Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Gemeentelijke onderscheiding voor Geke van den Berg bij Feest der Kampioenen
zondag 24 juni 2018 08:15

GROESBEEK – Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte vrijdagavond 22 juni  voorafgaand aan het Feest der Kampioenen een gemeentelijke onderscheiding uit aan Geke van den Berg. De judoka werdt onderscheiden met de erepenning van de gemeente Berg en Dal.

Geke van den Berg krijgt de erepenning, omdat deze geboren en getogen Groesbeekse eind 2017 Europees Kampioen judo judo geworden is.

Haar prijzenkast is indrukwekkend, want zo was ze onder meer 3e bij het (jeugd)wereldkampioenschap teams (2015) en 3e bij de jeugd op het Europees Kampioenschap (2015).  Eerder dit jaar veroverde Geke brons bij de European Open In 2016 waren haar prestaties goed voor zilver in Saarbrücken. Eerder dit jaar veroverde Geke de bronzen plak bij de European Open Rome. Geke van den Berg staat bekend als gedreven en betrokken en is een inspirerend voorbeeld voor andere sportliefhebbers in onze gemeente.

Bij het jaarlijkse Feest werden 271 jeugd kampioenen op het Dorpsplein voor het gemeentehuis werden gehuldigd. Er waren 29 teams aangemeld en 9 individuelen. Van den Berg mocht samen met wethouder Annelies Visser de medailles uitreiken. Het pauze-optreden, een showdans, werd verzorgd door De Rellebellen uit Millingen aan de Rijn. Na afloop was er nog een loterij, waar de kampioenen VVV-bonnen of bonnen voor een ijsje konden winnen

Zie leesmeer voor een  overzicht van aangemelde teams Met dank en m.m.v. DeGroesbeek

Foto’s: © Bert Roodbeen. 

Lees meer...
 
Opening Expo schoenindustrie Zoma garage
zaterdag 23 juni 2018 21:07

GROESBEEK – 10 panelen die in de parkeergarage aan de Spoorlaan in Groesbeek hangen geven een inkijkje in de geschiedenis van de Groesbeekse schoenindustrie. De opening van de permanente mini-expositie was vrijdagmiddag 22 juni en werd verricht door wethouder Sylvia Fleuren, Bert Bloo (stichting STIENEO) en Gerrie Driessen (Heemkundekring Groesbeek).

Eerst ZOMA, nu supermarkten: De schoenindustrie was belangrijk in het Rijk van Nijmegen. Tot 2015 waren de sporen van de schoenindustrie zelfs nog zichtbaar in Groesbeek. In dat jaar werd het ZOMA-gebouw (ZOlenMAkerij) gesloopt. Dat stuitte ook op kritiek. Op diezelfde plek zijn inmiddels supermarkten en parkeergelegenheid gerealiseerd. Bij Driessen aan het..

Tekst: DeGroesbeek. Foto’s: © Bert Roodbeen

Lees meer...
 
Met de KBO Beek filmmiddag door Iran..
zaterdag 23 juni 2018 13:59

BEEK -  Donderdag 21 juni reisde de KBO Beek door Iran tijdens de filmmiddag in  Hotel Restaurant ’t Spijker.  Onze gasten werden ontvangen met een kopje koffie of thee, daarna liet Jan Driessen  ons alles  zien over Iran, het voormalige Perzië, het was een adem benemende film die ons via Teheran met het Witte en Groene Golestan paleis met de Pauwentroon, de voormalige residentie van de Sjah, naar de stad Khom, waar we de Tombe met het gouden dak en de vier minaretten voerde.We vervolgden onze reis naar, waarschijnlijk de oudste stad, Yazd, ruim vijf duizend jaar oud, helemaal gebouwd uit leem en stro. Persepolis, ruïnestad uit de oudheid, was het begin van onze tweede reis, het was de glorieuze hoofdstad van het Perzische rijk, gesticht door Darius de Grote en opvolger Xerxes voltooide de bouw. 330 jaar voor Christus werd het door de legers van Alexander de Grote verwoest...

Foto’s: © René Hendriks.

Lees meer...
 
KBO Ooij bezoekt Oranjemuseum in Diepenveen en Bad Bentheim in Duitsland
zaterdag 23 juni 2018 12:48

OOIJ - Donderdagmorgen 21 juni om 08.00 uur vertrokken 58 leden van de KBO Ooij (Katholieke Belangen Organisatie voor Senioren 50 +) vanaf het Reiner van Ooiplein voor de jaarlijkse dagreisje, dit maal ging het bij Oldenzaal de grens over naar het Duitse stadje Bad Bentheim , en ligt in de Landkreis Grafschaft Bentheim in de deelstaat Nedersaksen het is de grootste hoogteburcht in het Noordwesten van Duitsland. Bentheim staat ook bekend door de Bentheimer zandsteen.

Vooraf aan dit bezoek werd eerst het Oranjemuseum Nieuwe Haghuis in Diepenveen bezocht waar eerst van de koffie of thee met een Oranje gebakje werd genoten, daarna werd er ruim uitleg gegeven over het ontstaan en doel van dit museum en kon men vrij rondkijken in het museum. Voor oranje fans best een bezoekje waard. Voor het genieten van een uitstekende lunch ging de bus op weg naar Hotel Restaurant “Het Hof Twente” in het Twentse Hengevelde om daarna te vertrekken naar de Duitse Burcht, waar gidsen ons in drie groepen verdeelde voor een rondleiding. Voor sommige was het kasteel een “Burgchtbrug” te ver vanwege het hoogte verschil. De dag werd afgesloten met een uitgebreid diner in restaurant De Ruggestee in Hoenderlo. De terugreis ging langs vliegveld Deelen waar diverse bunkers er als boerderijen uit zien. Tegen 21.00 uur eindigde deze geslaagde dag weer op het vertrekpunt waar chauffeur Alfred ons weer veilig had afgezet.
Foto’s: © Bert Roodbeen.  Oranje museum Bad Bentheim


 
Onthulling Beweeg en Ontmoetbankjes Vitaal Berg & Dal
donderdag 21 juni 2018 00:31

BERG EN DAL – Na een woord van welkom door Bas Vosbeek Gezondheidsmakelaar GGD Gelderland-Zuid van GGD, werd woensdagmorgen 20 juni bij het dorpshuis Kerstendal het startsein gegeven voor de wandelroute en de eerste twee van de negen Beweeg- en Ontmoetbankjes onthuld.

Petra Kregting, van opbouwwerk Forte Welzijn las het gedicht Wandellint voor, Tiny Wigman van Via Natura vertelde over het project in het dorp Heilig Landstichting waarmee ze bezig is, om ook in alle andere dorpen, Beweeg en Ontmoetbankjes te plaatsen en toeristische routes te maken in deze mooie gemeente Berg en Dal waar  toeristen maar ook bewoners van de andere dorpen de daaraan liggende dorpen kunnen bekijken. Hierna volgde de routewandeling door het dorp langs de negen bankjes.

Deze bankjes maken het eenvoudiger voor o.a. senioren om zich te voet door het dorp te begeven en elkaar bij activiteiten (of op de bankjes) te ontmoeten....

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Subsidie voor erfgoedprojecten
woensdag 20 juni 2018 07:58

GEMEENTE BERG EN DAL - Het college heeft besloten een subsidie toe te kennen aan zes erfgoedprojecten. Deze projecten bestaan uit heel diverse erfgoedactiviteiten in verschillende dorpen in onze gemeente. Het zijn initiatieven die vanuit de inwoners(groeperingen) zijn opgestart.

Diverse stichtingen en verenigingen op het gebied van Erfgoed, verenigd in het zogenoemde Erfgoedberaad, hebben de erfgoedprojecten voorgedragen. Wethouder Annelies Visser is enthousiast: “Met deze mooie projecten wordt weer een stuk van onze eigen geschiedenis zichtbaar. Ervaren hoe vorige generaties geleefd hebben is erg belangrijk voor onze identiteit en die van de volgende generaties.”

Het gaat om de volgende initiatieven:..

Lees meer...
 
Vernieuwde filmzaal, Maquette en Waaloversteek
woensdag 20 juni 2018 00:53

GROESBEEK - In het kader van de aanstaande nieuwbouw is het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek het afgelopen half jaar al druk bezig geweest met de voorbereidingen op de nieuwe permanente expositie. Om deze reden zijn de filmzaal, het diorama van de Waaloversteek en de Maquette van Operatie Market Garden vernieuwd. Deze gemoderniseerde presentatie-units zullen straks worden meegenomen naar het nieuwe Bevrijdingsmuseum. Authenticiteit en beleving zijn de sleutelwoorden...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...