Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Opening Spiegel Waal met Spetterende lichtshow
maandag 21 maart 2016 20:11

klik

klik

klik

Nijmegen – Maandag 28 maart (Tweede Paasdag) wordt met een Spetterende lichtshow de SpiegelWaal officieel geopend. Het feestelijke programma bij het rivierpark Nijmegen omvat 2 delen één van 12.00 tot 17.00uur en één van 20.30 uur.

Het nieuwe Nijmeegse rivierpark in de Waal heeft op Tweede Paasdag veel te bieden voor jong en oud. Overdag zijn er op de nevengeul van de Waal diverse watersporten te zien. Daarnaast zijn er onder andere rondleidingen en bootcamps; kinderen kunnen paaseieren zoeken of meedoen met creatieve activiteiten op de festivalmarkt. ’s Avonds zet een spectaculaire voorstelling de Spiegelwaal vol in het licht. Alle Nijmegenaren en andere belangstellenden zijn welkom om de openingsdag en -avond van het rivierpark mee te beleven.

Bezoekers van het dag- en avondprogramma wordt aangeraden om te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Op het eiland is geen gelegenheid om auto’s te parkeren; de parkeergarages in de binnenstad (oa. Kelfkensbos) zijn beschikbaar en op loopafstand.

Lees meer...
 
Paas Ochtendwandeling met Paasontbijt
zondag 20 maart 2016 21:06

Zie leesmeer...... klik hier

 


Lees meer...
 
Wim Liebers frontman van The Sunstreams. overleden
zondag 20 maart 2016 11:05

Groesbeek –  Wim Liebers frontman van The Sunstreams beter bekend als Wim dn Bul, is overleden. Wim Liebers is zeventig jaar geworden. Liebers was een van de grootste artiesten in Groesbeek en bekend als de leadzanger van The Sunstreams (tot 1995) en daarna Summersound. Al vanaf jongs af aan, Wim was 9, was hij gek op met name Oostenrijkse muziek. Na een accordeoncursus gevolgd te hebben kreeg Wim niet veel later zijn eerste eigen accordeon...


Lees meer...
 
Koninklijke onderscheiding voor Oda Fennema (64)
zaterdag 19 maart 2016 20:12

Nijmegen - Mevrouw O.M.M. (Oda) Fennema (64) heeft vanmiddag tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van  Vereniging Groen- en Speelpark “Het Veldje” aan de Hindestraat uit handen van burgemeester Bruls de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld gekregen. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor Vereniging Groen- en Speelpark het Veldje, haar inzet in diverse werkgroepen van de Groenestraat- kerk en haar ondersteuning van St. ‘In Paradisum’.

Al sinds de jaren negentig is mevrouw Fennema intensief actief voor.....

Foto's: © Bert Roodbeen

Lees meer...
 
Informatieavond: hoe voorkomt u een inbraak in Millingen a/d Rijn ?
vrijdag 18 maart 2016 19:47

Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal organiseert in de hele gemeente voorlichtingsavonden over inbraakpreventie. in Millingen a/d Rijn. In onze gemeente vinden jaarlijks ongeveer honderd (pogingen tot) woninginbraken plaats. Hoe maakt u de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk?  De eerste voorlichtingsavond was op 29 februari in Groesbeek.De tweede is op dinsdag 5 april in zaal Millings Centrum in Millingen a/d Rijn.

Aanmelden: U kunt zich tot 2 april opgeven door het sturen van een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . U kunt ook bellen met telefoonnummer (024) 3013807. Vermeld in uw e-mail a.u.b. uw naam en adres en het aantal personen waarmee u komt.

Deze avond is voor bewoners van Kekerdom en Millingen aan de Rijn. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.....

Lees meer...
 
Doorgaan wijnfeesten 2016 in Groesbeek onzeker
vrijdag 18 maart 2016 07:44

Groesbeek - De afgelopen 9 jaar heeft de Stichting Nederlandse Wijnfeesten het wijndorp Groesbeek en de regio, zowel nationaal als internationaal, succesvol op de kaart gezet. Helaas vergt de organisatie van het festijn te veel inzet van de huidige vrijwilligers. Daarom overweegt de Stichting dat er dit jaar geen 10 de editie van de Nederlandse Wijnfeesten plaatsvindt.

Alle activiteiten behorende bij de Wijnfeesten worden georganiseerd door het bestuur van de Stichting, het Comité, een klein aantal lokale ondernemers en andere vrijwilligers: allen onbezoldigd. De Stichting is financieel gezond, maar het financieel risico is door de jaren heen gegroeid. Het is inmiddels zo groot dat de vrijwilligers het niet meer kunnen dragen.

Wijnfeesten in het kort: De stichting zorgde het gehele jaar door voor de promotie van het wijndorp Groesbeek. Het hoogtepunt was jaarlijks het laatste weekend van...

Lees meer...
 
In Batavia wijk nieuwe straatnamen onthuld
donderdag 17 maart 2016 20:41

Nijmegen - In de nieuwe wijk Batavia worden zeven straten vernoemd naar Indische Nijmegenaren. De eerste twee straten zijn inmiddels gereed. Vanmiddag zijn de straatnamen onthuld. De straatnamen zijn een initiatief van onderzoekster en schrijfster Pieke Hooghoff. Zij heeft samen met de Stichting Sari, stichting ter bevordering van de relaties met Indonesië en de Indische gemeenschap in Nederland, in 2008 de namen voorgedragen. Het heeft tot 2015 geduurd voor er een passende plek voor de namen was gevonden en de namen door de gemeenteraad zijn vastgesteld.

Indische gemeenschap
De vernoemde personen vormen een bloemlezing van de Indische gemeenschap van Nijmegen. Allemaal hebben zij kortere of langere tijd in Nijmegen gewoond. Sommige personen zijn vernoemd voor hun werkzaamheden in Indonesië, andere vanwege verdiensten in Nijmegen. De vernoemde personen zijn: Wilhelm Linnemann, Albert Trouwborst, Nono Wardenaar, Ferry Portier, Jan Nieraeth, Jack Hompe en Jans Kloppenburg
.

Foto’s: © Bert Roodbeen

Straatnaamgeving WaalfrontToelichting van de voorgestelde personen....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Flits

Volg ons ook FB


 
Internet hosting

 

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Eerste foto expositie Take me to the River in de Bastei

Lees meer...
 
Spelemeien speelt Leukelo


 
EHBO bij kinderen

MILLINGEN a/d RIJN - Heb jij kinderen of pas je wel eens op kinderen? Weet jij wat te doen bij een huis-, tuin- of keukenongelukje van het kind?  Speciaal voor mensen,

Lees meer...
 
Voorverkoop Pronkzitting/buutavond 2018 Mallemolen

GROESBEEK -Zaterdag 13 januari 2018 organiseert De Mallemolen weer een Pronkzitting/Buutavond. Er...

Lees meer...