Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Officiële opening Prinses Máxima Centrum
donderdag 07 juni 2018 08:50

UTRECHT - Na jaren van voorbereiden, geld inzamelen en bouwen is het zover! Samen met patiënten heeft Koningin Máxima op 5 juni 2018 het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum geopend.  Een grote stap richting ons doel om de overlevingskans naar 95% te vergroten.

KiKa is ontzettend trots dat het centrum haar deuren opent, mede mogelijk gemaakt dankzij alle donaties en acties die voor KiKa zijn georganiseerd. Een grote bijdrage komt uit de tv-show van KiKa ‘Draag je steentje bij’. Er wordt momenteel nog gewerkt aan de Wall of Name. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen hierover.

Waarom is het Prinses Máxima Centrum zo belangrijk?

In het Prinses Máxima Centrum komen zorg en onderzoek samen. Hier worden niet alleen zieke kinderen behandeld, maar worden er ook onderzoeken naar kinderkanker gedaan. Voorheen vond onderzoek en behandeling alleen plaats in verschillende universitaire ziekenhuizen. Door de versnipperde aanpak was het lastig om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. Concentratie van zorg en onderzoek op één locatie voorkomt deze versnippering en verhoogt de kwaliteit van behandelingen. Foto: Stichting KiKa.


 

 
Sponsordag SC Millingen /Odio 2018 een succes
donderdag 07 juni 2018 01:52

MILLINGEN a/d RIJN - Zaterdag 2 juni 2018 stond de Sponsordag 2018 op het programma. Deze dag is georganiseerd door het Sponsorteam en bedoeld voor leden van de Club van 200, Business Club sponsors en Hoofdsponsors. Om 15.45 uur was het verzamelen op de veerstoep bij Kievits Veerdiensten om aansluitend om 16.00 uur de rondvaart te starten. Bruno en Emily voeren ons mee door het Pannerdensch Kanaal richting Arnhem onder het genot van een drankje en muziekje. Het was heerlijk toeven aan boord en iedereen genoot er zichtbaar van. Om 18.00 uur waren wij terug in Millingen en stond ons een rondleiding op Shipyard Millingen te wachten. Wij werden zeer gastvrij ontvangen door Gerd en Martijn en kregen van bedrijfsleider Bas een interessante rondleiding door een stuk nostalgie, wat gelukkig nieuw leven is ingeblazen. Het aanzicht van Millingen, waar velen al jaren tegenaan kijken als wij onderweg naar huis zijn, konden wij nu eens van binnen bekijken. Het was indrukwekkend!

Onze sponsor en topslager Kees van der Velden zorgde ervoor, dat wij nog van een heerlijke BBQ konden genieten en zo sloten wij onze gezellige activiteit af. Dit was onze 1e Sponsordag en gezien de opkomst van zo’n 50 deelnemers een zeer geslaagd initiatief. Wij gaan ons best doen om er volgend jaar weer een geslaagde dag van te maken. Het sponsorteam SC Millingen/DKV Odio dankt haar sponsoren voor de steun aan en het vertrouwen in onze mooie sportverenigingen. Samen staan wij sterk.! Namens het Sponsorteam SC Millingen/Odio, Marc-Jan & Menno.

Foto;s: © Nacy Huls. 


 

 
Historisch paneel onthuld Heilig Landstichting
donderdag 07 juni 2018 00:17

HEILIG LANDSTICHTING In Heilig Landstichting werd woensdag 6 juni, de dag waarop ook de invasie in Normandië wordt herdacht, een Historisch-paneel onthuld waarop beelden van het vergeten vliegveldje, de gestrande Duitse trein en het militaire hospitaal en kerkhof  Mariënbosch te zien zijn. Het paneel is bedacht door de Heemkundegroep Heilig Landstichting en haar werkgroep en tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Groesbeek Airborne Vrienden.

Het paneel is geplaatst bij het parkeerterrein  tegenover Hotel restaurant Rozenhof aan de Nijmeegsebaan. Na het woord van welkom door Marco Cillisen van Stichting Airborn Vrienden, was er vooraf gaand aan de onthulling een toespraak door Frans Geertsen en werd het lied “Above The Best” ten gehore gebracht. Precies om 12.00 uur was er  Flightover  van een Piper Cub van vliegbasis Gilze Rijen. De onthulling werd gedaan door wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal samen met Frans Geertsen, secretaris van de Heemkundewerkgroep Heilig Landstichting en afgevaardigde van de Amerikaanse ambassade, luitenant kolonel Stefan King en majoor Brent Lacy van de Amerikaanse luchtmacht.  Majoor Lacy hield hierna een korte toespraak en Jeanne Melchers van het Bevrijdingsmuseum las het gedicht “I have a rendez-vous with death” voor. Met de volksliederen van beide landen werd de bijeenkomst afgesloten en was er een kort samen zijn bij het restaurant. Ook vier historische legervoertuigen van Grateful Generation” groep passeerde de onthullingplaats . © Bert Roodbeen.


 
INEXEON WINT MVO AWARD 2018!
maandag 04 juni 2018 22:35

Foto: vlnr onderste rij: Heleen Vermeulen (directeur muZIEum), Peter van der Kraan (directeur Inexeon), Wilfred Sleijffers (directeur Geba). vlnr bovenste rij: Antoine Driessen (directievoorzitter Rabobank), Bert Jeenen (voorzitter Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging), Sylvia Fleuren (juryvoorzitter MVO Award.

NIJMEGEN - Inexeon sluit aan in het duurzame rijtje van Banken Champignons, Modderkolk,  Holland Food Service, Scholten Awater en Radboudumc! De MVO Award 2018 is gewonnen door Inexeon.

De winnaar: Antoine Driessen, directievoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen, reikte de MVO Award 2018 uit aan Inexion. Peter van der Kraan nam als trotse directeur de Award in ontvangst. Inexion werd door een collega-bedrijf genomineerd. Even twijfelde Van der Kraan in al zijn bescheidenheid of hij wel mee wilde doen en zichzelf in de aandacht wilde plaatsen. Zijn eerste reactie: “We zijn enorm blij en trots op deze Award!”. Het Wijchense bedrijf repareert defecte printplaten en andere centrale verwarmingsonderdelen voor hergebruik. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt doorlopen een intern studieprogramma. In de productie en huisvesting wordt waar mogelijk met hergebruikte en milieuontlastende materialen gewerkt.

Lees meer...
 
MO 11 Kampioen SC Miliingen
maandag 04 juni 2018 21:38

MILLINGEN a/d RIJN - Na een rommelige start met veel verloren wedstrijden voor de winter en zeker het vorige seizoen hebben de meiden dit Kampioenschap dik en dubbel verdiend! Voor de MO11 (Meisjes Onder 11 jaar), bezig aan hun 2e seizoen, was het na deze winter anders. Zenuwachtig gaan ze zaterdagmorgen 2 juni 2018 de laatste wedstrijd in, een uitwedstrijd tegen Woezik om 8.30 uur. Er moet gewonnen of gelijkgespeeld worden, anders gaat het Kampioenschap naar de Beuningse Boys. Al snel wordt duidelijk, dat het tempo van de Millingse meiden te hoog ligt voor de meiden van Woezik. De spandoeken komen tevoorschijn en er wordt luid aangemoedigd, ja, ja, de meiden gaan winnen. De spionnen van de Beuningse Boys druipen af. Ze moeten erkennen, dat SC Millingen MO11 verdiend gewonnen heeft met 1 - 7.
Het echte feest kan beginnen. In de kantine van Woezik staan alle meegereisde toeschouwers de meiden op te wachten. Als de meiden de kantine van Woezik binnenkomen, wordt er “We Are The Champions” van Queen gedraaid. Bedankt Woezik!
De ouders, oma’s en opa’s, leidster Ingrid Emers-Haukes en de trainers Gerwin Emers en Deveney Lips waren gelukkig goed voorbereid op dit naderende Kampioenschap. Shirtjes waren gedrukt, cadeautjes geregeld en als klap op vuurpijl werden de meiden met een rose Limousine naar Millingen gereden. In de kantine van het eigen clubhuis kregen ze frites en drinken en werden ze namens het Bestuur toegesproken door Angela Sanders, die een attentie overhandigde. Voor de Supportersvereniging van SC Millingen deed Willie Maassen een woordje en had voor elke speelster een prachtige drinkmok met de inscriptie KAMPIOEN.  

De leidster en trainers van MO11 bedanken iedereen, die zich heeft ingezet voor deze onvergetelijke ervaring voor de meiden van MO11! SC. Millingen MO11.   Foto’s: MO 11.


 
Volg Jusin vd Brink met zijn eerste nummer

Volg  Justin vd Brink op Facebook met zijn zelf geschreven eerste nummer Come Home !!

Justin, ik heb laatst een nummer opgenomen in de studio en deze is nu beschikbaar om te luisteren op soundcloud! Ik hoop dat jullie hem wat vinden! ( Delen).

klik foto


 
Eerste training Walking Football
zaterdag 02 juni 2018 20:17

MILLINGEN a/d RIJN - Onder de naam OldStars Millingen FC starten wij zaterdag 9 juni a.s. om 16.00 uur een 1e training.
Dit is een vrije inlooptraining, want leden en niet-leden, man en vrouw vanaf circa 55 jaar,
jullie zijn allemaal van harte welkom op Sportpark de Hove aan de Hoefseweg in Millingen.
Kom gezellig meedoen, doe sportkleding, en als je nog hebt voetbalschoenen en scheenbeschermers, aan. Laat de voetballer in jezelf weer los!
De begeleiding is in handen van Jesse van Deelen en Wim Smits.
Daarna zullen wij wekelijks op zaterdag 16 juni, zaterdag 23 juni en zaterdag 30 juni 2018 trainen.
Dan is het zomervakantie en in September 2018 worden de trainingen van Walking Football weer opgepakt. Have fun.!........Wilt u meer informatie:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Old Stars Millingen FC (Walking Football, VAM SC Millingen)


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...