Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Thema middag KBO en Mantelzorg Berg en Dal
vrijdag 02 maart 2018 00:00

Beek - Op donderdag 22 februari was Mantelzorg Berg en Dal onze gast. In hotel ‘t Spijker, werd uitleg gegeven over, waar de naam Mantelzorg Berg en Dal precies voor staat en wat zij voor ons als inwoners van de gemeente Berg en Dal mee kunnen en willen helpen en ondersteunen. Velen van ons zijn of worden ondersteund door een mantelzorger, Ernest Jansen  van Forte Welzijn gaven uitleg over alle mogelijkheden die Mantelzorg Berg en Dal voor u heeft bv. cursussen, workshops, diverse bijeenkomsten maar ook uitstapjes en activiteiten, waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. Ook werd er uitleg gegeven hoe de zorgtaken verlicht kunnen worden en over praktische vragen zoals over regelingen die van belang kunnen zijn, hulpmiddelen en natuurlijk de administratie en wat er in een persoonlijk gesprek naar voren kan en moet komen. Een kopje koffie of thee en in consumptie in de pauze van Forte Welzijn en de KBO Beek maakte deze educatieve middag ook tot een zeer gezellige middag. Gérard Tesser, voorzitter KBO Beek. Foto’s: © René Hendriks.


 
Grote brand in Groesbeek
woensdag 28 februari 2018 00:00

Groesbeek – In een woning aan de Burgemeester Ottenhoffstraat in Groesbeek is woensdagmiddag 28 februari een brand uitgebroken. Hulpdiensten uit de hele regio rukten massaal uit. Er was sprake van een grote brand. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar een GRIP 1-brand. Omstreeks 14:15 is het sein “brand meester” gegeven. De Veiligheidsregio meldt dat er geen gewonden zijn gevallen, wel is er mogelijk asbest vrijgekomen. Het toegestroomde publiek is om die reden op afstand gehouden.

Update 28-02-2018, 21:45 uur:
De Veiligheidsregio heeft laten weten dat er inderdaad asbest is vrijgekomen. Het gaat echter om kleine hoeveelheden en de verspreiding beperkte zich tot de woningen links en rechts van het huis waar de brand is geweest. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De bewoners waren niet aanwezig.
Tekst De Groesbeek. Foto: 112Groesbeek.nl

Voor meer informatie en foto’s  112Groesbeek.nl


 
Eindelijk ook schaatsen in Ooij
woensdag 28 februari 2018 00:00

Ooij – Na Leuth en Millingen a/d Rijn konden woensdag 28 februari ook hier de schaatsen onder gebonden worden. Op de Eendenvijver achter dorpshuis “De Sprong” werden net na het middaguur om te testen voorzichtig eerst op gelopen, toen dat betrouwbaar bleek kwamen al snel schaatsers op het ijs met of zonder ijshockeystick, enkele van de jongste gebruikte eerst nog even een stoel voor de eerste baantjes schaatsplezier. Het was in ieder geval veiliger als op de oude Waal waar dinsdag al enkele waaghalzen het uitprobeerde.

Foto’s © Bert Roodbeen. 


 
PUPIL van de Week Fares el Hajam
maandag 26 februari 2018 00:00

Millingen a/d Rijn - Fares speelt bij SC Millingen in het pupillenteam  JO9-2 (F2). Hij speelt daar op het middenveld,  maar scoort regelmatig. Volgens zijn zusje Amira kan Fares erg goed voetballen. Zijn favoriete club
is Real Madrid en Ronaldinio is zijn grote voorbeeld. Fares vond het best spannend om het grote voetbalveld op te mogen met het eerste team van SC Millingen. Hij wist zeker dat hij bij de aftrap zou gaan scoren en dat is hem ook gelukt.
Van de scheidsrechter kreeg hij nog een setje officieel rode en gele kaarten. JAC  SC Millingen. Foto’s: © Nancy Huls.


 

 
De lente start in de Waard van Kekerdom
zondag 25 februari 2018 00:00

Kekerdom - Met buiten een stralende zon en een ijskoude wind, werd zondag 25 februari in een volle maar warme ‘‘Waard van Kekerdom’’ door het  “Hartkoor” het startsein gegeven voor een prachtig lenteachtig voorjaar.

We kunnen niet langer en kijken er al zo lang naar uit, sprak een van hen,  we zijn de waterige wandelingen, de kleumende koolmezen, de bladloze bomen beu. Dit gaat niet langer, daar gaan we wat aan doen, de lente bruist in ons bloed, trilt in onze kelen en suist in onze oren.
De Waard zat dan ook helemaal vol.

Wat mag u verwachten van het Hartkoor: Een gezellige middag vol Nederlandstalige liedjes over hoop, verlangen, en opbloeiende liefdes. En zoals ook de lente weleens nachtvorst kent, zingen we ook over vervlogen dromen, afscheid en andere treurigheid, vaak met een knipoog.
Wat verwacht het Hartkoor van u: we vinden het leuk als u iets kleins mee brengt dat u aan de lente doet denken, een bloem in de knop, een ontluikend takje, een verliefd hart
Zo lokken we met ons allen de nachtegaal naar Kekerdom!
Hartkoor Kekerdom is een vrolijk vrouwenkoor, 21 lentes jong. Ons begeleidende trio bestaat uit Monique Jansen (zij dirigeert ons en jaagt daar de winter mee weg), Kathleen Awater (die met haar accordeon zelfs de tulpen doet groeien ) en Arian Verheij. Zíjn accordeonspel laat onze muzikale harten sneller kloppen.  www.hartkoorkekerdom.nl

Foto’s: © Bert Roodbeen.

 


 
Koninklijke Onderscheiding voor Henri Lemmers uit Leuth
zaterdag 24 februari 2018 00:00

Leuth - Henri Lemmers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte zaterdagmiddag 24 februari in Schuttersgebouw ‘De Vriendenkring’ een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer J.G.M. Lemmers uit Leuth.

De heer Lemmers is vanaf 1994 als bestuurslid en vice-voorzitter actief bij Schutterij de Vriendenkring in Leuth. Hij verzorgt de ledenadministratie, maakt de draaiboeken voor het Koning/keizerschieten, de kermis en de kringdagen. Ook zit hij in het organisatiecomité van het eerste Gemeentelijke Koningschieten van de gemeente Berg en Dal, dat dit jaar in Leuth wordt gehouden. Daarnaast is hij sinds 2007 bestuurslid bij de Kring van (14) Schutterijen en Gilden, Rijk van Nijmegen / de Betuwe. Hij is concoursbegeleider bij evenementen zoals kringdagen.mTevens zit hij in het organisatiecomité van het Grensland Schutterstreffen, een evenement voor schutterijen en gilden uit Nederland en Duitsland.


 
Informatieavond zwerfafval in gemeente Berg en Dal
woensdag 21 februari 2018 00:00

Millingen aan de Rijn - Inwoners van de gemeente Berg en Dal wonen in een van de mooiste gemeenten van Nederland. Helaas raakt deze omgeving steeds meer vervuilt met zwerfafval. Hier willen de gemeente Berg en Dal samen met inwoners iets aan doen. De gemeente Berg en Dal en de Dar organiseren op woensdag 28 februari voor inwoners van de gemeente Berg en Dal een inspirerende informatieavond over zwerfafval opruimen in Café de Kastanje, Heerbaan 119. Ook delen ervaren vrijwilligers hun ervaring. Helpt u ook mee? Samen houden we onze gemeente schoon. Komt u ook?  De zaal is om 19.00 uur open.

Het schoon en mooi houden van de omgeving kan bijvoorbeeld als Vrijwilliger van Wijkhelden. De gemeente Berg en Dal en Dar maken het vrijwilligers graag zo makkelijk mogelijk. Zo krijgen zij materiaal om zwerfafval mee op te ruimen. Meer informatie? www.wijk-helden.nl. Voor vragen: klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Tentoonstelling De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal

GROESBEEK - Het communistisch verzet kent een turbulente geschiedenis. De communisten kwamen als eersten in Nederland in verzet tegen het fascisme. Al vroeg in de jaren ’30 deden zij

Lees meer...
 
Helen Liebers in concert...

GROESBEEK - Zaterdag 9 juni geeft de Groesbeekse zangeres Helen Liebers een concert in onze theaterzaal. Helen Liebers heeft.

Lees meer...
 
Vriendinnendag sportpark de Hove SC Millingen

MILLINGEN  a/d RIJN - Zondag 6 mei a.s. is er een speciale Vriendinnendag op sportpark de Hove.bij sc Millingen. Kom gezellig en maak kennis met voetbal. De dames van....

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...