Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Sleutels gemeente Berg en Dal weer ingeleverd.
woensdag 14 februari 2018 00:00

Groesbeek – Woensdagmorgen 14 februari werden in het gemeentehuis in Groesbeek door de prinsen en twee prinses van de carnavalsverenigingen uit Kekerdom (Polderschuupers), Millingen a/d Rijn (Deurdouwers), Ooij (Deurzakkers), Leuth ( Sokkennummers), Berg en Dal (Berggeiten), Groesbeek/Horst (Net Aecht) Beek (Cavalieren) en Groesbeek (De Feestneus) zoals afgesproken de sleutel van het gemeentehuis van Berg en Dal weer ingeleverd. Om 11 over 11 na een korte toespraak van wethouders Sylvia Fleuren geassisteerd door wethouder Alex ten Westeneind vroeg Silvia  aan het prinselijk gezelschap naar beleving met hoogte en diepte punten van de afgelopen dagen, niemand een had een dieptepunt, allemaal hadden ze een fantastische carnaval gehad. De sleutels werden om beurten door de wethouders in ontvangst genomen. De Millingse prins Wielie was door griep geveld, maar had zijn adjudant Rinus Hendriks gestuurd om de sleutel te brengen. En zoals de traditie voorschrijft werd de bijeenkomst afgesloten met  haringhappen  waar niet iedereen zich aan overgaf om van deze lekkernij te genieten en alcoholvrije drankjes. Op 9 maart klinkt nog eenmaal het allaaf of hellau tijdens de halfvaste licht optocht in Millingen en 10 maart in Groesbeek.

Foto’s: © Bert Roodbeen..


 
Overdruk Millings Jaarboek
dinsdag 13 februari 2018 00:00

Beste fan’s van het Millings Jaarboek,

Millingen a/d Rijn - In het laatste deel van ons Jaarboek staat een zeer interessant en lezenswaardig artikel van Wil Oteman over de schans die Maarten Schenk van Nijdeggen in Millingen gebouwd heeft. Helaas is in dit artikel een dusdanig storende fout opgetreden dat het bestuur van het Millings Jaarboek besloten heeft dit artikel als overdruk opnieuw uit te geven. Natuurlijk zal deze fout ook vermeld worden in ons Jaarboek van 2018.

Resultaat is een overdruk in de stijl van het Millings Jaarboek waaraan ook de drukker GildePrint belangeloos haar medewerking heeft verleend. Deze overdruk is in een zeer beperkte oplage gratis te verkrijgen. Wilt u deze herdruk ontvangen? Meldt u dan aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met uw adresgegevens en telefoonnummer. Wie het eerst komt het eerst maalt. U krijgt bericht als wij een exemplaar voor u hebben. De exemplaren zijn op te halen op Heerbaan 89 te Millingen aan de Rijn.

Haast u want deze overdruk zal snel vergeven zijn. Met vriendlijke groet, Millings Jaarboek Ton van Raaij. Secretaris Millings Jaarboek.


 
Schoolcarnaval St. Laurentiusschool Kekerdom
dinsdag 13 februari 2018 00:00

Sjoenkelgat (Kekerdom) – Donderdagmiddag 8 februari was er op de St. Laurentiusschool schoolcarnaval waarin de nieuwe jeugdprins of prinses van CV De Polderschuupers wordt gekozen.

Winnaar werd Misgana de nieuwe jeugdprinses van de Polderschuupers en Guusje en Roos werden haar  pages. Zij werd door prinses Lianne  geïnstalleerd. De presentatie van de middag waarin o.a. een modeshow en een Soundmixshow, prijsuitreiking v/d winnaar  prins(ses) raden en mooiste kostuum zaten, werd gedaan door leerkracht van school Bob en Henk Kummeling van de CV. De Polderschuupers.

Foto’s: © Gerard Walvoort.


 
Succesvolle 44e Rozenmaondag te Beek
maandag 12 februari 2018 00:00

Beek – Vooraf aan de start van de 44e Rozenmaondag werd met een groots-applaus Rozenmaondag spreekstalmeester en bestuurslid Guus Huilmand herdacht die op 26 januari jl. op 63-jarige leeftijd is overleden. De  optocht mocht zich verheugen op grote publieke belangstelling en het aantal deelnemers. ruim 50 wagens en diverse loopgroepen trokken door de straten van Heksenketel. Foto’s: © Bert Roodbeen.

. .Foto’s: © Bert Roodbeen .


 

Succesvolle 44e Rozenmaondag te Beek

Beek – Vooraf aan de start van de 44e Rozenmaondag werd met een grootsapplaus Rozenmaondag spreekstalmeester en bestuurslid Guus Huilmand herdacht die op 26 januari jl. op 63-jarige leeftijd is overleden. De optocht mocht zich verheugen op grote publieke belangstelling met een groot aantal deelnemers van ruim 50 wagens en diverse loopgroepen. Foto’s: © Bert Roodbeen

 
Carnavals optochten in Sjoenkelgat, Boemelgat, Fustendom, 't Leuthergat, Heksneketel. CV Kei Goed was net niet goed genoeg
zondag 11 februari 2018 00:00

Sjoenkelgat - (Kekerdom) Op weg naar de eerste optocht zaterdag 10 februari en na weken van klussen was de wagen van CV Kei Goed niet goed genoeg, twee afgebroken stukken metaal van de elektromotor zorgde ervoor dat zij halverwege de Duffeltdijk stranden en zat er niets anders op dan te wachten op de afsleep dienst. En zo ging de optocht van start met 22 wagens. Update: Zondag waren in Leuth  C.V. Kei Goed wel van de partij, al werden ze daar gesleept.

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Foto’s; Optochten: Millingen a/d Rijn Ooij: Leuth:


 
Burgemeester overhandigd gemeentesleutel Berg en Dal.
zaterdag 10 februari 2018 00:00

Groesbeek - Vrijdagavond 9 februari vond in het gemeentehuis de sleuteloverdracht plaats van de gemeente Berg en Dal door burgemeester Mark Slinkman. De prinsessen en prinsen met gevolg van de acht carnavalsverenigingen uit Berg en Dal, Leuth, Beek, Ooij, Millingen a/d Rijn, Kekerdom, Groesbeek en Groesbeek - Horst hadden zich verzameld in de SOK- tent op het Marktplein. Daar werden ze opgehaald door burgemeester Mark Slinkman en met muziek van KNAGalm uit Beek, op het bordes van het gemeentehuis werd een groepsfotogemaakt, waarna het hele gezelschap naar de raadszaal ging voor de sleuteloverdracht. De burgemeester had in zijn toespraak leuke en goede kwinkslagen zoals die met carnaval gebruikelijk zijn, maar ook de toespraken van de Carnavalistische hoogheden mochten er zijn. Daar de Sokkenummers uit Leuth zowel een Hoofdprins met een prinses aan zijn zijde heeft, vond de prinses het niet meer als terecht dat ook zij een sleutel kreeg, als was het maar van de achterdeur, waaraan aan het eind van de (voordeur) overdracht de burgemeester gehoor gaf en haar de (achterdeur) sleutel omhing...

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Operatie Veritable herdacht.
vrijdag 09 februari 2018 00:00

Groesbeek - Donderdag 8 februari vond op de Canadese begraafplaats de
Jaarlijkse herdenking Operatie Veritable plaats de start van waarbij 73 jaar geleden van de oversteek over Rijn. De organisatie was in handen van de Groesbeek Airborne Vrienden. Na het woord van welkom waren er diverse toespraken. Door kinderen van groep zeven van de basisschool Breedeweg uit Groesbeek werden 14 bloemen gelegd bij diverse graven van o.a. de soldaten van The Black Watch (Royal Highland Regiment of Canada, school leerling Semke las het gedicht “Verloren Dromen voor. Bloemen en kransen werden er gelegd o.a. door de Loco burgemeesters Weijers van gemeente Berg en Dal en Josef Gietemann van gemeente Kleve (Dld) en diverse organisaties. Na de “Last Post” werd één minuut stilte in gehouden. Pastoor Henk Janssen sprak de overweging uit en werden de volksliederen van Canada, Groot- Britannië en Europa te gehore gebracht
, hiermee was de ceremonie teneinde en werden de aanwezige uitgenodigd bij restaurant “De Oude Molen“. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Foto’s: © Bert Roodbeen.  


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Ook op FB


 
Internet hosting

 

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...
 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Filmvoorstelling gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
KBO Beek bekend in Binnen en Buitenland

Beek - In een column van Thé de Pruus, enkele weken geleden in de Gelderlander, kwam de KBO Beek naar...

Lees meer...
 
KBO Beek activiteiten voor een gezond lichaam 2018

BEEK - Niet alleen het nieuwe jaar is begonnen, ook onze activiteiten draaien weer volop. ..

Lees meer...