Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Vrouwenbeweging Leuth 70 jaar jong
zondag 10 december 2017 08:47

LEUTH –Zaterdag 9 december vierde de vrouwen beweging Leuth met een receptie haar 70ste verjaardag. Ook burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal was naar Leuth gekomen om de in 1947 opgerichte damesclub te feliciteren, evenals diverse verenigingen en particulieren. De echtgenoten van het bestuur veraste de dames met een groot boeket bloemen. Momenteel bestaat de vereniging nog uit 31 leden, waarvan het merendeel nog steeds aan de georganiseerde activiteiten deelneemt volgens voorzitter Petra Hubbers. Na de receptie werd er door de leden nog van een koud en warm buffet genoten verzorgd door Café­­-Restaurant  ‘De Rosmolen’ en werden vijf jubilarissen gehuldigd, dit waren bestuurslid Annemarie Lamers en Tiny Seegers voor 25 jaar lid, Ria Jansen en Diny van Megen waren 50 jaar lid en het langst zittend lid was met 55 jaar Ger Vink.  Naast een mooie bos bloemen kregen de jubilarissen een eigen persoonlijk cadeau. Hellaas moest één lid verstek laten gaan op dit feestje. Het is traditie geworden om het jubileum om de vijf jaar te vieren, zoals het er nu naar uitziet is er over 5 jaar is er weer een jubileum. De Vrouwenbeweging dankt beheerder Stichting Triangel voor de prima verzorgde middag en avond in zaal ‘De Vriendenkring’.

Foto’s: ©.Sjarel Hubbers, Peter Hendriks Bert Roodbeen


 
Voetbalinstuif in Kerstvakantie SCM
zondag 10 december 2017 01:19

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN a/d RIJN- VAM Football & Friends van SC Millingen organiseert woensdagmiddag 27 december 2017  een Voetbalinstuif in Sporthal De Duffelt in Millingen aan het Gengske 10. Jullie zijn uitgenodigd door VAM Football & Friends om lekker, midden in de Kerstvakantie, onder toezicht en begeleiding van onze trainers, in de Sporthal te komen voetballen.
Wil je graag meedoen:
Leden van SC Millingen en vooral niet-leden, alle jongens en alle meisjes zijn welkom. Neem rustig je vriendje of vriendinnetje mee, is toch leuk.
Het programma is in de middag, tijd volgt via de mail.! Deelname is helemaal gratis, maar wel aanmelden vóór vrijdag 22 december via mail
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Geef hierbij aan, hoe oud je bent en als je voetbalt in welk team je zit. Hopelijk tot dan!

De organisatie: VAM Football & Friends van SC Millingenor) georganiseerd gaan worden. Foto: © Hans Driessen.


 

 
Burgemeester Berg en Dal formateur in nieuwe gemeente Zevenaar
zaterdag 09 december 2017 00:18

BERG EN DAL - Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal wordt formateur bij de coalitievorming voor de nieuwe samengestelde gemeente van Zevenaar en Rijnwaarden. De beoogde coalitie is er een tussen de grootste partijen: Lokaal Belang en CDA. Zevenaar en Rijnwaarden gaan op 1 januari verder als een gemeente, onder de naam Zevenaar.

Gevoeligheden: Slinkman weet in ieder geval van een van de twee gemeenten hoe de hazen lopen; hij was tot 2015 burgemeester van Rijnwaarden. Daarnaast kent hij ook de gevoeligheden van een fusiegemeente. Hij is de eerste burgemeester van de samengestelde gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen, die in 2015 samengingen, uiteindelijk onder de naam gemeente Berg en Dal. Bron: rn7.nl 
In Het Licht Van Morgen in Huismuseum De Kleine Heilige Geest
donderdag 07 december 2017 20:33

 

 

 

Foto van mergelsteen door de zusters van de H.Carolus Borremeus uit Trier klik  op poster


 
Schrijven voor de Dag van de Mensenrechten
donderdag 07 december 2017 20:31

BEEK - Rond 10 december is de Dag van de Mensenrechten dan schrijven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven voor mensen die onrecht is aangedaan, donderdag 7 december hebben ook kinderen van basisschool De Biezenkamp samen met burgemeester Mark Slinkman en enkele raadsleden en ouders meegedaan aan de schrijfmarathon van Amnesty International. Er werden brieven en kaarten geschreven voor mensen die om het geloof worden gemarteld of gediscrimineerd om wie of wat ze zijn, en vastgezet als ze voor  hun mening uitkomen.

Op zaterdag 9 december kan iedereen van 12.00 tot 14.00 uur meeschrijven met de schrijfmarathon georganiseerd door Amnesty International afdeling Beek en Ubbergen in bibliotheek in het Kulturhus Beek aan de Roerdompstraat.

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Brandwonden informatieavond bij EHBO Millingen
woensdag 06 december 2017 20:22

MILLINGEN a/d RIJN - Vanwege de komende feestdagen en de grotere kans op brandwonden verzorgde EHBO-vereniging Millingen a/d Rijn/Kekerdom maandagavond 4 december 2017 in het clubhuis van SC Millingen/ ODIO een informatieavond over brandwonden.  Op deze informatieavond werd getoond, wat u wel kunt doen en absoluut niet moet doen bij verbrandingen, 1e graads, 2e graads en 3e graads, de eerste hulp erbij en hoe brandwonden in de dagelijkse situatie te behandelen, maar beter nog te voorkomen zijn. Met films, foto’s en levensechte situaties door de beide Lotussen werd getoond, welke verschrikkelijke wonden men kan oplopen door ondeskundig gebruik van elektronisch apparatuur, kinderen door verbranding met hete thee of andere hete vloeistoffen. Ook bij volwassenen loopt het maar al te vaak fout af.


Denk de komende feestdagen aan de gevaren, die er zijn: vuurwerk, kaarsen, lucifers, aanstekers, drink geen thee / koffie met een kind op schoot, gebruik nooit spiritus, brandgel of brandpasta als aanmaakmiddel en houdt kinderen op een veilige afstand van een vuurhaard. Voor vragen of informatie over Eerste Hulpverlening, basisopleiding EHBO of Reanimatie/AED kunt u contact opnemen met Alex Janssen 06-10434247. EHBO vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom.

Foto’s © Hans Driessen.


 
Sint krijgt warm onthaal bij St.Martinuschool Millingen a/d Rijn
dinsdag 05 december 2017 20:33

MILLINGEN a/d RIJN – Hoewel het nog vroeg was dinsdagmorgen 5 december op het schoolplein van de Sint Martinusschool, alle groepen hadden zich in twee rijen dik voor de ingang opgesteld om Sinterklaas een heel warm onthaal te geven, nu was alleen de vraag hoe de Sint zou arriveren nu het paard Amerigo niet helemaal gezond was, maar al snel bleek dat Sint er iets op had gevonden, door een beroep te doen op Stichting Fietsmaatjes hij kwam op een duofiets met vier zwarte Pieten om kwart voor negen aan bij de school waar hij door directeur Scholten welkom werd geheten. In de aula waren de peuters van tegenovergelegen Humanitas peuteropvang Engel en Bengel als eerste aan de beurt om bij de Sint te komen. Vervolgens ging de Sint naar alle lokalen van groep 1.2B, 1.2A en 1.2C, van de onderbouw en gaf een brief aan juf of meester  waar informatie opstond over de surprises . In afwachting van de komst van de Sint hadden de kinderen van groep 3 en 4 plaatsgenomen in de aula, waar zij per groep een ingestudeerde liedje of dansjes opvoerde. Groep 5 kwam hierna en voerde ook een gezongen dans voor de Sint op.

Foto’s: © Bert Roodbeen.  


 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Doe mee aan de kinderkerststal van Feest van Licht

HEILIG LANDSTICHTING - Heb jij altijd al eens mee willen doen als koning, engel of herder aan een levende kerststal? En ben je niet groter dan (ongeveer) 1.40 meter? Dan is..

Lees meer...
 
Oliebollenactie bij SC Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - SC Millingen houdt op oudjaarsdag een oliebollenactie,waarbij het bestelde pakket op zondag 31 december oudjaarsdag tussen 10.00 en 14.00 uur thuis worden bezorgd. Er is een keus tussen drie soorten pakketten, namelijk naturel, appel of krenten. Bestellen is eenvoudig en kan tot 24 december via mail: oliebollenactie@scmillingen.nl of eenvoudig via het bestelformulier bij onderstaande link bestellen. Fijne feestdagen allemaal !

Oliebollen bestellen.

Foto: Hans Driessen


 
Internet hosting

 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Beweegtuin Millingen gesloten van 22 december 2017 t/m 7 januari 2018!
Lees meer...
 
Voorverkoop Pronkzitting/buutavond 2018 Mallemolen

GROESBEEK -Zaterdag 13 januari 2018 organiseert De Mallemolen weer een Pronkzitting/Buutavond. Er...

Lees meer...
 
Goed bezochte training ‘Nieuwe Nederlanders en ik’

BEEK - De grote toestroom van vluchtelingen zorgt ervoor dat je in het dagelijkse leven vaker in aanraking komt met nieuwe Nederlanders...

Lees meer...