Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Belangrijke mogelijkheid om het Reichswald te beschermen
donderdag 04 augustus 2016 14:53

Tweede inspraak-ronde op het ‘Regionalplan Düsseldorf’ (RPD) gaat 1 augustus van start.

Kranenburg- Momenteel ligt de herziene versie van het Regionalplan Düsseldorf (RPD) ter inzage. Hierin zijn wederom voorkeurszones voor windenergie in het Reichswald opgenomen. Van 1 augustus t/m 7 oktober kunnen voor de 2e (en laatste) keer bezwaren en zienswijzen aan het regionaalbestuur Düsseldorf worden ingediend.

Hubert Zillig, voorzitter van het burgerinitiatief ‘Tegenwind in het Reichswald’ over het belang hiervan: ‘Wij zijn van mening dat het Reichswald, om velerlei redenen, de slechtst denkbare locatie voor....

Lees meer...
 
Ruiten vernield van bushokje Hubertusweg Beek.
dinsdag 02 augustus 2016 18:59

Zinloze vernieling !!

Beek - Onbekenden hebben afgelopen weekend alle ruiten van de bushalte aan de St. Hubertusweg te Beek vernield. Misschien zijn er getuigen geweest. Meldt dit dan bij de politie op 0900-8844.. Foto’s: © Marcel Vink.


 
Laat Romeins Festival. De nadagen van het Romeinse Rijk
maandag 01 augustus 2016 20:11

Heilig Landstichting - In Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis laten re-enactors zien hoe het Romeinse leger eruitzag in de nadagen van het Romeinse Rijk.In de vijfde eeuw gaat het Romeinse Rijk ten onder in West-Europa. Reenactors uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Engeland laten van 9 t/m 14 augustus zien hoe het Romeinse leger eruitzag in de nadagen van het Romeinse Rijk. Het leger traint, geeft demonstraties speerwerpen, plumbata werpen en boogschieten. Soldaten vechten niet altijd. Daarnaast oefenen zij met hun gezinnen andere beroepen uit (zoals bijv. smid en arts), tussen de gewone bevolking van de stad. Zij geven een goed beeld van een Laat-Romeinse eenheid die in een stad is ingekwartierd. In het weekend, zaterdag 13 en zondag 14 augustus, vindt om 13.00 en 16.00 uur een militaire show met uitleg plaats. In het weekend zijn zo'n 75 re-enactors aanwezig. Mis het niet! Geopend vanaf 11.00 - 17.00 uur.Entreeprijzen weekend 13 + 14 augustus 2016: Voor iedere bezoeker geldt een toeslag van € 1 in het weekend van het festival. Volwassene € 10,50: Kinderen tot en met 15 jaar € 7:Familieticket € 29 Museumkaarthouders € 1. Dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 augustus gelden de reguliere entreeprijzen.

Ben je jarig op de dag van je bezoek? Dan krijg je gratis entree! Aantoonbaar bewijs mee te nemen.

Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis Profetenlaan 2, Heilig Landstichting 024-3823110


 

Laatst aangepast op maandag 01 augustus 2016 20:32
 
Joep Dercks nieuwe Koning bij OEV 1 Millingen
maandag 25 juli 2016 21:11

Millingen a/d Rijn - Zondag 24 juli werd er ook bij schutterij OEV1 op de vogel voor een nieuw koningspaar 2016 geschoten hier vormen Joep Dercks en Nandine Ermers het nieuwe Koningspaar.

Prijzen voor de vogel gingen naar:

Kop: Patrick Koning. Rechtervleugel: Trudie Belt. Linker Vleugel: Lisanne van de Hoeven.

Jeugd-schieten: 3e prijs: Laura Ermers. 2e prijs:  Fedde Wassink. 1e prijs:  Patrick Kersten.

Zie foto's/ films Wil Gipman.


 

Joep Dercks
 
Willem Neijenhuis nieuwe koning bij OEV Millingen
maandag 25 juli 2016 20:02

Millingen a/d Rijn – Zondag 24 juli vond tijdens de kermis bij schutterij OEV weer het jaarlijks koningschieten plaats. Voor het komende schuttersjaar werden Willem en Corrie Neijenhuis gekroond als nieuw Koningspaar van de Schutterij. 2016. Jeugdkoning werd: Sander Hendriks.

Uitslag vogel schieten: Senioren. Kop: Peter Selten. Rechter Vleugel: Alexander Janssen (en dat op zijn verjaardag). Linker Vleugel: Hem Mulders.

Uitslag Jeugdschieten: Kop: Antoinette Lelie. Rechter vleugel: Sander Hendriks. Linker vleugel: Eva Bach.         Foto OEV
 
Overzicht wijkagenten gemeente Berg en Dal
Geschreven door Red   

Groesbeek - Op 1 juli is er het een en ander veranderd bij de wijkagenten in de gemeente Berg en Dal. Wijkagent  Andre Vreemann is 1 juli met pensioen gegaan. Hij is opgevolgd door Martin Bekkenk. Tegelijk is er geschoven in de verdeling van het werkgebied. Hieronder ziet u de nieuwe verdeling.

Overzicht wijkagenten:

Werkgebied

Naam wijkagent

Coördinator wijkagenten

Dennis Hesseling

Groesbeek Centrum Noord

Patrick van der Wal

Groesbeek Centrum Zuid incl. winkelgebied

David Strankinga

Groesbeek Noord – Berg en Dal – Heilig Landstichting

Rianne Willems

Ooijpolder – Beek – Ubbergen

Etienne Fontein

Millingen aan de Rijn – Kekerdom

Jeroen Caerteling

Groesbeek Zuid (Breedeweg-Horst)

Martin Bekkenk

Op foto: Burgemeester Slinkman met v.l.n.r. Dennis Hesseling, Patrick vd Wal, David Strankinga, Rianne Willems, Etienne Fontein, Jeroen Caertling en Martin Bekkenk....

Foto: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Verzorging 4 Daagselopers in Millingen
vrijdag 22 juli 2016 11:47

Millingen a/d Rijn - Al jaren is er voor de lopers van de 4-Daagse de mogelijkheid zich in Millingen aan de Rijn tijdens de 4-Daagse te laten verzorgen. Sportmasseur Alex Janssen had in het clubhuis van SC Millingen/ Odio in de verzorgingsruimte en in 3 kleedkamers massage-tafels neergezet. Samen met Anna van Heek, Ans Albers-Janssen en Martien & Gerda Seegers werden dinsdag, woensdag en donderdag klachten verholpen en voorkomen aan voet, benen en rug. Daarnaast werden de nodige blaren behandeld en afgeplakt. Ruim 35 lopers van de 100e 4-Daagse van Nijmegen hebben van deze verzorging gebruik van gemaakt..!. .   Foto’s: © Hans Driessen.


 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...
 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...