Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Acht Koninklijke Onderscheidingen gemeente Berg en Dal
donderdag 26 april 2018 16:56

GEMEENTE BERG en DAL – Vanmorgen 26  april heeft Burgemeester Mark Slinkman in de raadszaal van het gemeentehuis in Groesbeek acht Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Berg en Dal.

Alle decorandi hebben zich op uiteenlopende terreinen verdienstelijk gemaakt en zich op vele manieren ingezet voor onze samenleving. Zeven werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Hieronder volgt een greep uit hun verdiensten.

Lees meer...
 
Wethouders en College(programma) gemeente Berg en Dal bekend
woensdag 25 april 2018 08:51

GROESBEEK - Dinsdagavond 24 april hebben in het gemeentehuis het CDA, Polderbreed, GroenLinks en de GVP het college (programma) ondertekend, dat eerder al bereikt was  Een akkoord over een programma en de vorming van een college voor de periode 2018-2022. Ook werden de wethouders bekend gemaakt. Het college wordt gevormd door de wethouders Sylvia Fleuren (CDA Irma van de Scheur (GVP) Annelies Visser (Polderbreed)) en Nelson Verheul (GroenLinks). Het collegeprogramma heeft als titel ‘Duurzaam verder bouwen’.

De nieuwe wethouders worden op donderdag 17 mei om 20.00 uur tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd.

Klik hier voor het collegeprogamma.

Lees meer...
 
CDA, GroenLinks, GVP en Polderbreed bereiken coalitieakkoord
dinsdag 24 april 2018 07:45

Foto: De Groesbeek.nl

GEMEENTE BERG EN DAL – De formatiegesprekken tussen CDA Berg en Dal, GroenLinks Berg en Dal, Groesbeekse Volkspartij (GVP) en Polderbreed zijn geslaagd.

12 zetels: Het CDA Berg en Dal mocht als winnaar van gemeenteraadsverkiezingen in Berg en Dal de kar trekken voor de coalitievorming. Formateur Twan Vissers maakte begin april de voorkeurscoalitie bekend. CDA wilde, na met alle partijen gesproken te hebben, verder met GroenLinks, GVP en Polderbreed. De vier partijen hebben..

Lees meer...
 
Internationale Bosbesjestocht Groesbeek/Bredeweg
maandag 23 april 2018 20:05

GROESBEEK/BREDEWEG - Op 5 en 6 mei vindt de 26ste Internationale Bosbesjestocht  plaats. Start vanuit verenigingsgebouw De Sleutel in de Breedeweg.

Startijden zijn vanaf 07.00 uur voor de grootste afstanden en de rest vanaf 08.00 uur. Afstanden zijn 5-10-15-20-25-30-35-40 km.

Bijna alle routes gaan door het Duitse Reichswald en ook door natuurreservaat De Bruuk. Er zijn diverse rustposten met toiletten aanwezig en ook EHBO posten. Sluiting op beide dagen om 17.00 uur

Verdere info op de website: www.bosbesjes.nl


 
Geweldige start van het seizoenspeeltuin De Leemkuil
maandag 23 april 2018 09:24

NIJMEGEN - Na maanden van voorbereiding opende zaterdag 21 april wethouder Renske Helmer-Englebert het nieuwe Romeinse speelgebied in speeltuin “De Leemkuil” tevens was dit de start van het speeltuinseizoen, liefst 2400 bezoekers hebben er al van genoten. Vanaf nu is de  speeltuin elke dag geopend. . Weblink de Leemkuil; http://deleemkuil.nl/ incl inspiratiefilm

Foto’s: © Eric v Haalen.

Lees meer...
 
Siem Daals en Robin de Kleijn PUPIL van de Week
dinsdag 17 april 2018 01:19

MILLINGEN a/d RIJN Zondagmiddag 15 april 2018 speelde SC Millingen 1 haar competitiewedstrijd in de 3e klasse D op Sportpark De Hove tegen Beuningse Boys, uitslag 0 - 3.

Omdat volgende week zondag 22 april met de thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit het JAC verhinderd is vanwege de 1e H.Communie, is besloten om vandaag 2 Pupillen van de Week te benoemen; Siem Daals van de J08-1 en Robin de Kleijn van de J08-2.

SIEM DAALS, 7 jaar.
:Siem is de broer van Fiene (8 jaar) en zoon van Marc Daals en Esther Derksen uit Kekerdom. Siem is voor SC Millingen voetballer in het pupillenteam JO08-1en hij is in het veld overal te vinden. Zijn favoriete club is NEC en zijn favoriete speler is Ferdi Kadioglu (NEC).
ROBIN DE KLEIJN (7 jaar):is de grote broer van Mara (4 jaar) en zoon van Sander en Debora de Kleijn. Robin is voor het 1e seizoen voetballer bij SC Millingen in het pupillenteam JO08-2 en hij speelt in het veld middenvelder. Zijn favoriete clubs zijn Ajax en Barcelona en zijn favoriete spelers zijn Huntelaar en Messi. Beide pupillenteams waren (J08-1 en J08-2) waren Team van de Week en de mascotte van SC Millingen, Hovy, was ook aanwezig.J

AC  SC Millingen.      Foto’s: Hans Driessen. 


 
Voorjaarsconcert muziekvereniging UNA Kekerdom en Fanfare Wilhelmina uit Groesbeek.
dinsdag 17 april 2018 00:27

KEKERDOM – In een goed gevulde zaal UNA werd zondag 15 april door muziekvereniging UNA haar voorjaarconcert gehouden, als gastverenging was dit jaar de 120 jarige Fanfare Wilhelmina uit Groesbeek uitgenodigd olv Louis van de Waarsenburg zij speelde voor de pauze acht acht nummers en begonnen het concert met  Aztec Fire “de Spaane verovering” van Jay Bocook, het werd swingend afgesloten met het swingende nummer Sing Sing Sing van Louis Prima. Na de pauze gaf muziek vereniging UNA haar concert, zij voerde 12 nummers op waaronder Gershwin, John Denver.Billy Joel. Ook enkele solisten traden op zoals Lieke Bouwman op haar Bugel en het saxofoonkwartet en trombone duo. Dit alles stond olv Peter Wintjes. Foto’s: © Bert  Roodbeen. 


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...