Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Onthulling Beweeg en Ontmoetbankjes Vitaal Berg & Dal
donderdag 21 juni 2018 00:31

BERG EN DAL – Na een woord van welkom door Bas Vosbeek Gezondheidsmakelaar GGD Gelderland-Zuid van GGD, werd woensdagmorgen 20 juni bij het dorpshuis Kerstendal het startsein gegeven voor de wandelroute en de eerste twee van de negen Beweeg- en Ontmoetbankjes onthuld.

Petra Kregting, van opbouwwerk Forte Welzijn las het gedicht Wandellint voor, Tiny Wigman van Via Natura vertelde over het project in het dorp Heilig Landstichting waarmee ze bezig is, om ook in alle andere dorpen, Beweeg en Ontmoetbankjes te plaatsen en toeristische routes te maken in deze mooie gemeente Berg en Dal waar  toeristen maar ook bewoners van de andere dorpen de daaraan liggende dorpen kunnen bekijken. Hierna volgde de routewandeling door het dorp langs de negen bankjes.

Deze bankjes maken het eenvoudiger voor o.a. senioren om zich te voet door het dorp te begeven en elkaar bij activiteiten (of op de bankjes) te ontmoeten....

Foto’s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
Subsidie voor erfgoedprojecten
woensdag 20 juni 2018 07:58

GEMEENTE BERG EN DAL - Het college heeft besloten een subsidie toe te kennen aan zes erfgoedprojecten. Deze projecten bestaan uit heel diverse erfgoedactiviteiten in verschillende dorpen in onze gemeente. Het zijn initiatieven die vanuit de inwoners(groeperingen) zijn opgestart.

Diverse stichtingen en verenigingen op het gebied van Erfgoed, verenigd in het zogenoemde Erfgoedberaad, hebben de erfgoedprojecten voorgedragen. Wethouder Annelies Visser is enthousiast: “Met deze mooie projecten wordt weer een stuk van onze eigen geschiedenis zichtbaar. Ervaren hoe vorige generaties geleefd hebben is erg belangrijk voor onze identiteit en die van de volgende generaties.”

Het gaat om de volgende initiatieven:..

Lees meer...
 
Vernieuwde filmzaal, Maquette en Waaloversteek
woensdag 20 juni 2018 00:53

GROESBEEK - In het kader van de aanstaande nieuwbouw is het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek het afgelopen half jaar al druk bezig geweest met de voorbereidingen op de nieuwe permanente expositie. Om deze reden zijn de filmzaal, het diorama van de Waaloversteek en de Maquette van Operatie Market Garden vernieuwd. Deze gemoderniseerde presentatie-units zullen straks worden meegenomen naar het nieuwe Bevrijdingsmuseum. Authenticiteit en beleving zijn de sleutelwoorden...

Lees meer...
 
Feestelijke opening vernieuwde Juffertjespad op De Horst
dinsdag 19 juni 2018 18:12

GROESBEEK/ DE HORST - Door een plaquette van een oude schoolplaat te onthullen werd maandagmiddag 18 juni door ongeveer100 leerlingen van groep 4 t/m 8 van basisschool Op de Horst samen met Theo Giesbers - oud-directeur van de school en een van de initiatiefnemers het vernieuwde en Juffertjespad langs de Leigraaf officieel in gebruik genomen. De. schoolplaat is een replica en heeft van 1945 t/m 2000 die in de basisschool Op De Horst heeft gehangen.

Basisschooldirecteur Daphne Laukens was blij, na haar welkomswoord  zei ze ,,Zo hebben we al een schoolmoestuin en nu, na drie jaar van voorbereiding, kan het Juffertjespad weer in gebruik genomen worden. het is  een prachtige aanvulling op het groene leslokaal en een mooie plek om naartoe te wandelen en dit na enkele jaren van voorbereiden, lobbyen en geld bijeen schrapen en dankzij de inzet van Basisschool Op de Horst, Stichting Samen op De Horst., Oranjefonds ,Via Natura, het Waterschap, de gemeente en de Wijkraad. De Leigraaf is een..

Foto´s: © Bert Roodbeen.

Lees meer...
 
AED Inloopdag bij AH - van den Hatert
zaterdag 16 juni 2018 21:06

MILLINGEN a/d RIJN - Zaterdag 9 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur organiseerde EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn - Kekerdom een Informatiedag bij Supermarkt AH - van den Hatert . Een jaarlijkse Inloopdag van de lokale EHBO-afdeling over AED, Reanimatie en EHBO.

Die dag werden demonstraties getoond, uitleg gegeven over AED, Reanimatie en EHBO aan nieuwe geïnteresseerde mensen, die graag wilden weten hoe en wat bij een reanimatie en informeerden naar de nieuwe cursus EHBO. De nieuwe EHBO-basiscursus is een complete cursus met de onderdelen Reanimatie, AED, EHBO aan kinderen en veel Eerste Hulp in het pakket.
De start is in het najaar, in september 2018, u mag zich nu al opgeven. Kijk hiervoor op onze site www.ehbomillingenkekerdom.nl
Ook enkele geoefenden, mensen met een geldig AED-certificaat, kwamen en maakten gebruik van
de gelegenheid om even te oefenen. Al met al een zeer geslaagde en leuke AED Inloopdag, mede door het bezoek van Robért Kuster van de Rabobank, die in het kader van de Clubkas Campagne aan de voorzitter van de EHBO-afdeling een waardevolle cheque uitreikte, waarvoor hartelijk dank. Van zijn bezoek geven wij aandacht in een apart artikel. EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn – Kekerdom

Foto’s: © Hans Driessen.


 
Geslaagd 5de internationaal E - Toernooi bij SC Millingen
donderdag 14 juni 2018 21:47

MILLINGEN a/d RIJN - Zondag 10 juni 2018 werd voor de 5de keer het Internationaal E - Toernooi gehouden bij SC  Millingen. Op de voetbalvelden van SC Millingen werd gestreden om de E-League Cup (1e /2e klasse) en om de Runners-Up Cup (3e klasse en lager). Er hadden zich dit jaar 22 teams aangemeld en ingeschreven voor dit toernooi, waarvan 5 uit Duitsland. Al vroeg was de organisatie druk bezig met de eerste voorbereidingen, waarna rond 8.30 uur de eerste teams zich meldden. Langzaam liep Sportpark De Hove vol met alle pupillenteams. Rond de klok van 9.30 uur was er voor de tribune een teampresentatie, waarbij alle teams in het zonnetje werden gezet met hun clubvlag. Er werden mooie foto’s gemaakt door de plaatselijke en persoonlijke pers.

Foto's:

Lees meer...
 
Eerste Training Old Stars Millingen FC
maandag 11 juni 2018 22:35

.MILLINGEN a/d RIJN - Zaterdagmiddag 9 juni 2018 was het dan eindelijk zover. De 1e sessie van OldStars Millingen FC is een feit. Om 15.45 uur werden de deelnemers in de kantine welkom geheten door Marc-Jan Schenning en om 16.00 uur op het voetbalveld door hun trainer Wim Smits. Er werd rustig aan begonnen met het losmaken van de gewrichten en het opwarmen van de spieren. De mannen lieten zich de aanwijzingen van trainer Wim Smits welgevallen en deden enthousiast mee met de oefeningen. Uiteindelijk werd er nog een voetbalpartijtje gespeeld van 5 tegen 5.

Tot de Zomerstop trainen we elke zaterdagmiddag om 16.00 uur. Naast trainer Wim Smits zal vanaf komende zaterdag ook trainer Jesse van Deelen aansluiten. Iedereen, ook niet leden en dames, zijn welkom om het Walking Football te proberen, voetballen zonder hard te lopen, wandelen dus… Verzamelen elke zaterdag om 15.45 uur in de kantine op Sportpark de Hove, Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn. De VAM nodigt liefhebbers uit Millingen en andere dorpen in onze polder (doelgroep circa 55+) ook graag uit om een balletje mee te trappen. 
Voor info kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Met sportieve groet, Marc-Jan Schenning, VAM. Foto’s: © Hans Driessen.

Foto’s: © Hans Driessen.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...
 
Gemeente geeft cursus over nieuwe AVG wet voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG en DAL - Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseren wij op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG.

Veel vrijwilligers willen..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...
 
KBO BEEK HEEFT EEN VACATURE VOOR “ PENNINGMEESTER GEZOCHT”

BEEK - Bij de KBO Beek, de gezelligste seniorenvereniging van Beek, met ruim 400 leden, is een vacature ontstaan. Wij zijn dringend op zoek naar een penningmeester...

Lees meer...