Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Bayerischer Fruhshoppen bij OEV Millingen
maandag 14 mei 2018 21:11


 
90 schoolkinderen beleven een dag lang WO2 geschiedenis in Groesbeek
zondag 13 mei 2018 18:05

GROESBEEK - De 9e editie van een historisch-educatieve dag met een binnen- en buitenprogramma over de oorlog in Groesbeek, wordt op donderdag 17 mei om 09:15 uur afgetrapt door burgemeester Slinkman van Berg en Dal.

Dit jaar aanwezig als gastspreker, Rachel Heineman over de indrukwekkende geschiedenis van het Kamp Amersfoort. Een onderwerp dat misschien niet direct iets met de oorlog in Groesbeek te maken heeft, toch weten we inmiddels dat er vanuit Groesbeek regelmatig pakketten met onbekende inhoud naar het kamp werden opgestuurd. Nadat de kinderen buiten de door Parachute Group Holland verzorgde parachute clinic hebben gehad, volgt een presentatie over het “Bommenbos”. Dit voormalige Duitse munitiedepot lag in het bos tussen Groesbeek en Mook en was vanuit het centrum van Groesbeek via een door de Duitsers aangelegde spoorlijn bereikbaar. Samen met een soortgelijk depot bij Loon op Zand, ten noorden van Tilburg, speelde het een cruciale rol in de bevoorrading van de Duitse vliegvelden in Zuid-Nederland..

Lees meer...
 
Succesvol eerste gemeentelijk - Schutterstreffen in Leuth
zondag 13 mei 2018 09:55

LEUTH – Voor de eerste keer in de geschiedenis werd zaterdag 12 mei bij de Vriendenkring een schutterstreffen met alle schutterijen uit de gemeente Berg en Dal georganiseerd, schuttershoogheden streden voor het hoogste haalbare. Het was uiteindelijk Ivo Hendriks van schutterij Eendracht Ooij die zich de eerste schutterskoning van de gemeente Berg en Dal mag noemen, Mariëtte Ten Westenend van OEV1 uit Millingen a/d Rijn mag zich eerste gemeentelijke koningin noemen en Sander Hendriks van OEV uit Millingen a/d Rijn eerste jeugdkoning Foto’s: Wim Sanders. Fotoalbum: ©) Peter Hendriks.


 
Wisseling hoofdbode KBO Beek
zaterdag 12 mei 2018 21:10

BEEK - Er heeft een wisseling plaats gevonden bij  bodes KBO Beek. Herman Roelofs heeft na jaren trouwe dienst besloten om te stoppen als hoofdbode, op een gegeven moment wordt het allemaal zwaarder en dat ondervinden wij allemaal. Herman deed het echt met hart en ziel, je kon hem op ieder moment iets vragen en hij vertelde je klip en klaar hoe het zat. Tijdens de jaarvergadering nam Herman ook afscheid als bestuurslid, wel blijft hij actief als bode, Herman bedankt voor je inzet.

Gelukkig was  na slechts één telefoontje Hans Schapendonk bereid om als bode- coördinator de taken over te nemen. Hans is al even bezig en wij mogen wel zeggen tot ieders tevredenheid, hij heeft het een en ander aangescherpt, ieder werkt het op zijn manier en dat is maar goed ook. Wij hopen dan ook dat Hans de taak heel lang zal blijven uitvoeren. Succes Hans.Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek. Op de foto van René Hendriks; v.l.n.r. Hans, Gérard, Herman.


 
Vriendinnendag 2018 op Sportpark De Hove
vrijdag 11 mei 2018 22:44

MILLINGEN a/d RIJN - Zondag 6 mei  werd de Vriendinnendag van 9.30 - 14.00 uur gehouden op en het werd een groot succes.  Een superleuke clinic met 19 enthousiaste meiden, een lekker zonnetje en erg veel voetbalplezier. Alle sportactiviteiten van de Vriendinnendag vonden plaats op het kunstgrasveld (veld 4) en werden verzorgd door 4 speelsters van Achilles’29 Eredivisie vrouwenvoetbal en de Millingse Saskia Sanders.
De jonge deelneemsters, in de leeftijd  van 5 tot 16 jaar, kregen een lichte training, penalty schieten, trucjes werden geleerd, uitvoering van estafettevormen en als laatste oefening een voetbaltoernooitje. Als afsluiting was er nog een heuse prijsuitreiking.

De organisatie bedankt de 4 dames van Achilles’29 Eredivisie en Saskia Sanders voor hun tomeloze inzet en geweldige ondersteuning bij de spelvormen en baloefeningen.  Organisatie Vriendinnendag SC Millingen.

Foto’s: © Nancy Huls. i.s.m. Hans Driessen.


 
Burgemeester Mark Slinkman zwaait deelnemers Giroesbeek uit
woensdag 09 mei 2018 00:52

GROESBEEK - Dinsdagmiddag 8 mei heeft burgemeester Mark Slinkman een groep deelnemers aan de fietstocht Giroesbeek uitgezwaaid die woensdagmorgen in een camper vertrekken naar het Oostenrijkse Westendorf. Burgemeester Slinkman gaf de deelnemers een pakketje met streekproducten mee voor zijn Oostenrijkse collega bürgermeisterin Frau Plieseis’  waar zij ontmoeting mee hebben, ook brengen zij een bezoek aan twee Groesbekers die daar hotelhouders zijn. Op 11 mei starten ze fietsend de terugtocht om na 850 km en negen dagen later weer in Groesbeek te arriveren. Deze groep zamelt ieder jaar -fietsend- geld in voor het goede doel. Dit jaar is dat kindervakantiewerk Groesbeek, een vrijwilligersorganisatie die elk jaar in de zomervakantie een week organiseert voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar.

Op de foto overhandigt een mand met lokale lekkernijen voor zijn Oostenrijkse collega. Bron: Gemeente Berg en Dal / De Groesbeek. Foto:© DeGroesbeek.nl


 
Dierenambulance Nijmegen e.o. zoekt collectanten voor gemeente Berg en Dal
dinsdag 08 mei 2018 22:34

NIJMEGEN - De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor hulp aan dieren. De DAN beschikt over drie ambulances en de daarbij behorende hulpmiddelen, een rubberboot en een paardentrailer. Daarnaast heeft de DAN diverse opvang- en revalidatiefaciliteiten, waaronder een vogelasiel en een opvang kleine zoogdieren.

De DAN wordt zo’n 50.000 keer per jaar gebeld voor hulp aan dieren. Dit kan een hond, kat of konijn zijn, maar ook een vogel, egel, vos en nog veel meer diersoorten. Deze dieren kunnen aangereden, gedumpt of aangevallen zijn; er wordt eerste hulp verleend en het dier wordt zo snel mogelijk naar een dierenarts of opvang gebracht. Ook zieke huisdieren waarvan het baasje geen vervoer heeft, kunnen op hulp rekenen. En het konijn met een virusinfectie, de gewonde zwerfkat en de verdwaalde hond; elk dier in nood kan rekenen op hulp. Er worden rond de 5.000 dieren per jaar geholpen.

Om dit werk te kunnen blijven doen is geld nodig. De DAN is grotendeels afhankelijk van donaties en giften. Daarom wordt er ook dit jaar een collecte georganiseerd. Help de DAN en de dieren en word collectant. Bent u een paar uur beschikbaar in de week van 2 tot en met 7 juli en wilt u helpen in de gemeente Berg en Dal, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Heeft u geen e-mail? Dan kunt u bellen naar 024-3550222.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...