Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Een echt walhalla voor skaters in Waalhalla Nijmegen ook voor skatende jongeren uit gemeente Berg en Dal
zaterdag 23 april 2016 20:46

Nijmegen -  Zaterdagmiddag 23 april hebben wethouders Velthuis op een step en Helmer- Englebert op een BMX fiets samen de nieuwe locatie het Skatepark Waalhalla geopend aan de Winselingseweg. De nieuwe locatie is 500 meter westelijk verhuist van het oude Latenstein/Honig terrein naar de NYMA/ CP Kelco hallen.

In deze  indoor- skatehal kunnen er naast het skatersboarden, ook rolskaters, crossteppers BMX fietsengebruik van de banen maken. Met een gemeentelijke steun van 375.00 euro en crowdfundingsactie van 15.000 euro en heel veel zelfwerkzaamheden is het een op de toekomst gericht skatepark geworden. Het Park is twee weken voor baan gebruikers en belangstellend geopend, Het 1e evenement dat gepland staat is op 7 mei de Giro d’ Techno, gevolgd door een Rollerdisco op 21 mei en een drum ‘n basefeest op 28 mei, meer info op de Waalhalla website Foto: © Bert Roodbeen

 
zondagmiddag 24 april Bergsprint Muur van Beek.
zaterdag 23 april 2016 08:21
Zondagmiddag 24 april tussen 13:00 en 17:00 uur

Beek / Berg en Dal - Zoals  bij ieder bekend komt 7 mei de Giro d’Italia door de gemeente Berg en Dal. In aanloop naar dit event is aankomende zondagmiddag 24 april tussen 13:00 en 17:00 uur de Bergsprint Muur van Beek.

Bergsprint “de Muur van Beek” is een korte sprint van 400 meter op de van Randwijckweg in Beek (Berg en Dal). Het is de bedoeling om die 400 meter zo snel mogelijk op een fiets af te leggen! De start is vanuit stilstand, dus de deelnemers zullen meteen al hun  krachten in moeten zetten. De wedstrijd is toegankelijk voor jong en oud vanaf 6 jaar!

Ook zal wethouder Sylvia Fleuren samen met blogster Mirre deze dag een route rijden langs de roze elementen in de gemeente Berg en Dal. Zij zullen om 12:00 starten bij de Brouwerij d’n Drul en rond 14:15 aanwezig zijn om een prijs uit te reiken bij de Bergsprint. Ook zal bij de Bergsprint de Trophy aanwezig zijn met promotie medewerkers die alle vragen over de Giro kunnen beantwoorden.

 
Koningspelen Gemeente Berg en Dal
zaterdag 23 april 2016 07:07

Binnen de gemeente Berg en Dal was het vrijdag 22 april de dag van de Koningsspelen voor de basisscholen met sport en spelen, bij de meeste scholen begon dit met het Koningsontbijt  gevolgd door speciaal voor de koningsspelen geschreven  “Hupsakee” lied 1 en (dansje 2).


Bij de St.MartinusIn in Millingen a/d Rijn bleven de groepen1t/m 4 op het schoolplein waar een spelletjescircuitje was uit gezet, de groepen 5 t/m 8 gingen naar de sportvelden van sportpark De Hove voor diverse bal spellen.

Op de korfbalvelden van Klimop in Kekerdom waren de basisschool ’T Bijenveld uit Leuth en St. Laurentiusschool uit Kekerdom gezamenlijk aan het sporten met na afloop een ijsje.

In Beek was de gehele basisschool De  Biezenkamp naar de sportvelden van BVC, de manege van Ebbers, de Jeu Boulles en tennisbanen en het Wylermeer getogen waar van klein tot groot sportief gestreden werd,.met als afsluiting een partijtje voetbal tussen leerlingen en leerkrachten. Foto’s: © Bert Roodbeen -Jacco Goedhart

 
Ook burgemeesters Gennep en Berg en Dal zijn bezorgd over windmolens Reichswald
donderdag 21 april 2016 23:13

Burgemeesters van Gennep en Berg en Dal sturen open brief naar gemeenteraad Kranenburg (Duitsland) over windmolens Reichswald

klik op tekst


 

 
Onfortuinlijke automobilist parkeert op paaltjes
donderdag 21 april 2016 22:14

Beek – Onfortuinlijke automobilist parkeert auto op paaltje langs de Rijksstraatweg. Foto: MSPBG

 

 
Gemeente Kranenburg beslist donderdag 28 april over windpark in het Reichswald
donderdag 21 april 2016 21:50

Kranenburg/Duitsland - Op donderdag 28 april neemt de gemeenteraad van Kranenburg een belangrijke beslissing in de realisatie van het omstreden windpark aan de Kartenspielerweg, pal langs de rijksgrens. Burgerinitiatief ‘Tegenwind in het Reichswald’ roept eenieder op hierbij aanwezig te zijn zodat het de gemeenteraadsleden duidelijk wordt dat de plannen veel weerstand oproepen.

Voorafgaand aan de besloten gemeenteraadsvergadering, die om 18.00 uur start, organiseert het burgerinitiatief “Tegenwind in het Reichswald” een protestactie. Deze protestactie zal vanaf 17.15 uur plaatsvinden bij het Rathhaus Kranenburg, Kleverstr. 4 te Kranenburg.

Lees meer...
 
Vier de bevrijding in het Bevrijdingsmuseum!
dinsdag 19 april 2016 19:50

Groesbeek - Vier dit jaar op 5 mei (Hemelvaartsdag) de bevrijding in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. De hele maand mei worden er verschillende activiteiten georganiseerd, maar op Nationale Bevrijdingsdag is er van 10.00-16.30 uur een feestelijk programma in en rondom het museum met muziek van o.a. Bubbles & Boa’s, Politiekapel Gelderland-Zuid en Band of Four Brothers. Daarnaast is er een doorlopende demonstratie van zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlogstijd, film en tweedehands boekenverkoop....

Programma: www.bevrijdingsmuseum.nl.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Ook op FB


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Internet hosting

 

 


 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Ook filmvoorstelling 25 maart gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
WhatsApp buurtpreventie nu gemeentedekkend

Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...
 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...