Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Thornsche Molen officieel in gebruik genomen
zaterdag 16 juli 2016 22:49

Persingen - Na het welkoms woord en diverse bedankjes door voorzitter Hennie Driessen van Stichting Thornsche molen werd vrijdagmiddag 15 juli na de kerkelijke inzegening op alle molen-hoeken door Pastoor Henk Jansen en Pfarrerin Sabine Jordan-Schöler van de evangelische kerk uit het Duitse Kranenburg met het lichten van de vang de Thornsche molen officieel in gebruik gesteld. Dit lichten werd gedaan door de commissaris van de Koning Clemens Cornielje en de heer J.Heijdra molen-deskundige van de provincie Gelderland en zoon van in januari overleden molenarchitect Ir. Jan Heijdra, De commissaris bood aan de voorzitter een 'Bikhamer' aan waarmee de groeven in de molensteen bewerkt worden. Van de molenaars van de buur-molen "De Duffelt"uit Kekerdom kregen zij een blauwe vlag aangeboden die de tijdens openstelling van de molen uitgehangen wordt.  Nadat diversen spreker het woord hadden gehad bood H. Hakvoort bestuurslid Stichting Vrienden van de Gelderse Molen aan voorzitter Hennie Driessen een cheque van 500.== euro aan.

Leden van de molenaarsfamilie Vierboom onthulden het naambord op het voorliggend terras dat voortaan “Vierboomplein” gaat heten, ook zij boden de stichting Thorschemolen een schilderij ( in bruikleen) aan met daarop de originele Thornsche Molen. Muzikaal werd de middag ondersteund door koor AP/ART en de “de Spetters”

Foto’s: © Bert Roodbeen   

 
Koepel kleurt Vierdaagse-kleuren
vrijdag 15 juli 2016 20:14

Groesbeek - In de nachten van 15 t/m 24 juli a.s. gloeit de koepel van het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek groen-oranje in het donkere landschap. Dit lichtend symbool is ontstoken ter ere van de 100ste Vierdaagse die op 19 juli a.s. van start gaat en op 21 juli door Groesbeek komt. De wandelaars lopen vlak langs het museum, gevolgd door de befaamde Zevenheuvelenweg vanwaar de koepel goed zichtbaar is. Overdag wapperen de Vierdaagse-vlaggen rondom de koepel in het kader van de nieuwe tijdelijke buitententoonstelling ‘Op Vrije Voeten.

Lees meer...
 
Politiesteunpunt Groesbeek officieel geopend
donderdag 14 juli 2016 21:39

Groesbeek Donderdagavond 14 juli werd in het gemeentehuis voorafgaand aan de raadsvergadering het nieuwe politiesteunpunt officieel door burgemeester Slinkman geopend. Burgemeester Slinkman ontving samen met de expert- wijkagent en de wijkagenten de leden van de gemeenteraad.

De politie wil aangiftes vanuit maatwerk, vooral bij de mensen thuis opnemen. Als mensen dat niet willen kunnen ze op het steunpunt afspreken. Bewoners kunnen bij het steunpunt terecht op afspraak en daarvoor een afspraak maken via 0900-8844. Het steunpunt krijgt geen vaste openingstijden en is niet permanent bemand.

De wijkagenten gebruiken het steunpunt als werkplek tijdens hun dienst en hoeven dan niet meer naar het bureau in Wijchen om zaken te documenteren. Vanuit het steunpunt kunnen wijkagenten snel reageren op meldingen en blijven ze dichtbij de burger staan.Foto's: (c) bert Roodbeen. Zie ook op FB politie Berg en Dal.


 

 
Een schone 100e Vierdaagse hebben we samen in de hand Meer aandacht voor afval(scheiding) tijdens 100e Vierdaagse
donderdag 14 juli 2016 16:23

Nijmegen - De Vierdaagseweek, een week vol feesten, wandelaars, drukte, gezelligheid en ook een week vol met afval. Ook dit jaar is afvalscheiding tijdens de Vierdaagse een belangrijk onderwerp...

Lees meer...
 
Tentoonstelling: ‘Op Vrije Voeten De Vierdaagse in oorlog en vrijheid ’ geopend
dinsdag 12 juli 2016 22:33

Groesbeek -  Dinsdagmiddag 12 juli werd in het Nationaal Bevrijdingsmuseum de wisseltentoonstelling “Op Vrije Voeten De Vierdaagse in oorlog en vrijheid” geopend. Hiervoor waren speciaal de donateurs van het museum uitgenodigd, ook waren de  4 jongste lopers Marlou(11), Pien (12), Indy (12) en Mark (14) uitgenodigd, zij  gaan de mars voor het eerst lopen, de 82 jarige heer Bert van der Lans  was uitgenodigd daar  hij de 4daagse al 68 keer heeft uitgelopen en is hiermee record houder. Directeur drs. Wiel P.H. Lenders gaf aan hoe de tentoonstelling tot stand was gekomen welke door onderzoekster van de Radboud universiteit Chrisje Hendriks uit Groesbeek samen met Lisa van Kessel en Rens Havinga (conservator) van het museum het als project hebben opgezet. De openingshandeling bestond uit het doorprikken van ballonnen welke blaren moesten voorstellen door de heer Lans en de vier kinderen..

Foto’s: © Bert Roodbeen

Lees meer...
 
Nieuwe Jachthaven De Knar Harderwijk officieel geopend
zaterdag 09 juli 2016 22:07

Harderwijk – Na een woord van welkom door de voorzitter Lino Bijlen van watersportvereniging ‘’Flevo’’ en enkele andere sprekers heeft  zaterdag morgen 9 juli burgemeester Harm-Jan van Schaik de nieuwe jacht haven “De Knar” die eind vorig jaar werd opgeleverd aan de nu 85jarige watersport - vereniging Flevo (700 leden) officieel geopend, voorafgaand aan dit moment werd bestuurslid en havencommissaris Bert Aartsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn 40 jarig  lidmaatschap en al zijn vrijwilligerswerk binnen en buiten de vereniging..

De oude jachthaven moest verplaatst worden vanwege de herinrichting van het oude industrie terrein en het Harderwijker kustgebied - het Waterfront plan. Op de kop van de nieuwe haven-arm staat nu het clubgebouw met een groot terras. Foto’s: © Bert Roodbeen.

 
Ingebruikstelling Thornsche Molen.
donderdag 07 juli 2016 19:53

Persingen - Op 15 juli 2016 om 14.00 uur zal de Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, de Hr. Cornielje, samen met de Hr. Heijdra, provinciale ambtenaar en zoon van de overleden molenarchitect Heijdra, de recent herbouwde Thornsche Molen officieel in gebruik stellen. De ingebruikstelling zal gebeuren na de traditionele kerkelijke inzegening. Aansluitend zullen nazaten van de molenaarsfamilie Vierboom het naambord van het terras onthullen. Door de Hr. Jan v. Eck zal de boekpresentatie plaatsvinden en het eerste exemplaar worden aangeboden van het door hem geschreven, prachtige boek, over geschiedenis en herbouw van de Thornsche Molen.

Het feestelijk gebeuren zal worden opgeluisterd door een vocaal optreden van het koor AP/ART en een muzikaal optreden van “de Spetters”.Over de Stichting Thornsche Molen.

Lokatie:  Thornschestraat 20 6575JJ Persingen. Aanvullende gegevens over de stichting vindt U op: www.thornschemolen.nl

Namens het bestuur Stichting Thornsche Molen. Henny Driessen. Vz.


 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...
 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...