Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Gezellige Streekmarkt Breedeweg krijgt vervolg
dinsdag 08 mei 2018 08:35

BREDEWEG- Na een succesvol eerste jaar krijgt de Streekmarkt in Breedeweg dit jaar een vervolg. De ervaringen in het eerste jaar hebben geleid tot een iets veranderde opzet. Zo vindt de Streekmarkt niet meer op zaterdag maar op zondag plaats en zijn er niet vier maar twee markten, die elk wat langer duren dan voorheen De eerste editie van 2018 vindt plaats op zondag 27 mei, van 11.00 tot 20.00 uur op het Kerkplein in Breedeweg/Groesbeek.

Nóg meer lokale producten en oude ambachten: Bezoekers vinden op deze gezellige marktkramen van lokale (boeren)bedrijven, met onder andere zuivel (kazen, geitenkaas, yoghurt), bloemen en planten, paling, groente (o.a. asperges) en fruit (o.a. aardbeien), boerderijvlees, wijn, bier, ijs, fruitsappen, zelfgemaakte frieten,  koffie en thee. Voor de kinderen is er van alles te doen, schminken, een grote container met zand, poffertjes. Ook zijn er presentaties van oude ambachten.

Live muziek zorgt vanaf 13.00 uur voor extra sfeer. Van 15.00-20.00 uur treedt de bekende regionale coverband New Leaf op. bij De organisatie is mede in handen van Buurtmarkt Breedeweg. Foto: DeGroesbeek.nl


 
Feestelijk Tintje laatste onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord gemeente Berg en Dal
maandag 07 mei 2018 20:45

Heilig Landstichting – Het weghalen van een afdekbord werd dit keer door burgemeester Mark Slinkman overgelaten aan WhatsApp-beheerder Tom Smit, hij onthulde het laatste WhatsApp-Buurtpreventiebord in de gemeente Berg en Dal op de grens met Nijmegen bij de kruising Pauluslaan-Sofiaweg. Deze laatste onthulling werd door de Buurtpreventie-groep Heilig Landstichting en de aanwezigen met een feestelijk tintje afgesloten met een glaasje alcoholvrije Bubbels, voor de heer Smit was er een bos bloemen, ook de burgemeester kreeg een attentie. Heilig Landstichting is de..

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Binnenkort Walking Football & More
zaterdag 05 mei 2018 22:06

MILLINGEN a/d RIJN - De VAM (Voetbal Academie Millingen en onderdeel van SC Millingen) heeft in samenwerking met de gemeente Berg en Dal, ervaringsdeskundigen van Old Stars bij NEC en SV Juliana en de GGZ de activiteit Walking Football & More opgezet. Medio 2018 gaan wij van start en de bedoeling is, dat vitale ouderen vanaf circa 55 jaar hieraan kunnen deelnemen.
Walking Football wordt aangeboden en houdt vooral in, dat er voetbal gespeeld wordt zonder te rennen. Maar ook alternatieve activiteiten zoals Nordic Walking, Sportief Wandelen, Bootcamp Senior of een combinatie hiervan zijn mogelijk.
Wat is er leuker dan met elkaar op een nader af te spreken dag en tijdstip een balletje te trappen en een leuke tijd en gezelligheid samen te hebben.Wij begrijpen heel goed,dat Walking Football en de andere activiteiten uw

Lees meer...
 
Koffie mèt… een aangepaste woning!
zaterdag 05 mei 2018 21:53

GROESBEEK - Binnenkort is er weer de maandelijkse editie van “Koffie met…” . We gaan deze keer in gesprek met Nicole van Tongeren, sociaal wijkconsulent bij woningcorporatie Oosterpoort. Op uitnodiging van Mantelzorg Berg en Dal geeft Nicole informatie en beantwoordt zij vragen over seniorenwoningen, toegankelijkheid van woningen, woningtoewijzing en –regels, urgentie en daarmee samenhangende zaken. U bent van harte welkom op maandagavond 14 mei van 19.30 – 20.30 uur in Groesbeek in Cultureel Centrum De Mallemolen, Kloosterstraat 11 te Groesbeek en op dinsdagmiddag 15 mei van 14.00 – 15.00 uur in Dorpshuis Kerstendal, Kerstendalseweg 17 te Berg en Dal. De deuren zijn beide keren een half uur voor aanvang geopend.

“Koffie met…” is één van de activiteiten van Mantelzorg Berg en Dal. Het is bedoeld voor mensen die langdurig voor een ander zorgen (mantelzorgers) uit de hele gemeente Berg en Dal. Maar andere mensen met interesse in het onderwerp zijn ook welkom.

Zijn er nog vragen? Laat het ons weten per mail via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel ons op werkdagen tot 13.00 uur: 085 – 040 60 66. Kijk ook eens op onze website: www.mantelzorgbergendal.nl


 

 
Mij overkomt zoiets niet.
zaterdag 05 mei 2018 21:33

KRANENBURG Dld - „Mij zal zoiets niet overkomen“ of „daar trap ik niet in !“ De ervaring geeft weer, dat deze inschatting vaak niet juist is. Niet alleen middels de zo vermaarde „kleinzoon-truc“, waar ondanks zijn bekendheid velen regelmatig intrappen, ook over andere, in gewetenloosheid nauwelijks te overtreffen trucs, geeft de Kreispolizei Kleve regelmatig opheldering.

Op voorstel van de commissie voor sport, onderwijs, jeugd en senioren nodigt de gemeente Kranenburg u uit op 06.06.2018 om 17.00 uur in de Euregio-school, Galgensteeg 21-23, 47559 Kranenburg een informatie-bijeenkomst van de Kreispolizei Kleve bij te wonen.

 

Aanmelding is niet nodig en bezoek aan de bijeenkomst is kosteloos. Verdere informatie ervaart u bij de gemeente Kranenburg onder Tel. 0049-(0)28267932. Het aantal oplichtingen, waarbij noodsituaties per telefoon of aan de huisdeur voorgespiegeld worden, is gedurende de laatste jaren enorm gestegen. Opheldering is achteraf in de meeste gevallen niet mogelijk. Hier kan preventie helpen. Preventie betekent in dit geval,  mogelijke trucs te bespreken om als slachtoffer passend te reageren en niet in de truc te trappen.
Aangezien het merendeels senioren betreft, die slachtoffer worden, nodigt de gemeente Kranenburg vooral deze personengroep uit aan deze informatie-bijeenkomst deel te nemen. Een groot gedeelte van de preventie betreft deze gezinnen, vandaar raden wij aan, dat ook verdere gezinsleden aan de bijeenkomst deelnemen. Mit freundlichen Grüßen  Markus Schlegel.


 

 

Mij overkomt zoiets niet.

KRANENBURG - „Mij zal zoiets niet overkomen“ of „daar trap ik niet in !“ De
ervaring geeft weer, dat deze inschatting vaak niet juist is. Niet alleen
middels de zo vermaarde „kleinzoon-truc“, waar ondanks zijn bekendheid
velen regelmatig intrappen, ook over andere, in gewetenloosheid nauwelijks
te overtreffen trucs, geeft de Kreispolizei Kleve regelmatig opheldering.


Op voorstel van de commissie voor sport, onderwijs, jeugd en senioren
nodigt de gemeente Kranenburg u uit op 06.06.2018 om 17.00 uur in de
Euregio-school, Galgensteeg 21-23, 47559 Kranenburg een
informatie-bijeenkomst van de Kreispolizei Kleve bij te wonen. Aanmelding
is niet nodig en bezoek aan de bijeenkomst is kosteloos. Verdere informatie
ervaart u bij de gemeente Kranenburg onder Tel. 0049-(0)28267932.
Het aantal oplichtingen, waarbij noodsituaties per telefoon of aan de
huisdeur voorgespiegeld worden, is gedurende de laatste jaren enorm
gestegen. Opheldering is achteraf in de meeste gevallen niet mogelijk. Hier
kan preventie helpen. Preventie betekent in dit geval,  mogelijke trucs te
bespreken om als slachtoffer passend te reageren en niet in de truc te
trappen.
Aangezien het merendeels senioren betreft, die slachtoffer worden, nodigt
de gemeente Kranenburg vooral deze personengroep uit aan deze
informatie-bijeenkomst deel te nemen. Een groot gedeelte van de preventie
betreft deze gezinnen, vandaar raden wij aan, dat ook verdere gezinsleden
aan de bijeenkomst deelnemen.


 
Help Kim met uitlaten Hulphond
donderdag 03 mei 2018 08:24

Help Kim met uitlaten Hulphond. Kim is gewezen op haar (elektrische) rolstoel en heeft meerdere hulphonden gehad. Helaas is haar laatste trouwe viervoeter dit jaar overleden. Kim wil graag een nieuwe hulphond, maar kan de hond 's ochtends en 's avonds niet uitlaten. Als Kim een netwerk van vrijwilligers kan vinden die haar willen helpen met het uitlaten van de hond, kan ze de aanvraag indienen en kan ze meer uit haar leven halen. Uitlaten van de hulphond (1 á 2 x per week) in Groesbeek Zuid. Vrijwilligerswerk in Berg en Dal Vrijwilligerswerk is..

Lees meer...
 
Voetbalinstuif Lente 2018
donderdag 03 mei 2018 07:41

MILLINGEN a/d RIJN - De Voetbalinstuif van VAM Football & Friends, de laatste clinic van dit seizoen, die gehouden werd op woensdag 2 mei 2018 van 9.00 tot 12.00 uur op Sportpark De Hove, was een groot succes.
Met een heerlijk zonnetje hebben de enthousiaste kinderen erg veel voetbalplezier gehad.
De kinderen hebben estafettes gehouden, trucjes geleerd en op het gatendoek mogen schieten, waarbij Rik Vermeulen, Dave Neijenhuis, Daan Driessen en Imke Driessen hielpen bij de uitvoering van de spelvormen en andere voetbalactiviteiten. En natuurlijk als afsluiting een toernooivorm. Een superleuke, gezellige en geslaagde sportmorgen.
De organisatie bedankt Rik Vermeulen, Dave Neijenhuis en Daan Driessen voor hun inzet en hulp. De organisatie: Imke Driessen. Foto: © Hans Driessen.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...
 
Podotherapie René Driessen straten/wijkentoernooi bij tennisvereniging PIT

MILLINGEN a/d RIJN - Tennisvereniging PIT (Plezier In Tennis) organiseert vrijdag-avond 6 juli en zaterdag 7 juli 2018 het straten/wijkentoernooi op het eigen tennisterrein aan de Hoefseweg 27 in Millingen a/d Rijn.

Lees meer...