Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Alle Pupillen Van De Week SC Millingen 2017 - 2018
woensdag 30 mei 2018 21:55

MILLINGEN a/d RIJN - Zondag 27 mei 2018 was het zover. Deze zondagmiddag mochten alle Pupillen Van De Week van het seizoen 2017-2018 terugkomen om nog een keer met het 1e elftal en Hovy, de levende clubmascotte, een balletje te trappen, nog een keertje met de spelers van SC Millingen 1 voor de aftrap het hoofdveld op te lopen en de laatste competitiewedstrijd kijken.  Voor de afwisseling mocht nu Hovy een doelpunt maken bij de tegenstander ONA.

Tijdens de rust van deze laatste thuiswedstrijd in het kader van de competitie kregen de pupillen t.w. Luuk Esser, Tygo Kerkhofs, Dirk Pince van der Aa, Teun Lamers (afwezig), Fares el Hajam (afwezig), Pepijn Lemmens, Siem Daals, Robin de Kleijn en Anne Veenstra (afwezig) een aandenken aan
Pupil Van De Week namens het JAC. De spelertjes vonden het bijzonder en erg leuk, dat Willem van Deelen, selectiespeler en Chiem Haukes, doelman 1e elftal, de fotobeker gevuld met snoepjes, uitreikten in de kleedkamer. JAC SC Millingen.

Foto’s: © Hans Driessen.


 
Hoe verminderen we de wateroverlast voor en met onze inwoners
woensdag 30 mei 2018 20:51

GROESBEEK / Gemeente Berg en Dal - Diverse straten in onze gemeente stonden dinsdag 29 mei blank. Bij meerdere mensen is regenwater het huis of een ander gebouw binnengekomen met alle ellende die dat met zich meebrengt. Enkele collegeleden hebben getroffen inwoners bezocht en deze ellende zelf kunnen zien. De urgentie om de wateroverlast aan te pakken was en is groot bij de gemeente. Als onze inwoners zelf ook maatregelen treffen op hun eigen terrein kunnen we de overlast veel verder terugdringen. Overlast voorkomen kan niet, gezamenlijk deze beperken wel.

Wethouder Annelies Visser: “Ook gisteren hebben verschillende inwoners helaas moeten ervaren wat een ellende de wateroverlast met zich meebrengt. Als de gemeente én onze inwoners alles doen wat in onze mogelijkheden ligt kunnen we samen de overlast zoveel mogelijk beperken”.

Wat doet de gemeente om de wateroverlast te verminderen..

Foto: © Remco Wildermans- DeGroesbeek

Lees meer...
 
Vermeulen Vastgoed Nieuwe Hoofdsponsor. ODIO / SCM
dinsdag 29 mei 2018 22:53

MIILINGEN a/d RIJN - Rik Vermeulen en Koen Vermeulen van Vermeulen Vastgoed waren zondagmiddag 27 mei met hun gezinnen aanwezig op Sportpark De Hove in Millingen a/d Rijn om het nieuwe bedrijfslogo op de nieuwe reclameborden op de velden bij korfbalvereniging ODIO en voetbalvereniging SC Millingen te aanschouwen. Daarnaast stonden er in de kantine bij de terrasdeur 2 stoere levensgrote banners opgesteld.  Vermeulen Vastgoed is dit jaar Hoofdsponsor geworden. De andere Hoofdsponsors zijn AH - van den Hatert en Bouwbedrijf Spann - Eerden.

Binnenkort komt er een mooie actie bij Vermeulen Vastgoed, waarbij u met uw clubpas SC Millingen en ODIO kunt steunen. Meer informatie volgt nog. Familie Vermeulen, bedankt voor de sponsoring en jullie aanwezigheid bij de wedstrijd. Bestuur SC Millingen.

. Foto’s: © Hans Driessen.


 
Presentatie Boek “ Ruim een eeuw voetbal in Millingen ”
dinsdag 29 mei 2018 00:34

MILLINGEN a/d RIJN - Zondagmiddag  27 mei 2018 werd de laatste competitiewedstrijd van het 1e elftal gespeeld. Een wedstrijd om des keizers baard, toch kan SC Millingen 1 met 3-0 hoopvol de nacompetitie in. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd om 13.00 uur in het clubhuis van Sportpark De Hove het voetbalboek:  “Ruim een eeuw voetbal in Millingen“ gepresenteerd.   

Pater Willem Spann OSFS is de initiatiefnemer tevens eindredacteur en heeft zondagmiddag de presentatie verzorgd van het voetbalboek.
De eerste 2 exemplaren waren bestemd voor een oud-Concordia en oud-MVV-er.
Namens oud-Concordia ‘34 was Rein Driessen aanwezig en nam trots het 1e exemplaar in ontvangst.
Theo Arntz van oud-MVV ‘18 was niet aanwezig, zijn boek wordt nabezorgd.
Met de verkoop werd Willem Spann in het clubhuis geassisteerd door 2 medewerkers van het boek:
Henrike Meij - Gipman (design) en Hans Driessen (fotoredactie).  
Naast financiële bijdragen is dit interessante voetbalboek tot stand gekomen door belangeloze medewerking van Millingenaren en met Millingen verbonden mensen, waarvoor hartelijk dank.

Voor slechts € 15 kan het boek "Ruim een eeuw voetbal in Millingen"  gekocht worden.
De volgende gelegenheid om in het clubhuis het boek aan te schaffen is bij de nacompetitiewedstrijd tegen OSC zondagmiddag 3 juni. Het boek is ook vanaf circa vrijdag 1 juni te koop bij de Primera, naast AH-van den Hatert aan Heerbaan 99 in Millingen aan de Rijn.  

Redactie voetbalboek  “Ruim een eeuw voetbal in Millingen”

Foto’s: © Hans Driessen.


 
Voorjaarsuitje KBO Beek
zondag 27 mei 2018 15:51

BEEK - Op donderdag 24 mei vertrokken om 10.45 uur stipt, 2 bussen van het vervoersbedrijf Leenders vanaf het Kulturhus aan de Baron van Voorst tot Voorststraat voor het jaarlijkse voorjaarsuitje van KBO Beek naar Almere. Bij aankomst was er een heerlijke lunch in buffet vorm aan het water, met alles er op en aan. Helaas werkte de temperatuur niet mee, zodat wij binnen moesten blijven.
Na ons te goed hebben gedaan aan de lunch, brachten wij een bezoek aan de Yakult fabriek, waar we onder het genot van een kopje koffie of thee lieten informeren over het proces, natuurlijk werd er ook geproefd uit de bewuste flesjes, tijdens de rondleiding door de fabriek zagen wij het product bewerking, uiteraard van een gepaste afstand. Aan het einde van de tour kreeg iedere deelnemer een goedgevulde tas mee naar huis.
Weer terug in Beek werd het merendeel van onze leden afgezet bij hotel 't Spijker waar de uitstapje werd afgesloten met een heerlijk driegangen diner met consumptie. Weer een geslaagd uitje van de KBO Beek.

Ook u kunt zo'n fijne uitstap meemaken, voor € 20,= ben u lid van de gezelligste seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek en geniet  van nog veel meer mooie educatiemiddagen of uitstapjes. Gérard Tesser, Voorzitter KBO Beek. Mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Foto’s: © René Hendriks.


 
Ingebruikname waterpunt in De Smorenhoek Beek
vrijdag 25 mei 2018 21:16

BEEK – Vrijdagmiddag 25 mei hebben wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal en Kirsten Jansen samen met de winnaars Corné en Gissela van Helteren uit Groesbeek bij de De Smorenhoek het tweede WTP (watertappunt) van Vitens. in Beek officieel in gebruik genomen. De eerste werd door de jeugdburgemeester Eliann Lavrisen in de voormalige gemeente Ubbergen  in 2014 bij het waterrad t/o het ook voormalige gemeentehuis in gebruik genomen. Eerder deed zij dit ook in Ooij bij de Speulplek. Op 1 juni zal ook in Millingen a/d Rijn bij het Kulturhus een WTP in gebruik worden genomen, hiermee komt samen met het WTP op de Bieseltsebaan bij restaurant “Het Zwaantje”  Groesbeek het aantal op vijf WTP i/d gemeente Berg en Dal. Foto’s: © Henk Burgers.


 
Boek “ Ruim een eeuw voetbal in Millingen ”
vrijdag 25 mei 2018 19:41

MILLINGEN a/d/ RIJN - Het idee voor het voetbalboek “Ruim een eeuw voetbal in Millingen” is ontstaan, doordat alles een eeuw geleden (1918) is begonnen en dat er meer aandacht besteed moest worden aan dit stukje geschiedenis van Millingen (aan de Rijn). Een leuke anekdote is, dat het oudste voetbal uit Millingen aan de Rijn eigenlijk van de Pals komt, uit het jaar 1908. Meer anekdotes kunt u in het voetbalboek zelf lezen, welke op zondag 27 mei 2018, voorafgaand aan de laatste competitie-wedstrijd van dit seizoen, SC Millingen 1 - ONA '53 in het clubhuis van Sportpark De Hove gepresenteerd zal worden.
Het voetbalboek is ruim geïllustreerd met foto's en tekeningen.
Later dit jaar komt er nog een eeuwboek uit, dat gaat over de parochiekerk van Millingen aan de Rijn. Pater Willem Spann OSFS is de...


Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...