Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Omroep Berg en Dal getroffen door storm zendmast afgebroken
vrijdag 19 januari 2018 00:00

GROESBEEK - Ook omroep Berg en Dal is donderdag 18 januari  getroffen door de zware storm de zendmast bij het sportpark van Germania  is afgebroken, hierdoor is  de ontvangst door een noodoplossing van de  frequentie FM 90.6 MHz zij het  in een slechtere kwaliteit en in mono en zonder RDS te ontvangen. De zender op FM 105.1MHz is uit de lucht. De ontvangst op de frequentie FM 107.1MHz is normaal, deze mast staat in Millingen a/d Rijn. Naast de antennes van de opmroep it ook een GSM netwerk van KPN hierin, ook zij werkt hieraan.

Foto’s: © Piet Buitendijk.


 
Storm brengt ook schade in Beek en omgeving.
vrijdag 19 januari 2018 00:00

BEEK – Ondanks dat Beek achter de stuwwal ligt werd er op diverse plaatsen toch schade aangericht, bij o.a. de tennisverenging waar het dak niet bestand was tegen de harde wind, bij Kalorama raakte auto’s beschadigd, daar moesten vijf bomen het afleggen, en een verkeerslicht  boven de kruising N325 bij Beek verloor een van de lichten. Over de grens was de kruising van de B9 met met Hauptstrasse bij Wyler verspert door een boom.

Foto’s Henk Burgers.


 
Onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord in Beek
donderdag 18 januari 2018 00:00

Beek -  Woensdagmiddag 17 januari hebben burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal samen met mevr. Cornelissen en mevr. Philipsen twee van de vijf  Waths-App beheerders het eerste WhatsApp-Buurtpreventiebord onder aan de Van Randwijckweg onthuld. Er zijn in Beek vijf BuurtsWhatsApp-groepen.actief  Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente. Daling woninginbraken De gemeente plaatst bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd. Beek is na Ooij, Groesbeek, Leuth, Breedeweg  Millingen aan de Rijn, Horst en Kekerdom het achtste dorp in de gemeente dat nu een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen heeft. Bij alle toeganswegen van de dorpen staan nu WhatsApp-Buurtpreventieborden ,De dorpen Heilig Land-stichting, Ubbergen en het Kerkdorp Berg en Dal staan nog op de uitvoeringslijst van BuurtWhatsApp- preventie Foto: © Peter Hendriks.


 
Jubileum optreden 10 jaar De Kèls in Ooij
maandag 15 januari 2018 00:00

Ooij - Zondag 14 januari maakte de zanggroep De Kèls uit Groesbeek in een uitverkocht dorpshuis De Sprong de belofte waar met het tweede optreden van het '10-jarig' bestaan van de groep, naar schatting waren er tussen de 250 en 300 liefhebbers van de groep in de volle zaal van het dorpshuis.
Naast dit optreden waren er gastoptredens van o. Der Fröhliche Blechbläser, samen met Theo Peters en Wim Gerritzen (uit Ooij) met een zelfgeschreven lied over de rivier de Waal) Jan van Meijers als de Groesbeekse Elvis, de pauze werd opgevuld door accordeonist Bart Eijkhout. Het publiek heeft genoten, evenals De Kèls die zeer  tevreden waren met de locatie, we zullen ze zeker vaker terug zien in Ooij.

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
De Verraptzakte Boys winnaar Schlagerfestival Millingen 2018
zondag 14 januari 2018 00:00

Millingen a/d RIJN - Zaterdag 12 januari zijn in het ’Millings-centrum” de “Verraptzakte boys” met het  “Stap maar in de buslied wederom winnaars van het door CV De Deurdouwers georganiseerde Schlagerfestival geworden, naast de beker voor de 1e prijs mochten zij ook weer de Wisselbeker in ontvangst nemen, de 2e prijs ging naar de  “FC De Lullende Dames” of “Dwarse Wijven” zoals ze ook genoemd worden met het lied “Carnaval 2.0 “ zij kregen ook een beker voor de best verklede groep. De groep “Da Krölt” met “de Koning te rijk” waren goed voor de 3e prijs. De winnaars van de 1e en 2e prijs zijn verzekerd van een plaats op 20 januari bij Schlagerfestival  in sporthal Heuvelland in Groesbeek. Ook was er een prijs voor de het karaoke zingen. Er waren 8 inschrijvingen voor het festival, iets minder als vorig jaar, maar niet minder gezellig!

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Team Ooijpolder verkoopt SNERT en Cupcakes t.b.v KFW Kankerbestrijding
zondag 14 januari 2018 00:00

LEUTH – Zaterdag 13 januari werd vanaf 09.00 uur door het Team Ooijpolder naast de Spar Erwtensoep en Cupcakes verkocht, er was 350 liter soep gemaakt m.m.v. en bij  Boy Stappershoef, op 3 februari staan ze met de Snert bij de Spar in Ooij. Ook doet het team mee  aan de Spinning Sensation bij Total Spirit op 21 januari in Groesbeek,  zo hopen om voldoende geld in te zamelen voor het KFW Kankerfonds en de beklimming in juni Alpe d’Huez (Alpe d’HuZes).

Het Team bestaat uit, Mr. Alpe d’HuZes, Marco Schel uit Ooij, mee gaan:  Wilfried van Eck, Jelle Hampsink, Twan en Mark Peters, Maud en Geert Keukens, Lynn en Angelique Verriet en Debbie van der Meulen. Zij zullen worden bijgestaan door familie en vrienden

. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Nieuwjaarsbijeenkomst EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom
zaterdag 13 januari 2018 00:00

MILLINGEN a/d RIJN - Vrijdagavond 12 januari 2018 zijn tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn/ Kekerdom in Grand Café De Taverne de diploma’s uitgereikt aan de geslaagde cursisten van het EHBO-examen op 13 december 2017 en zijn 6 leden gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap. Voorzitter Alex Janssen gaf in zijn Nieuwjaarstoespraak aan dat, als je bereid bent om je jarenlang in te zetten voor de plaatselijke EHBO-vereniging, dit zeker een beloning waard is. De plaatselijke EHBO-vereniging groeit, wordt meer gevraagd, is dus vaker aanwezig op lokale evenementen en het ledental is stijgende. Het is de kleine vereniging afgelopen jaren gelukt om financieel gezond te zijn en te blijven, temeer omdat het als gemeenschapsclub echt niet makkelijk is om het hoofd boven water te houden.

Foto’s: © Hans Driessen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Ook op FB


 
Internet hosting

 

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Goed doel maakt kans op sponsorcheque van 1.000 euro

Opgeven lokaal goed doel voor Wecycle-inzamelactie in gemeente Berg en Dal geopend.

Inwoners van de gemeente Berg en Dal die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

informatie: wecycle.nl/inleveren.

Lees meer...
 
Filmvoorstelling in de Mallemolen

Update: Filmvoorstelling gaat niet door!

De geplande filmvoorstelling over Perzie gaat zondag 25 februari 2018 niet door ivm ziekte. Deze film wordt verschoven naar zondag 25 maart 2018.

Groesbeek – Zondag 25 februari wordt er een filmvoorstelling georganiseerd,aanvang 11.00 uur.Filmmaker J. Driessen neemt u....

Lees meer...
 
KBO Beek bekend in Binnen en Buitenland

Beek - In een column van Thé de Pruus, enkele weken geleden in de Gelderlander, kwam de KBO Beek naar...

Lees meer...
 
KBO Beek activiteiten voor een gezond lichaam 2018

BEEK - Niet alleen het nieuwe jaar is begonnen, ook onze activiteiten draaien weer volop. ..

Lees meer...