Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
POP-UP Museum geopend in Berg en Dal
dinsdag 14 november 2017 09:38

Berg en Dal – Zaterdag 11 november werd in het dorpshuis Kerstendal het POP- UP museum geopend, dit viel samen met de receptie en viering van het 40 jarig jubileum van Stichting Monument en Landschap Berg en Dal. Op initiatief van de Stichting om de kunstverzameling van de gemeente Berg en Dal aan de inwoners te laten te laten zien, Er werden stukken getoond uit de kelders van het gemeentehuis van de drie voormalige gemeente Groesbeek. Milingen a/d Rijn en Ubbergen. Enkele waren nog nooit openbaar getoond.  Met een film/dia presentatie kan men de veranderingen zien binnen alle dorpskernen. Op een groot TV scherm werden 50 ingestuurde foto’s getoond.  De tentoonstelling kan ook nog bezocht worden van 18 en 19 november in  het gebouw van fanfare St. Cecilia in Millingen en het laatste weekend van 25 en 26 november in het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek. Openingstijden van 12.00 tot 17.00 uur.

Foto’s:© Bert Roodbeen.


 
Bart van den Bosch nieuwe prins C.V. de Cavalieren Beek
maandag 13 november 2017 08:46

BEEK - Bart van den Bosch is Prins Carnaval geworden van Beek. Dat gebeurde zaterdagavond in een goed gevuld Kulturhus tijdens de prinsenzitting van carnavalsvereniging De Cavalieren. Bart van den Bosch vierde afgelopen week nog zijn 29e verjaardag. Zijn vader, wijlen Hubert van den Bosch, was in het seizoen 1981-1982 prins der Cavalieren. Dat is op de kop af 35 jaar geleden. De nieuwe prins gaat als Bart de Blauwe – hij is bij de politie – door het carnavaleske leven en zijn adjudanten zijn Huub van den Bosch (broer) en Dandy Teunissen. Zijn pages zijn Marieke van Ruitenbeek en Cilvie Steehouder.

Het motto van prins Bart luidt ‘Met carnaval is Beek de gekstuh’. Prins Bart de Blauwe komt voort uit het carnavalslclubje Beek de Gekstuh. Hij is ook voorzitter van harmonie KNA. Foto:© Peter Hendriks.


 
René Wieland nieuwe prins Deurdouwers Millingen a/d Rijn
zondag 12 november 2017 13:54

MILLINGEN a/d RIJN – Tijdens een drukbezochte pronkzitting zaterdag -avond 11 november in Hotel Millingscentrum is René Wieland geïnstalleerd als nieuwe prins van CV De Deurdouwers hij gaat als “Wielie de fluitende dolle draaijer” door het carnavals seizoen, zijn pages zijn dochter Sadè en Nikki Sterren. De installatie werd gedaan door de loco burgemeester Alex ten Westeneind. In het dagelijks leven is René Service medewerker bij ROC Nijmegen Technovium. Het progamma nieuwe stijl zat vol met zang dans en buut, met voornamelijk artiesten uit eigen gelederen of uit naburige dorpen. De optredens van de gardedans groepen De Puppies en De Rebellen oogsten veel bijval. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
CV Sokkenummers Leuth bestaan 55 jaar
zaterdag 11 november 2017 15:10

LEUTH – De in 1962 opgerichte canavalsvereniging De Sokkenummers vierde van vrijdag 10 t/m zondag 12 november het 55 jarig bestaan, die  begon met een drukbezocht receptie in De vriendenkring, veel verenigingen, particulieren en carnavals verenigingen uit het Hoog en Laag kwamen de Sokkenummers feliciteren, zelf een collega vereniging uit Ven-Zelderheide waren naar Leuth gekomen om felicitaties over te brengen. Wethouder Alex Ten Westeneind was namens de gemeente Berg en Dal aanwezig. De jeugd dansgarde verzorgde een optreden in hun spiksplinternieuwe pakjes. Enkele geschenken bestonden hoe kan het anders uit ‘Sokjes’. Het jubileum ging zaterdagavond verder met  een feestavond en op zondag “een dag voor en door Leuth” met o.a. een H. Mis, een Brunch en een feestmiddag.

Foto’s: © Bert Roodbeen.
 
Kristallnachtherdenking rustig verlopen
vrijdag 10 november 2017 10:09

Kristallnachtherdenking in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

GROESBEEK – Het was een wat vreemde gewaarwording donderdagavond 9 november bij het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Op de parkeerplaats stond een politiebusje, er reed af en toe wat politie voorbij, politie op paarden en binnen stonden er meerdere beveiligers. En juist dát voor nota bene een Kristallnachtherdenking in het museum. Nog nooit eerder was dit bij het Bevrijdingsmuseum nodig.

Meer tekst en foto's / video op 'De Groesbeek'  Klik : Hier 

 
Kinderen van basisschool ‘Op De Horst’ ontbijten op de boerderij
donderdag 09 november 2017 22:51

GROESBEEK/HORST – Al heel wat jaren doet basisschool Op De Horst, net zoals vele andere scholen, mee aan het Nationaal schoolontbijt. Toch hebben ze het dit jaar op deze school een beetje anders aangepakt. Via Klasseboeren Nijmegen werden zij namelijk uitgenodigd om op deboerderij te komen ontbijten. Op deze manier konden de kinderen van heel dichtbij zien waar het voedsel en in dit geval de melk vandaan komt. Ruim 160 kinderen gingen vandaag 9 november dus samen met hun leerkrachten op pad richting de boerderij van de familie Roelofs op de Lage Horst in Groesbeek. Daar stonden in de stal, midden tussen de koeien, hun ontbijt klaar dat voorbereid was door een aantal ouders. Bakkerij Oomen had weer gezorgd voor vele lekkere broodjes, krentenbollen en boterhammen. De kinderen hebben genoten van dit bijzondere ontbijt en van de indrukken die zij hebben opgedaan op de boerderij. Foto’s: Basisschool Op de Horst.

  
Feestelijke avond voor Mantelzorgers Gemeente Berg en Dal
donderdag 09 november 2017 03:24

GROESBEEK – Jaarlijks organiseren de vrijwilligers van Mantelzorg Berg en Dal een dag in november om alle mantelzorgers uit de gemeente Gerg en Dal in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor hun inzet, dit keer was het op woensdag 8 november in de Mallemolen. Het welkoms woord werd gedaan door Frans Jongeneel organisatie en namens de gemeente sprak wethouder Sjaak Thijssen de aanwezigen toe Ronde 130 personen hadden zich opgegeven voor deze feestavond om te genieten van de mooie muziek van De Kèls, die een paar dagen eerder nog het 10 jarig jubileum hadden gevierd, en gelijk hun twee nieuwe Banners konden tonen die ze van de Vrollies hadden gekregen. Het optreden werd afgewisseld met een komische noot van de enige echte Guus Hakvoort, ook aan de inwendige mens was gedacht, met een drankje en hapje.

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Doe mee aan de kinderkerststal van Feest van Licht

HEILIG LANDSTICHTING - Heb jij altijd al eens mee willen doen als koning, engel of herder aan een levende kerststal? En ben je niet groter dan (ongeveer) 1.40 meter? Dan is..

Lees meer...
 
Oliebollenactie bij SC Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - SC Millingen houdt op oudjaarsdag een oliebollenactie,waarbij het bestelde pakket op zondag 31 december oudjaarsdag tussen 10.00 en 14.00 uur thuis worden bezorgd. Er is een keus tussen drie soorten pakketten, namelijk naturel, appel of krenten. Bestellen is eenvoudig en kan tot 24 december via mail: oliebollenactie@scmillingen.nl of eenvoudig via het bestelformulier bij onderstaande link bestellen. Fijne feestdagen allemaal !

Oliebollen bestellen.

Foto: Hans Driessen


 
Internet hosting

 
Omroep Berg en Dal

LIVE


 
Beweegtuin Millingen gesloten van 22 december 2017 t/m 7 januari 2018!
Lees meer...
 
Voorverkoop Pronkzitting/buutavond 2018 Mallemolen

GROESBEEK -Zaterdag 13 januari 2018 organiseert De Mallemolen weer een Pronkzitting/Buutavond. Er...

Lees meer...
 
Goed bezochte training ‘Nieuwe Nederlanders en ik’

BEEK - De grote toestroom van vluchtelingen zorgt ervoor dat je in het dagelijkse leven vaker in aanraking komt met nieuwe Nederlanders...

Lees meer...