Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Feestelijke opening vernieuwde Juffertjespad op De Horst
dinsdag 19 juni 2018 18:12

GROESBEEK/ DE HORST - Door een plaquette van een oude schoolplaat te onthullen werd maandagmiddag 18 juni door ongeveer100 leerlingen van groep 4 t/m 8 van basisschool Op de Horst samen met Theo Giesbers - oud-directeur van de school en een van de initiatiefnemers het vernieuwde en Juffertjespad langs de Leigraaf officieel in gebruik genomen. De. schoolplaat is een replica en heeft van 1945 t/m 2000 die in de basisschool Op De Horst heeft gehangen.

Basisschooldirecteur Daphne Laukens was blij, na haar welkomswoord  zei ze ,,Zo hebben we al een schoolmoestuin en nu, na drie jaar van voorbereiding, kan het Juffertjespad weer in gebruik genomen worden. het is  een prachtige aanvulling op het groene leslokaal en een mooie plek om naartoe te wandelen en dit na enkele jaren van voorbereiden, lobbyen en geld bijeen schrapen en dankzij de inzet van Basisschool Op de Horst, Stichting Samen op De Horst., Oranjefonds ,Via Natura, het Waterschap, de gemeente en de Wijkraad. De Leigraaf is een..

Foto´s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
AED Inloopdag bij AH - van den Hatert
zaterdag 16 juni 2018 21:06

MILLINGEN a/d RIJN - Zaterdag 9 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur organiseerde EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn - Kekerdom een Informatiedag bij Supermarkt AH - van den Hatert . Een jaarlijkse Inloopdag van de lokale EHBO-afdeling over AED, Reanimatie en EHBO.

Die dag werden demonstraties getoond, uitleg gegeven over AED, Reanimatie en EHBO aan nieuwe geïnteresseerde mensen, die graag wilden weten hoe en wat bij een reanimatie en informeerden naar de nieuwe cursus EHBO. De nieuwe EHBO-basiscursus is een complete cursus met de onderdelen Reanimatie, AED, EHBO aan kinderen en veel Eerste Hulp in het pakket.
De start is in het najaar, in september 2018, u mag zich nu al opgeven. Kijk hiervoor op onze site www.ehbomillingenkekerdom.nl
Ook enkele geoefenden, mensen met een geldig AED-certificaat, kwamen en maakten gebruik van
de gelegenheid om even te oefenen. Al met al een zeer geslaagde en leuke AED Inloopdag, mede door het bezoek van Robért Kuster van de Rabobank, die in het kader van de Clubkas Campagne aan de voorzitter van de EHBO-afdeling een waardevolle cheque uitreikte, waarvoor hartelijk dank. Van zijn bezoek geven wij aandacht in een apart artikel. EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn – Kekerdom

Foto’s: © Hans Driessen.


 
Geslaagd 5de internationaal E - Toernooi bij SC Millingen
donderdag 14 juni 2018 21:47

MILLINGEN a/d RIJN - Zondag 10 juni 2018 werd voor de 5de keer het Internationaal E - Toernooi gehouden bij SC  Millingen. Op de voetbalvelden van SC Millingen werd gestreden om de E-League Cup (1e /2e klasse) en om de Runners-Up Cup (3e klasse en lager). Er hadden zich dit jaar 22 teams aangemeld en ingeschreven voor dit toernooi, waarvan 5 uit Duitsland. Al vroeg was de organisatie druk bezig met de eerste voorbereidingen, waarna rond 8.30 uur de eerste teams zich meldden. Langzaam liep Sportpark De Hove vol met alle pupillenteams. Rond de klok van 9.30 uur was er voor de tribune een teampresentatie, waarbij alle teams in het zonnetje werden gezet met hun clubvlag. Er werden mooie foto’s gemaakt door de plaatselijke en persoonlijke pers.

Foto's:

Lees meer...
 
Eerste Training Old Stars Millingen FC
maandag 11 juni 2018 22:35

.MILLINGEN a/d RIJN - Zaterdagmiddag 9 juni 2018 was het dan eindelijk zover. De 1e sessie van OldStars Millingen FC is een feit. Om 15.45 uur werden de deelnemers in de kantine welkom geheten door Marc-Jan Schenning en om 16.00 uur op het voetbalveld door hun trainer Wim Smits. Er werd rustig aan begonnen met het losmaken van de gewrichten en het opwarmen van de spieren. De mannen lieten zich de aanwijzingen van trainer Wim Smits welgevallen en deden enthousiast mee met de oefeningen. Uiteindelijk werd er nog een voetbalpartijtje gespeeld van 5 tegen 5.

Tot de Zomerstop trainen we elke zaterdagmiddag om 16.00 uur. Naast trainer Wim Smits zal vanaf komende zaterdag ook trainer Jesse van Deelen aansluiten. Iedereen, ook niet leden en dames, zijn welkom om het Walking Football te proberen, voetballen zonder hard te lopen, wandelen dus… Verzamelen elke zaterdag om 15.45 uur in de kantine op Sportpark de Hove, Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn. De VAM nodigt liefhebbers uit Millingen en andere dorpen in onze polder (doelgroep circa 55+) ook graag uit om een balletje mee te trappen. 
Voor info kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Met sportieve groet, Marc-Jan Schenning, VAM. Foto’s: © Hans Driessen.

Foto’s: © Hans Driessen.


 
World Cup zege voor Mountainbiker Jeroen van Eck
zondag 10 juni 2018 12:26

COLUMBUS/LEUTH - De uit Leuth afkomstige mountainbiker Jeroen van Eck (25) heeft zondag 3 juni in zijn eerste wereldbeker gewonnen, hij deed dit in het onderdeel eliminator, de wedestrijd werd gehouden in Columbus (Verenigde Staten)Zijn directe tegenstander was de Duitser Simon Gegenheimer  die hij  halverwege ver achter zich liet. Meer op zijn FB. Foto: J.v.Eck


 
KBO BEEK ACTIVITEITEN IN JUNI
zondag 10 juni 2018 10:35

Donderdag 21 juni Themamiddag in Hotel 't Spijker.

Zaterdag 23 juni muzikale inloopmiddag in Kuturhus Beek. Zie leesmeer

Lees meer...
 
Druk bezochte afscheidsreceptie ex-wethouder Sjaak Thijssen
vrijdag 08 juni 2018 18:55

GROESBEEK – Het zijn maar weinig mensen die het jaren volhouden in het openbaar bestuur, Sjaak Thijssen sinds kort ex wethouder deed het. Na 38 jaar waarvan 27 als wethouder heeft hij donderdagmiddag 7 juni in Hotel restaurant De Wolfsberg officieel afscheid genomen als wethouder van de gemeente Berg en Dal en van de politiek, hij gaat van zijn pensioen genieten.

Burgemeester Slinkman  bedankte in zijn toespraak Sjaak voor wat hij na al die jaren zichtbaar en bestuurlijk nalaat voor de gemeenschap, eerst in de gemeente Groesbeek, na de fusie de gemeente Berg en Dal,  ook te respecteren dat het de  zijn uitdrukkelijke wens was om niets met eerbewijzen te organiseren, maar ik wil daar och op één punt hieraan voorbij gaan sprak de burgemeester om je de gemeentepenning met het gemeentewapen te overhandigen. met op achterzijde is het aantal jaren en functies en een boek met foto’s over zijn politieke periode 1980-2018 in de gemeente Groesbeek en gemeente Berg en Dal.

Toespraken, presentjes en bedankjes waren er van o.a. Hennie Eikholt (GVP), Mechteld ten Doesschate (VVD) (zij sprak namens de gehele raad) en Thieu Hoeken oud raadslid (PvdA). Ook de twee zoons Sjaak junior en Jan bedankte hun vader.

In zijn toespraak sprak de nu ex wethouder dat wethouderschap een raar maar boeiend vak was, hij sloot zijn speech af, dat hij de functie altijd met plezier vervuld had. bedankt allemaal.   Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...