Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Dorpsagenda 'Kekerdom vergroent' gepresenteerd
zondag 07 januari 2018 20:41

Kekerdom - Zondagmiddag 7 januari werd in het Kulturhus de dorpsagenda “'Kekerdom vergroen” gepresenteerd en overhandigd aan burgemeester Mark Slinkman en Wethouder Erik Weijers. De dorpsagenda omvat vier speer punten waar Vitaal Kekerdom zich sterk voor wil maken dit zijn o.a.

*Wonen voor jong en oud.
*Bereikbaar over de weg en digitaal.
*Duurzaam met energie en goederen.
*Aantrekkelijk voor inwoners en recreanten.

Voor de inwoners was dit tevens de gelegenheid om het glas te heffen op het nieuwe jaar bij een warme vuurtje en een barbecue met ander lekkers op het ’t Haonehart. aan de Jan Arntzstraat.

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Nieuwjaarshondenduik Millingen a/d Rijn
zondag 07 januari 2018 08:42

Millingen a/d Rijn – Voor de 13e keer werd zaterdag 6 januari aan de Rijndijk bij Koffie en Eethuis “De Gelderse Poort” de nieuwjaarshondenduik gehouden waar beheerders Erika Schmidt en Willy Claus weer alles uit de kast hadden getrokken om er voor de D.A.N.Dieren-Ambulance-Nijmegen een succes van te maken, en dat werd het met de rond 46 geregistreerde aanmeldingen.Vanwege de hogere waterstand bij de veerstoep in een ondergelopen uiterwaarden door de honden een duik genomen, hoewel niet alle honden even enthousiast waren. Na afloop stond er voor de honden een lekkere snack klaar en voor de baasjes overheerlijke erwten en Goulashsoep en broodjes worst klaar, dit alles voor een vrijwillige bijdrage voor de Dierenambulance Nijmegen die uiteraard ook nu weer aanwezig waren om indien nodig in actie te komen, wat gelukkig niet nodig was. De uiteindelijke opbrengst was 555.55 Euro, wat 152,55 meer was als vorig jaar, dank zij de inzet van Erika en Willy van Koffie en Eethuis “De Gelderse Poort”

Foto’s: © Bert Roodbeen. 


 
Tankschip vastgelopen op krib bij Pannerden
zaterdag 06 januari 2018 20:41

Pannerden / Millingen a/d Rijn - Op de Rijn ter hoogte van het bunkerschip Heijmen is zaterdagmorgen 6 januari het tankerschip ‘Noortstroom’ met 1600 ton gasolie aan boord vermoedelijk door een uitwijk manoeuvre vastgelopen op een krib, daarbij is niemand gewond geraakt, ook is er geen lekkage ontdekt. Nadat de hulpdiensten waren gewaarschuwd en een sleepboot die het schip rond half twee achterwaarts vlot heeft getrokken. Het schip dat als thuishaven Geertruidenberg heeft is op eigen kracht naar voor nader onderzoek naar de vluchthaven bij Lobith gevaren. De politie doet nog nader onderzoek. Het scheepvaart verkeer heeft er weinig hinder van ondervonden.  Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Rijn/Waal stijgt door tot ca 14,75 bij Lobith.
vrijdag 05 januari 2018 20:49


NIJMEGEN / OOIJPOLDER – Oude waal loopt vol. De extreme regen van gisteren in Zuid Duitsland heeft de Bovenrijn vandaag sterk laten stijgen. De beken in het Zwarte Woud reageren altijd heel snel op regenval en inmiddels zijn de hoogwatergolven uit deze beken al in de Rijn aangekomen. Bij Mannheim waar de Neckar in de Bovenrijn uitmondt, is de afvoer sinds gisteren dan ook zeer sterk gestegen en wordt morgenvroeg de piek verwacht. Al dit extra water zal nog afgevoerd moeten worden naar Nederland, waar het over ca 4 dagen arriveert.

Verwacht wordt dat het verloop van de waterstand bij Lobith, op vrijdag 5 januari stand ca 13,3 m, zaterdagochtend 6 jan verwacht 13,65 m, in de nacht van zaterdag op zondag wordt dan de 14 m overschreden en maandag in de loop van de dag wordt de 14,5 m bereikt. Daarna stijgt het nog langzaam verder tot de piek op dinsdag op 14,75 m. Bron: Waterpeilen.nl Foto’s: © Bert Roodbeen.

Update:Woensdag 10 januari wordt de piek verwacht bij ca 15 meter.


 
Nieuwjaarsreceptie gemeente Berg en Dal
donderdag 04 januari 2018 21:00

BERG EN DAL – Een grote opkomst woensdagavond 3 januari op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Berg en Dal in het Afrika Museum (Atrium), naast dat het gehele college van de gemeente aanwezig was, waren er ook de burgemeester van Heumen Mittendorff en de loco burgemeester van Kleve Frau Kemper en Kranenburg herr Gietemann aanwezig, voor Nijmegen was wethouder Velthuis aanwezig, ook diverse verenigingen, hulpverleners en  particulieren waren naar het museum gekomen om naar de toespraak van de burgemeester Slinkman te luisteren.

De openings toespraak werd gedaan door de dhr. Stijn Schoonderwoerd directeur van het museum die zeer tevreden was met het gestegen aantal bezoekers aan zijn museum. Muziekgezelschap Edelweisz uit Berg en Dal zorgde voor de muzikale inbreng. De toespraak van de Burgemeester staat in zijn geheel hieronder…. Zie leesmeer.

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Eindelijk is het bijna zover.. De Kèls komen naar de Ooij
donderdag 04 januari 2018 19:32

OOIJ - Eindelijk is het bijna zover.. De belangstelling voor De Kèls was zo groot, dat niet iedereen, die dat graag wilde in november 2017 het 10-jarig jubileumfeest en de CD-presentatie kon meevieren. De zaal was immers binnen drie dagen al uitverkocht. Meteen hebben De Kèls beloofd om hun vele en trouwe fans uit De Duffelt op korte termijn de mogelijkheid te bieden om dit jubileumfeest ook mee te maken. T

erstond is er voortvarend gezocht naar een datum op korte termijn en een naar een gepaste locatie. Beide waren snel gevonden: zondag 14 januari 2018 in Dorpshuis De Sprong in de Ooij. Het feestelijk optreden begint om 14:00 uur en de entree € 7,50. Het programma bevat alle liedjes van hun nieuwe CD plus nog vele andere mooie liedjes en extra's, want ook op deze zondag krijgt het optreden dat feestelijke tintje van het 10-jarige jubileum. Dus ook enkele regionale kanjers uit de gemeente Berg en Dal zullen zich ten beste geven.De nieuwe CD is in november al in de verkoop gegaan en zal ook op 14 januari in De Sprong te koop zijn.Hoewel de verkoop voorspoedig verloopt, zijn er nog toegangskaarten zijn te verkrijgen via de leden van De Kèls en bij Dorpshuis De Sprong.


 
Willy Jansen uit Leuth wint reischeque met lege batterijen
donderdag 04 januari 2018 10:49

LEUTH - Willy Jansen uit Leuth wint reischeque met lege batterijen. Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inzamelt, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. In september won Willy Jansen uit Leuth deze fantastische prijs. Hij gaat lekker een weekje met zijn vrouw naar de zon.

“We leveren al jaren onze lege batterijen in bij de supermarkt in Leuth. Eerst zonder briefje, maar een paar jaar geleden las ik dat je er mooie prijzen mee kunt winnen. Sindsdien doen we in elk zakje een briefje met onze gegevens. Je weet maar nooit. En inderdaad, een paar weken geleden belde mijn vrouw op m’n werk dat we de reischeque hadden gewonnen. Geweldig! We zijn er nog niet helemaal uit waar we naartoe gaan, maar een weekje Malta staat wel hoog op ons lijstje.”

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Ook op FB


 
Internet hosting

 

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...
 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Filmvoorstelling gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
KBO Beek bekend in Binnen en Buitenland

Beek - In een column van Thé de Pruus, enkele weken geleden in de Gelderlander, kwam de KBO Beek naar...

Lees meer...
 
KBO Beek activiteiten voor een gezond lichaam 2018

BEEK - Niet alleen het nieuwe jaar is begonnen, ook onze activiteiten draaien weer volop. ..

Lees meer...