Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Burgemeester Bruls onthuld CP Kelco plaquette op brug De Oversteek.
woensdag 04 juli 2018 22:45

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls heeft dinsdagavond 3 juli de CP Kelco plaquette midden op de brug De Oversteek  onthuld, hij deed dit tijdens de loop van de Sunset March, het gezelschap vertrok vanaf de Lentse zijde waar voor de onthulling de burgemeester een toespraak hield, vervolgens ging de stoet door naar de Nijmeegse zijde om vandaar uit om 22.00 uur de Sunset- March die sinds de opening van De Oversteek op 19 oktober 2014 iedere dag tijdens zonsondergang door enthousiaste groep van veteranen een gelopen wordt, hierbij kan ieder die wil zich aansluiten, zie website http://www.sunsetmarch.nl. De plaquette werd eerder op 20 september 2007 op het CP Kelco-pand, aan de Winselingsweg onthuld. en na de bedrijfsbrand veilig gesteld en gerestaureerd. Op de uit marmer bestaande.plaquette is onderstaande tekst gegraveerd.

"From this spot paratroopers from the 3rd Battalion, 504th Regiment of the 82nd Airborne Division fearlessly crossed the / Waal in vulnerable boats on September 20th, 1944. Many did not reach the other side. The survivors succeeded in securing / the bridges on the north bank. Nijmegen could now be liberated. We salute their heroism."

Foto’s: © Bert Roodbeen. 


 
Open huis stichting 2ehands-zorghulpmiddelen
zondag 01 juli 2018 17:49

Groesbeek - Zaterdag 7 juli is het weer de 1e zaterdag van de maand, en dus “open huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek. Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur. U kunt dan (zonder afspraak vooraf) komen kijken naar onze rollators – douchekrukjes – toilet-douchestoelen – toiletsteunen - shop-scootmobiel –  tilliften – bedkastjes – wandsteunen – loeplampen – luierbroekjes etc.. Voor alle
andere keren dat u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537.
Raadpleeg s.v.p. onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken: “fun” voor gehandicapte kinderen (denk aan aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek, atletiek). Vanaf 14 juli, de start van de zomerfeesten, hebben we vier weken zomersluiting!


 
Reumafonds heet nu ReumaNederland
zaterdag 30 juni 2018 23:05
image
Het Reumafonds heet vanaf 1 juli 2018 ReumaNederland. Het Reumafonds is na 91 jaar uitgegroeid tot meer dan een organisatie die baanbrekend wetenschappelijk reumaonderzoek in binnen- en buitenland financiert. De nieuwe naam ReumaNederland past bij de koers die een aantal jaren geleden is ingezet om naast gezondheidsfonds ook de patiëntenorganisatie voor ruim 2 miljoen mensen met reuma in Nederland te zijn.

ReumaNederland: fonds en patiëntenorganisatie...
Lees meer...
 
Millingen a/d Rijn blijft in beeld
maandag 25 juni 2018 22:12

MILLINGEN a/d Rijn – De verloren gewaande film uit 1950 die in het weekend van 23 en 24 juni twee maal in ‘t Fuske werd vertoond, zijn over beide dagen door ongeveer 120 mensen bekeken. Bij de première zaterdag na het woord van welkom door Peter Hendriks, sprak Theo Giesbers van vereniging Behoud Dorps Gezichten uit Groesbeek over het belang om met de geschiedenis van het dorpsverleden zorgvuldig om te gaan in de nu grotere gemeente Berg en Dal. De film die vertoond werd was een verloren gewaande films uit 1950 en is gedigitaliseerd zodat ze nog beter voor het nageslacht behouden kunnen worden en blijft Millingen a/d Rijn in beeld.

Voor hen die niet in de gelegenheid waren de film te zien, is deze te koop bij Kapsalon Cas Blom (Heerbaan 103), Hebbes Huis & Kado. Burg. Eijckelhofstraat 4, Bloemen uit Millingen.Heerbaan 174 of bij Peter Hendriks (De Kamp 65,) in Millingen en Leon Hansen

Ook de film die kort geleden Omroep Gelderland in het programma Ons Dorp uitzond, waarin Cas Blom en Willy Hol de in 1972 geschoten filmbeelden van Johan Adolfs van het Rijndorp bespraken, is binnenkort te zien en verkrijgbaar bij Peter Hendriks en Leon Hansen.

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Vrijwilligersavond SC Millingen / Odio 2018
zondag 24 juni 2018 23:57

MILLINGEN a/d RIJN - Zaterdagavond 23 juni van 17.00 tot 22.00 uur werd het jaarlijkse vrijwilligers-feest gevierd, deze keer in het voorste gedeelte van de kantine en op het terras van het clubhuis van SC Millingen / Odio. Dit feest is speciaal voor alle mensen, die op welke wijze dan ook betrokken zijn en op vrijwillige basis werkzaamheden verrichten bij voetbalvereniging SC Millingen of dameskorfbal vereniging Odio.

In het openingsspeech werden de vrijwilligers door beide voorzitters, Jan Scholtens en Annemieke Cronenberg, hartelijk bedankt voor hun inzet het afgelopen seizoen en deden ze een indringende oproep voor werving van nieuwe vrijwilligers voor beide verenigingen. Er is immers heel veel werk te doen op allerlei terrein en vele handen maken licht werk. Voor Jan Scholtens, de voorzitter van SC Millingen, die na dit seizoen terugtreedt, had Annemieke Cronenberg een presentje. Vanaf het nieuwe seizoen...

Foto’s: © Hans Driessen  .

Lees meer...
 
Laatste muzikale inloopmiddag in het Kulturhus voor de vakantie
zondag 24 juni 2018 22:11

BEEK – Zaterdag 23 juni organiseerden de Beheerstichting van het Kulturhus, de Zonnebloem en de KBO Beek de derde en laatste muzikale inloopmiddag voor de vakantie in het Kulturhus van Beek  De alom bekende Theo van Blitz, een ervaren entertainer in het senioren uitgaan milieu, bezorgde onze leden, donateurs, bekenden en liefhebbers  een bijzondere middag..

Foto: © René Hendriks  .

Lees meer...
 
Natuurbeschermer Jaap Dirkmaat benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
zondag 24 juni 2018 09:46

BEEK - Zaterdag 23 juni heeft natuurbeschermer Jaap Dirkmaat een Koninklijke onderscheiding ontvangen tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC). Dirkmaat, oprichter/directeur van de VNC en medeoprichter/voorzitter van de Stichting Das&Boom ontving het lintje uit handen van Mark Slinkman, burgemeester van gemeente Berg en Dal. Dirkmaat is met de onderscheiding benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

‘Meneer Dirkmaat, door [uw] inzet en uw enthousiasme heeft u in de afgelopen tientallen jaren heel veel bereikt voor het (duurzame) Nederlandse landschap. Die waardering voelen wij, hier aanwezig. Maar deze wordt ook veel breder, tot op nationaal niveau, van harte onderschreven’, aldus de door de burgemeester gehouden toespraak.

Foto’s © Bert Roodbeen.  

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...