineflessen en andere lege verpakkingen van chemisch materiaal, kunt u gewoon in de restafvalzak doen. Dit afval kan namelijk niet verder verwerkt worden. Oude medicijnen kunt u het beste terugbrengen naar de apotheek, maar ze mogen ook bij het klein chemisch afval. Batterijen kunt u (ook) inleveren in de daarvoor bestemde boxen bij diverse winkels.

 

 

 

 


 
Zilveren Waalbrugspeld voor Industriële Kring voor Nijmegen en omgeving
maandag 20 juni 2016 01:30

Nijmegen - De Industriële Kring voor Nijmegen en omgeving heeft ter gelegenheid van hun 70-jarig jubileum voor hun verdiensten voor het Nijmeegse bedrijfsleven een Zilveren Waalbrugspeld ontvangen.

Wethouder Tankir heeft vrijdagavond 17 juni de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt aan de IKN  in restaurant Beau, aan de Driehuizerweg.

De Industriële Kring Nijmegen en Omgeving  is een vereniging met innovatieve bedrijven die samen willen optrekken om de industrie in de regio Nijmegen op de kaart te zetten en zoveel mogelijk ruimte te bieden aan technologische ontwikkelingen. De IKN bestaat sinds 1946 en behartigt de gezamenlijke belangen van industriële bedrijven in de regio Nijmegen. De IKN bestaat uit zo’n 80 leden, van grote bedrijven tot innovatieve start-ups. Allemaal even belangrijk en waardevol voor de economische kracht van onze stad. Samen nemen zij onder meer standpunten in ten opzichte van de overheid en op het gebied van regelgeving. Speerpunten van de IKN zijn technisch onderwijs, aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt, techniekpromotie, bereikbaarheid, innovatie en samenwerking. Hier bouwt zij ook bruggen tussen. Daarnaast wil de IKN ruimte voor maakbedrijven creëren en behouden. Successen zijn de stichting Technovium en het Junior Technovium waarmee een hele belangrijke impuls wordt gegeven aan de aantrekkelijkheid en de uitstraling van het techniekonderwijs in de regio Nijmegen.


 

 
Rijn stijg nog even verder : Update
zondag 19 juni 2016 10:03

Update: Rijn stijgt óók deze week nog wat verder.

Vandaag passeert bij Lobith de hoogwatergolf die al een paar dagen onderweg is van Zuid Duitsland en die op zijn reis nog aangevuld werd vanuit met name de Moezel. De stand zal vanmiddag bij Lobith stijgen tot ca 12,35 m +NAP. Bron: Waterpeilen.nl


Rijn gaat opnieuw weer stijgen

Lobith - Na een dalende waterstand van de Rijn is deze vandaag weer gestopt en zal naar verwacht eind deze week weer richting 12.25. meter gaan bij Lobith, of de 13 meter gehaald wordt is nog onzeker, omdat na het weekend weer een droge periode aanbreekt, zodat de situatie wat kan ontspannen. Door de langdurige hoge waterstanden staan de oevers en de laagste delen van de uiterwaarden langs de Rijntakken in Nederland al enige tijd onder water. Dat gebeurt niet vaak in deze tijd van het jaar en voor de vegetaties die er groeien is dit het jaar dat het verschil wordt gemaakt. Soorten die de afgelopen jaren zijn gekiemd en die er niet tegen kunnen dat ze langdurig in het groeiseizoen onder staan, leggen u het loodje. De soorten die daar wel tegen opgewassen zijn, blijven dan over en zij hebben dan weer de ruimte om zich uit te breiden. Bron: Waterpeilen.nl


 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...