Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Mevrouw Gretha Groothuizen - Kersten uit Ooij 90 jaar
zaterdag 31 maart 2018 23:23

Ooij – Zaterdagmiddag 31 maart werd in zaal Vink de 90ste verjaardag gevierd van mevrouw Gretha Groothuizen - Kersten. Een delegatie van het bestuur van de KBO uit Ooij gingen daar op bezoek om haar te feliciteren met deze mijlpaal, waar zij uit handen van 2e secretaris Arnold Wulterkens het Erelidmaatschap van de Katholieke Belangen Organisatie-50+ uitgereikt kreeg met de daarbij horende oorkonde, bestuurslid Mientje Hubbers overhandigde haar een prachtige bos bloemen. Mevrouw Groothuizen was ook jarenlang lid van de KBO - dansgroep  'De Oldestep'. Ook is ze nog regelmatig te vinden bij de Inloop en Ontmoeting in de Polderkamer in dorpshuis De Sprong voor een kopje koffie of deel te nemen aan diverse activiteiten.

Foto’s: © Bert Roodbeen .


 
Fietsmaatje Beek van start
vrijdag 30 maart 2018 22:34

BEEK – Vanaf maandag 2 april (2e paasdag) kunt u een fiets reserveren bij Fietsmaatje Beek. Zij beschikken over 3 tandemfietsen en één duo fiets. Op een tandemfiets zit u achter elkaar, bij de duofiets zit u naast elkaar.  Afgelopen vrijdag 30 maart hebben de vrijwilligers in de Brasserie van het Kulturhus de instructie bijgewoond en zelf proefritten gemaakt. De vrijwilligers fungeren als fietsmaatjes en staan klaar om er gezellig mee op pad te gaan.

De fietsen: Sinds juli 2017 beschikt Fietsmaatjes Beek over 3 tandem fietsen die u als inwoner van de gemeente Berg en Dal tegen een kleine vergoeding mag gebruiken. Per maart 2018 beschikken zij ook over een DuoFiets en hopen in de tussentijd middelen te vinden om ook en Rolstoelfiets (VeloPlus) te kunnen financieren.

Waarom en voor wie: Stichting Fietsmaatjes Beek heeft als doelstelling fietstochtjes aan te bieden op een tandem of duofiets. Hiervoor heeft Fietsmaatjes Beek zich laten inspireren door een soortgelijk initiatief in Millingen aan de Rijn, maar vooral door inwoners uit Beek die moeite hebben gekregen met fietsen. Ze  richten zich op mensen die nog graag willen fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen. Maar ook richtenze op volwassenen en ouderen, die samen met familie, kennis of (mantel)(ver)zorger gewoon lekker op pad willen. Enkele doorganghobbels op routes moeten nog in overleg met instanties zoals gemeente en Leisurelands  genomen worden. Meer info op website van fietsmaatje Beek.nl.

Foto’s:   © René Hendriks / Bert Roodbeen.  


 
Nieuwe raad gemeente Berg en Dal geïnstalleerd
donderdag 29 maart 2018 22:00

GROESBEEK – Donderdagavond 29 maart was een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. De nieuwe gemeenteraad van Berg en Dal kwam voor het eerst samen. Burgemeester Mark Slinkman sprak zijn waardering uit voor de raadsleden. “Raadslid zijn is een verantwoordelijke taak, maar ook een mooie”. De 9 nieuwe raadsleden zijn Wim Bakker (CDA), Wim Janssen (CDA), Erik Weijers (VOLG), Ria Barber (Polderbreed, voormalig wethouder), Annelies Visser (Polderbreed), Alex ten Westeneind (GJS), Ruud Verstraaten (GVP), Lesley Albers (PvdA), Florian Gödderz (GroenLinks). Peter Maas is niet nieuw, maar maakte eerder wel de overstap van VOLG naar GroenLinks.

Samenstelling kan nog veranderen

De overige raadsleden hebben de afgelopen 3,5 jaar al in de gemeenteraad gezeten. In totaal telt de gemeenteraad 23 raadsleden. De samenstelling kan na donderdagavond nog veranderen. Enkele raadsleden, zoals Erik Weijers (VOLG), Alex ten Westeneind (GJS), Annelies Visser (Polderbreed) en Irma van de Scheur (GVP) kunnen namelijk nog wethouder worden. Dit is afhankelijk van de coalitiebesprekingen die nu gaande zijn. Bron tekst: DeGroesbeek.nl

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Robert Houkes tijdens afscheid van raadsleden.
donderdag 29 maart 2018 00:18

GROESBEEK - Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte woensdagmiddag 28 maart in het gemeentehuis tijdens de openbare raadsvergadering waarin afscheid werd genomen van de raadsleden een Koninklijke Onderscheiding uit aan raadslid Robert Houkes.

De heer L.G.K.J.E. (Robert) Houkes uit Leuth werd bij dit  afscheid  gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Houkes was van maart 2006 tot 31 december 2014 raadslid van de voormalige gemeente Ubbergen en sinds 1 januari 2015 raadslid van de gemeente Berg en Dal. De raadsleden die niet terug keren in de nieuwe raad kregen als herinnering een bijzondere legpenning met aan een zijde het wapen van de gemeente Berg en Dal en aan andere zijde de naam en het aantal dienst jaren als raadslid. .

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Eerste coalitiebesprekingen politieke partijen Berg en Dal
dinsdag 27 maart 2018 12:00

Foto: © Remco Wildeman. Degroesbeek.nl

GROESBEEK – Maandagavond 26 maart vond in de raadszaal van het gemeentehuis de eerste openbare coalitiebespreking met de 11 politieke partijen in aanloop naar een nieuw te vormen college. Door de fracties werd er terug gekeken op de het resultaten van de verkiezingen, met de felicitaties naar fracties met de grootste winst. Alle fracties waren tevreden hoe de verkiezing campagne gevoerd was. Waarna zij de voor hen belangrijkste partijstandpunten bekend maakte die in een evt.akkoord terug te vinden moesten zijn in een coalitieprogramma wat bij enkele de voorkeur had boven een algemeen raadsprogramma. Deze week gaan de fracties in volgorde van grote in gesprek met het grootste partij het  CDA voor de vorming van een programma. SylviaFleuren (CDA), Erik Weijers (VOLG), Alex ten Westeneind (GJS), Annelies Visser (Polderbreed), Toon de Jong (Voor Berg en Dal) en Irma van de Scheur (GVP).zijn de wethouderskandidaten.De bespreking was live te volgen via omroep Berg en Dal. Zie ook, De Groesbeek.nl Foto’s: © Bert Roodbeen. 


 
Nieuws van de Voetbal Academie Millingen (VAM)
maandag 26 maart 2018 20:00

MILLINGEN a/d RIJN - De VAM is inmiddels aan zijn 4e seizoen bezig. De VAM staat voor beter voetbal, plezier in voetbal en maatschappelijk betrokken voetbal. De VAM wordt vooral mogelijk gemaakt door de financiële steun van de leden van de Club van 200.
De VAM verzorgt op zondagmorgen techniek en motoriek training aan onze talenten van SC Millingen,
maar ook van VVLK, SVO en Wyler/Zyfflich (Duitsland). Deze training staat onder leiding van onze hoofdtrainer Martin de Winkel, die de deelnemers op een leuke manier weet te stimuleren en uit te dagen. Dit is de VAM Talento....

Foto’s: © Hans Driessen.

Lees meer...
 
“Mag het een beetje meer zijn”,

Ooij – Na een jaar te hebben overgeslagen stond zaterdagavond 24 maart de toneelvereniging ‘De Optimist’ weer met de klucht 'Mag het een beetje meer zijn' op het podium van dorpshuis ’De Sprong’, het stuk speelde zich af in een ‘Spa Welness’ Hazenberg wat natuurlijk voor hilarische momenten zorgde. Een dag later werd het nogmaals opgevoerd speciaal voor de senioren vereniging uit Kekerdom en Leuthse en Ooijse KBO- vereniging. De Ooijse KBO voorzitter reikte aan de leden van de Optimist een voorjaarsbloem uit.
Foto: © Bert Roodbeen.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Tentoonstelling De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal

GROESBEEK - Het communistisch verzet kent een turbulente geschiedenis. De communisten kwamen als eersten in Nederland in verzet tegen het fascisme. Al vroeg in de jaren ’30 deden zij

Lees meer...
 
Helen Liebers in concert...

GROESBEEK - Zaterdag 9 juni geeft de Groesbeekse zangeres Helen Liebers een concert in onze theaterzaal. Helen Liebers heeft.

Lees meer...
 
Vriendinnendag sportpark de Hove SC Millingen

MILLINGEN  a/d RIJN - Zondag 6 mei a.s. is er een speciale Vriendinnendag op sportpark de Hove.bij sc Millingen. Kom gezellig en maak kennis met voetbal. De dames van....

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...