Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Frontale aanrijding met twee personenauto’s in Persingen.
woensdag 14 maart 2018 19:02

PERSINGEN - Dinsdagmiddag 13 maart vond er een frontale aanrijding plaats op de St. Hubertusweg bij Persingen. De automobilist kwam door de botsing bekneld te zitten en moest door de brandweer uit de wagen worden geholpen. De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie is een onderzoek begonnen naar de toedracht van het ongeluk. Bron: Ooijpoldernieuws. Foto's: © Marcel Vink.


 
KNA Arkel te gast bij KNA Beek.
maandag 12 maart 2018 00:00

BEEK – Bij het voorjaarsconcert van Harmonie KNA Kunst na Arbeid Beek waren naamgenoot muziekvereniging KNA uit Arkel (Zuid Holland) te gast. KNA Arkel speelt in de hoogste afdeling, de Eerste Divisie, en stond o.l.v. Dick Teunissen. Zij opende het concert met ‘Barber of Seville’ en sloot met het zesde nummer ‘Soldaat van Oranje’ haar concert af.  Na een korte pauze speelde de Slagwerkgroep van KNA Beek de Michalmars en als laatste van de vier Schot ritme, dit o.l.v. gaf Gijs Arts. Waarna harmonieorkest KNA Beek o.l.v Leo Zantvoort haar concert begon met als eerste nummer ‘James Bond 007’ na drie nummers werd het concert afgesloten met ‘Copacabana’. Voor de liefhebbers was het wederom een geslaagd concert.

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Poldermars WSV Roodborstjes Ooij
maandag 12 maart 2018 00:00

OOIJ – Zondag 11 maart werd voor de 49ste keer de Poldermars gelopen, een mars door de Ooijpolder en georganiseerd door wandelsportvereniging “De Roodborstjes”  uit Ooij. Zaten ze vorig jaar nog in een stijgende lijn met 1145 wandelaars, dit maal waren er beduidend minder lopers slecht 665 wandelaars melden zich aan bij het startbureau voor de 5, 10, 15, 20 en 30 km. wat de oorzaak is blijft gissen in ieder geval niet de St. Stevensloop zoal In 2016 gedacht werd. Er kon tot 16.30.gefinisht worden. Hopen dat de 50ste jubileum Poldermars op 10 maart 2019 er meer lopers zich aanmelden voor de eerste wandelmars van het seizoen in deze regio.

Foto archief: © Bert Roodbeen.


 
Verkiezingsdebatten flitsend van start bij Omroep Berg en Dal
maandag 12 maart 2018 00:00

BEEK - Omroep Berg en Dal beleefde afgelopen zondag in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen een zeer geslaagde start van haar rechtstreekse radio- en tv-uitzendingen.

Vanuit een overvolle zaal van café-restaurant Sous les Églises in Beek gingen vertegenwoordigers van liefst elf partijen met elkaar in debat over onderwerpen als verkeer en vervoer, zorg, recreatie en toerisme, wonen, economische ontwikkeling, subsidiebeleid, duurzaamheid, burgerparticipatie enz...

Foto’s: © Bert Roodbeen. 

Lees meer...
 
Ook in Ooij deed NL doet mee
zondag 11 maart 2018 00:00

OOIJ - Ook in Ooij was NL doet actief, bij dorpshuis ”De Sprong” werd door enkele senioren van de Ooijse KBO Gardenboys en één Gril met twee jongeren wat klussen gedaan, het waren wel niet de lichtste klussen, er moest namelijk aan de twee zijden van het dorpshuis de verharding op nieuw gelegd worden en die bestond uit zware 50x50 grinttegels. Het bestuur van De Sprong verwende de vrijwilligers wel met een lunch en een NL doet tegoedbon.

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Officiële opening Anytime Fitnis Groesbeek met Lara Baars
zaterdag 10 maart 2018 00:00

Groesbeek – Zaterdagochtend 10 maart is Anytime Fitness in Groesbeek officieel geopend.

Openingshandeling door Lara Baars, Erik Weijers, franchisenemer Hernanni Marchi (midden) en vertegenwoordigers van andere bedrijven die in het pand aan de Hoflaan gevestigd zijn. Foto en rechten:

Vereerd:

Para-atlete Lara Baars uit Groesbeek, in 2016 winnaar van een bronzen medaille op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, was bij de openingshandeling aanwezig. De para-atlete gaf aan 10 keer per week te trainen op Papendal. “Ik voel me vereerd en blij dat ik deze sportschool samen met de anderen mag openen”, zei ze.

Meedere bedrijven:

De nieuwste sportschool in Groesbeek opende in januari al de deuren, maar van een officiële opening was nog geen sprake geweest. Anytime Fitness heeft op dit moment meer dan 300 leden en is 24 uur per dag toegankelijk. In het pand zijn op enkele dagen nog andere bedrijven gevestigd: Gemak Voeding en Leefstijlcoaching, Boonstra en Mulders Fysio en Pulles Training. Zij introduceerden zichzelf kort tijdens de opening. Bron: DeGroesbeek.nl.

Foto's:


 
Halfvasten lichtoptocht Millingen a/d Rijn.
zaterdag 10 maart 2018 00:00

Millingen a/d Rijn – Groot en lang was de door de organisatie Lichtoptocht Millingen CV De Deurdouwers georganiseerde verlichte halfvastenoptochten die vrijdagavond 9 maart door het dorp trok. de regen kon de deelnemers en bezoekers er niet van weerhouden om er een mooi feest van te maken die live via Omroep Berg en Dal op TV te volgen was. Na de optocht vond de prijsuitreiking plaats in Millings centrum.  hieronder de winnaars.

De uitslag van de lichtoptocht in Millingen aan de Rijn 2018. Zie lees meer...

Foto’s: © Bert Roodbeen. 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Tentoonstelling De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal

GROESBEEK - Het communistisch verzet kent een turbulente geschiedenis. De communisten kwamen als eersten in Nederland in verzet tegen het fascisme. Al vroeg in de jaren ’30 deden zij

Lees meer...
 
Helen Liebers in concert...

GROESBEEK - Zaterdag 9 juni geeft de Groesbeekse zangeres Helen Liebers een concert in onze theaterzaal. Helen Liebers heeft.

Lees meer...
 
Vriendinnendag sportpark de Hove SC Millingen

MILLINGEN  a/d RIJN - Zondag 6 mei a.s. is er een speciale Vriendinnendag op sportpark de Hove.bij sc Millingen. Kom gezellig en maak kennis met voetbal. De dames van....

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...