Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Drempelloos op vakantie in het Rijk van Nijmegen
maandag 09 april 2018 21:00

BERG en DAL - Op dinsdag 24 april is er van 14.00 – 16.30 uur een gratis event Zorgeloos op vakantie in Hotel Erica over toegankelijk toerisme in de regio en de economische kansen daarvan voor ondernemers.

Gastvrij voor iederee: In Nederland hebben meer dan 1,5 miljoen mensen een fysieke beperking. Ook zij gaan graag op vakantie. Maar helaas zijn er voor hen weinig mogelijkheden. Daarom nam Sylvia Fleuren, wethouder toerisme van de gemeente Berg en Dal, het initiatief voor het project Zorgeloos op vakantie in het Rijk van Nijmegen. Sylvia: “Wij willen als regio gastvrij zijn voor iedereen. Bovendien is het ook een economische kans voor ondernemers in het toerisme en de zorgsector, om in te zetten op aanbod voor deze doelgroep. Door de vergrijzing wordt deze groep alleen maar groter.”

Persoonlijke ervaringen dele: Hoofdspreker tijdens het event is Gerard de Nooij, oprichter van Ongehinderd, een website en app met alle info over toegankelijke vrijetijdslocaties in..

Lees meer...
 
Leerlingen Basisschool bezoeken Technobieltruck
maandag 09 april 2018 19:53

OOIJ – Leerlingen groep 6/7 van basisschool Opweg hebben maandag 9 april de Technobiel truck OTIB bezocht, deze moderne opleggertruck die zijwaarts uit kan klappen en uit twee verdiepingen bestaat stond opgesteld op het industrieterrein Bouwkamp bij K.I.P Electro service B.V. OTIB is het opleiding en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Intalatie-Bedrijf,  De Technobiel  waar van alles onderzocht kan worden is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Om deze…

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Netwerk bijeenkomst Thornsche Molen
zondag 08 april 2018 22:11

PERSINGEN – Beste buurman/buurvrouw uit Leuth en Zyfflich e.o. Graag willen wij je/jullie uitnodigen voor de eerste MIENTHUUS.de netwerk bijeenkomst op vrijdag 13 april in de Thornsche Molen in Persingen. Het thema van de middag is: “Wij samen aan de grens”.

Wij leven zo dicht bij elkaar! Nederlanders en Duitsers. Bijna dagelijks hebben wij contact met mensen over de grens. MAAR: Wat is precies jouw verhaal met de grens, jouw grensgeschiedenis? EN: Wat vind je zelf leuk bij de buren?

Wat delen wij Nederlanders en Duitsers al met elkaar? Waar kunnen wij elkaar versterken? Waar zijn de verschillen? En ook: willen wij meer grens-contacten? En dan onze gemeenschappelijke geschiedenis: Waar staan wij nu? Luisteren wij goed naar elkaar’s verhalen? Zijn er dingen, die wij de andere mens over de grens graag willen vragen of laten weten?

Vele vragen, veel ruimte voor uitwisseling (voor ieder in zijn eigen taal!), dat wensen wij - het Team van Forte Welzijn en van MIENTHUUS.de-  voor deze eerste netwerkbijeenkomst met een "open" karakter.

Aanmelden bij: Rene Verheijen: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bij Iris Haarland: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Wij zorgen voor koffie, thee met iets lekkers erbij !

Met hartelijke groeten en tot 13 april ! Rene, Iris en Patty. Forte Welzijn / MIENTHUUS.de


 
Kennismaken met buren uit alle culturen succesvol
zondag 08 april 2018 21:40

OOIJ - Wat een geweldig geslaagde dag was dit zondag 8 april. Onder het genot van het heerlijke zonnetje is de missie geslaagd. Ruim 65 mensen hebben met elkaar zitten praten en eten. Echt kennis maken met elkaar uit verschillende culturen. De middag werd geopend door Anwar Mansaladoon die zijn verhaal deed hoe en met welke gevaren hij vanuit Syrië over zee in Arnhem in de koepel terecht was gekomen. Als columnist van de Gelderlander. heeft hij diverse columns geschreven, over cultuur en taal verschillen en het leren begrijpen ervan. Van enkel columns hield hij een voordracht zoals die ook in het dagblad stonden en voor veel mensen herkenbaar waren.

Maxwell, Amhad en Mohammaod speelde op de Djembé en Handpan. Als afsluiter werd een echte Nederlandse Bingo gespeeld. Heerlijk eten uit verschillende culturen. Iedereen had super zijn best gedaan. Er is gelachen, gezongen, gedanst, geknutseld maar vooral contact gemaakt met elkaar. En hopelijk gaan die contacten mooie vriendschappen worden. We willen iedereen bedanken die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Daarin willen we zeker wiidoenmee.nu en dorpshuis De Sprong niet vergeten. Over een half jaar zal er een vervolg worden georganiseerd wat  hopelijk weer z’n succes wordt. Iedereen namens Maria Janssen en Patty Veldshuis  & Forte Welzijn bedankt.

Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Voetbalinstuif in Meivakantie SC Millingen
zondag 08 april 2018 08:49

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN a/d RIJN - VAM Football & Friends van SC Millingen organiseert woensdag 2 mei 2018 Voetbalinstuif op Sportpark De Hove
Jullie zijn uitgenodigd door VAM Football & Friends om in de Meivakantie, onder toezicht en begeleiding van onze trainers, op de voetbalvelden van SC Millingen lekker te komen voetballen.
Wil je graag meedoen.?
Leden van SC Millingen en vooral niet-leden, alle jongens en alle meisjes zijn welkom.
Neem rustig je vriendje of vriendinnetje mee, is toch leuk.
Het programma is van 9.00 uur tot 12.00 uur.!
Deelname is helemaal gratis, maar wel aanmelden vóór vrijdag 27 april via mail
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Geef hierbij aan, hoe oud je bent en als je voetbalt in welk team je zit. Hopelijk tot dan!

De organisatie: VAM Football & Friends van SC Millingen

Foto’s © Hans Driessen.


 
PostNL past netwerk brievenbussen in gemeente Berg en Dal aan
vrijdag 06 april 2018 20:12

 

 

Den Haag, 6 april – PostNL past vanaf 27 april in gemeente Berg en Dal het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Hieronder vindt u een overzicht van de aanpassingen in uw gemeente....

Lees meer...
 
CDA geen coalitie met VOLG en GLS
vrijdag 06 april 2018 08:15

GEMEENTE BERG en DAL—  Het CDA heeft  een voorkeur voor een coalitie met GroenLinks, Polderbreed en Groesbeekse Volkspartij (GVP. Hierdoor zijn de partijen Volg (Groesbeek) en GLS (Millingen ) op een zijspoor gezet. Dit is donderdagavond 5 april bekend geworden uit het coalitierapport  na de  besprekingen die de afgelopen tien dagen hebben plaats gevonden. Rapport van bevindingen.

Rapport van bevindingen: Door de CDA-fractie, vertegenwoordigd door Rob Verheijen en Sylvia Fleuren, de...


Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Ook op FB


 
Tentoonstelling De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal

GROESBEEK - Het communistisch verzet kent een turbulente geschiedenis. De communisten kwamen als eersten in Nederland in verzet tegen het fascisme. Al vroeg in de jaren ’30 deden zij

Lees meer...
 
Helen Liebers in concert...

GROESBEEK - Zaterdag 9 juni geeft de Groesbeekse zangeres Helen Liebers een concert in onze theaterzaal. Helen Liebers heeft.

Lees meer...
 
Vriendinnendag sportpark de Hove SC Millingen

MILLINGEN  a/d RIJN - Zondag 6 mei a.s. is er een speciale Vriendinnendag op sportpark de Hove.bij sc Millingen. Kom gezellig en maak kennis met voetbal. De dames van....

Lees meer...
 
Muzieum in een nieuw jasje Ziekerstraat Nijmegen

Nijmegen – Wereld van blinden en slechtzienden nog dichterbij. Op 1 september begint het muZIEum daar aan haar nieuwe toekomst. Bezoekers een ervaring bieden die nog meer tot de verbeelding spreekt. Dat wil het muZIEum bereiken vanuit haar nieuwe pand aan de Ziekerstraat, midden in het centrum van Nijmegen....

Lees meer...