Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Special Olympics Nationale Spelen in Groesbeek ( Bocce )
maandag 04 juli 2016 19:53

Groesbeek – Op 2 en 3 juli werden de Special Olympics Nationale Spelen 2016 gehouden waar ruim 2500 sporters uit het hele land aan meededen met 18 verschillende sport takken van sport verdeeld over de gemeenten Berg en Dal, Wijchen en Nijmegen. Er werden diverse wedstrijden gehouden in en rond het dorp Groesbeek, zoals het Bocce (balspel) bij Pluryn op Werkenroden.

Special Olympics Nationale Spelen 2016 is het grootste evenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar vond het Olympisch evenement plaats in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Het sportieve weekend begon vrijdag met een openingsceremonie in het Goffertstadion. Op zaterdag en zondag werd met ondersteuning van veel vrijwilligers en coaches gesport. Een groot deel van die sporters verbleven het weekend in het Olympisch dorp Heumensoord.

Foto’s: Bert Roodbeen www.specialolympicsachterhoek2018.nl


 
Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek
zaterdag 02 juli 2016 18:04

Groesbeek - Zaterdagmiddag 2 juli werd in aanwezigheid van de Gelderse gedeputeerd Jan Markink in het golfcentrum Rijk van Nijmegen de handtekeningen gezet onder de overeenkomst dat de Achterhoek in 2018 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking de Special Olympics Nationale Spelen mogen organiseren..

Foto: © Bert Roodbeen. Meer info op: www.specialolympicsachterhoek2018.nl

Lees meer...
 
Wisseling wethouders Gemeente Berg en Dal
vrijdag 01 juli 2016 07:04

Groesbeek - Ria Barber treedt op 1 juli terug als wethouder van de gemeente Berg en Dal. Zij wordt opgevolgd door Alex ten Westeneind van de Millingse partij GJS. Dit is zo afgesproken na de verkiezingen in 2014. Portefeuille: Alex ten Westeneind neemt de portefeuille over van Ria Barber. In die portefeuille zit onder andere Ruimtelijke ordening en ontwikkeling, Openbare werken, Verkeer, vervoer, mobiliteit, Nutsbedrijven en waterbeheer. Bron: Gemeente Berg en Dal / De Groesbeek. Foto’s: Gemeente Berg en Dal...

Lees meer...
 
KBO Ooij dagreis naar Den Bosch.
donderdag 30 juni 2016 23:54

Ooij - Donderdag 30 juni ging de jaarlijkse dagreis van KBO Ooij  met 60 leden naar Den Bosch, waar in Rosmalen van het kopje koffie of thee met Bossche bol werd genoten, vervolgens werd in de binnenstad van De Bosch ingescheept in de rondvaartbootjes voor een tocht over de Binnendieze die gedeeltelijk onder het centrum doorloopt met duidelijke uitleg van gidsen en gezang van dat gaat naar….  toe werd na terugkomst natuurlijk een bezoek gebracht aan de Sint-Janskathedraal of naar een ander bezoek gelegenheid , daar was men vrij in. Hoewel het de hele dag bewolkt met een drup regen was werd deze afgesloten in zalencentrum “De Zon” in Overasselt voor het  diner. Foto: © Bert Roodbeen. Album 1   Abum 2

 
Korfbalkamp ODIO
donderdag 30 juni 2016 22:07

Millingen a/d Rijn - Voor de 29e keer ging dameskorfbalvereniging ODIO op Korfbalkamp. Het thema was dit jaar was: Heel ODIO bakt.! Vrijdagavond werden spellen gedaan zoals “Zullen we een spelletje doen” en Cupcake sjoelen, Waar of Niet Waar, Landkaartspel en Dozenspel. Na elke ronde was er wat te winnen en degene met de meeste cupcakes, won de gouden CupCakeCup.
Na een gezellig kampvuur gingen we het bed in. Zaterdag was de sportdag.
Allerlei leuke spellen werden gedaan, zelfs doosjes versieren voor Vaderdag. Na de lunch gingen de oudere speelsters shoppen in Winterswijk, sommigen werden opgemaakt, een fotoshoot en de kleinsten kregen plaatjesbingo en hun nagels werden gelakt. Na de BBQ kon het avondprogramma beginnen. Er werd van alles gebakken en versierd, een geweldige avond. Zondag was de laatste dag, de zwemdag. Met een treintje naar het zwembad. Na een broodje kwam later nog de frites met kroket en frikandel. Laat in de middag kwam de bus en bracht ons terug naar Millingen. Daar werden we opgewacht door de ouders. Na ons kampdansje gingen de kinderen moe, maar voldaan naar huis. De Kampcommissie bedankt iedereen, maar vooral de kinderen, die dit weekend mogelijk heeft gemaakt. Nu lekker vakantie vieren. Tot augustus.!Kampcommissie ODIO.
Foto’s: © Hens Driessen.

 
Eerste Duurzaam Beek café in het Kulturhus geslaagd
woensdag 29 juni 2016 23:44

Beek – Woensdagavond 29 juni was in het Kulturhus het eerste Duurzaam-Beekcafé. Met tegen de 50 aanwezigen mag de organisatie van een succes spreken. Wethouder Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal en Thed Maas journalist van de Gelderlander waren de sprekers, doel was om met groepsgesprekken te kijken welke energiebesparende maatregelen er genomen kunnen worden om samen met de gemeente Berg en Dal in 2015 energie neutraal te zijn. Muzikale ondersteuning was er van Gerard de Boer en Thed Maas. Foto’s: © Bert Roodbeen

 

Lees meer...
 
Ontsteking Olympisch vuur en uitzwaaien Nijmeegse Sporters Special Olympics
woensdag 29 juni 2016 21:55

Nijmegen – Donderdagavond 30 juni start om 20.00 uur de Nijmeegse Special Olympics met het aansteken van het Olympisch vuur en het uitzwaaien van de Nijmeegse sporters. Samen met Uniek Sporten ambassadeur Bob zal de burgemeester het Olympisch vuur in Nijmegen aansteken. In een zogenaamde torchrun brengen leden van de nationale politie en brandweerlieden het Olympisch vuur naar Nijmegen. Daarna worden de Nijmeegse sporters en hun begeleiders uitgezwaaid door burgemeester Bruls.

Voorafgaand aan dit programma, om 18.45 uur, opent wethouder Renske Helmer-Englebert twee exposities in de Bibliotheek de Mariënburg. De expositie LetMeBe gaat over gelijke rechten voor mensen met een beperking. De foto’s van Nijmeegse fotografe Inge Hondebrink zijn gemaakt tijdens de Special Olympics in Dublin, Shanghai en Spijkenisse. Programma: ...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...